- شناسه خبر : 16003
- تاریخ انتشار : 23 مهر 1398 - 09:03
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: به، طبیعتی معتدل دارد و خوردن آن افسردگی و وسواس را از بین میبرد و نشاط آور است.
خاصیت میوه ی “به” برای سلامتی و درمان بیماری ها
به برای تقویت معده مفید است و اختلاط خونی، خونریزیهای بواسیری و رحمی را معالجه میکند.
محمد اکبرزاده اظهار کرد: از برگ، میوه و دانه “به” میتوان به صورت خام، پخته ، شربت، مربا ،ژله، کمپوت و جوشانده استفاده کرد که برای تقویت قلب و اعصاب موثر است.
وی افزود: مصرف “به” به صورت خام مضر است زیرا “به” خام رگهای بدن را مسدود میسازد و چون گرم است برای کسانیکه گرم مزاجند خوب نیست.
معالجه اسهال و ورم روده بزرگ با میوه ی “به”
اکبرزاده با اشاره به خواص دارویی به خاطرنشان کرد: میوه ی”به”سرشار از تانن است که در معالجه اسهال و ورم روده بزرگ خیلی موثر است، به این منظور میتوان 40 تا 50 گرم به را خرد کرده و به مدت 15 دقیقه در
یک لیتر آب جوشانده و مصرف کرد.
میوه ی”به” در تسکین سرفه موثر است
لعابی که از خیس کردن چهار گرم “به دانه “بدست میآید علاوه بر معالجه گلو درد در تسکین سرفه موثر است.
تقویت معده با این میوه ی پرخاصیت
وی ادامه داد:میوه ی “به” برای تقویت معده مفید است و اختلاط خونی، خونریزیهای بواسیری و رحمی را معالجه میکند.
“به ” با نام علمی Cydonia oblonga از میوههای دانه دار متعلق به تیره (Rosaceae) است.
درخت به، درخت کوچکی به ارتفاع حداکثر پنج متر شبیه درخت سیب است، میوهاش به رنگ زرد، آبدار و درشت تر از سیب است و در فصل پائیز میرسد.
عضو هیات علمی دانشگاه علومکشاورزی ساری افزود: به دارای بویی مطبوع و طعمی گوارا است.
خاصیت درمانی تخم میوهء” به “
تخم میوهء به را بهدانه میگویند که دارای مادهء لعابی است که اثر درمانی دارد.
بهترین به ایران در اصفهان پرورش مییابد.
فواید “به دانه”
اکبرزاده بیان کرد: “به دانه” برای درمان سرفه، خشونت خلق، رفع عطش، حرارت معده، رفع سوزش دهان و زبان و رفع گرفتگی صدا مفید است.
برای این منظور باید 30 گرم بهدانه را در نیم لیتر آب جوشاند و صبح و ظهر وشب یک استکان میل کرد وبرای رفع سوزش زبان مدتی آن را در دهان نگه داشت.
خواص برگ و شاخههای “به”
وی به خواص برگ و شاخههای به اشاره کرد و افزود: جوشانده و ضماد برگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند و قابض است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری خاطرنشان کرد: هضم کرک یا پرزی که روی به است، سنگین است و برای حلق و صدا بسیار مضر است، لذا باید قبل از خوردن به، پرزهای روی آن را پاک کرد.