- شناسه خبر : 17611
- تاریخ انتشار : 09 آبان 1398 - 01:03
شلغم سبزی است که از نظر طب قدیم ایران گرم و تر به شمار میرفته و به علاوه برای درمان اکثر دردها استفاده می شده است.
شلغم چه فوایدی برای بدن دارد؟
شهرخوان،مقداری پتاسیم نیز در شلغم وجود دارد که در تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین فسفر و آرسنیک موجود در این گیاه برای تقویت گلبولهای سفید و سیستم ایمنی مفید است و از همین رو شلغم برای
پیشگیری از سرماخوردگی در فصلهای سرد سال کاربرد بیشتری دارد.
شلغم دارای مواد معدنی است که برای پیشگیری از انواع سرطان مفید میباشد و همچنین در تصیفه خون و تقویت سیستم ایمنی در برابر بسیاری از بیماریهای عفونی نقش دارد.
شلغم را بدون پوست گرفتن و قطعه قطعه کردن و به صورت پخار پز پخت کنید.
شلغم برای رشد و نمو استخوان مفید است
شلغم مواد معدنی فراوانی دارد که کلسیم و منیزیم از مهمترین این مواد است و برای رشد و نمو استخوان خصوصاً در نوجوانان، زنان باردار وزنان شیرده توصیه می شود.
تنظیم فشارخون
مقداری پتاسیم نیز در شلغم وجود دارد که در تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین فسفر و آرسنیک موجود در این گیاه برای تقویت گلبولهای سفید و سیستم ایمنی مفید است و از همین رو شلغم برای پیشگیری از
سرماخوردگی در فصلهای سرد سال کاربرد بیشتری دارد.
درمان و پیشگیری از شوره سر
شلغم سرشار از ویتامینهای گروهB است که برای درمان و پیشگیری از شوره سر مفید میباشد و همچنین اسید فولیک موجود در آن در درمان کم خونی کارآیی دارد.
پیشگیری از انواع سرطان
شلغم دارای مواد معدنی است که برای پیشگیری از انواع سرطان مفید میباشد و همچنین در تصیفه خون و تقویت سیستم ایمنی در برابر بسیاری از بیماریهای عفونی نقش دارد.
گوگرد، ویتامین C و فیبر از دیگر مواد موجود در شلغم است که این کارشناس تغذیه از آنها نام برد و یادآوری کرد: فیبر موجود در این گیاه در کاهش اسید اوریک، تری گلیسرید و کلسترول مفید است و از سرطان روده
پیشگیری می کند.
کاهش قند خون
ترکیباتی در شلغم، وجود دارد که برای کاهش قند خون در افراد دیابتی مفید است و همچنین مدر بودن شلغم می تواند در دفع سنگ مثانه تاثیر گذار باشد.
تسکین سرفه های سرماخورگی
موادی که در شلغم، وجود دارد برای تسکین سرفه های سرماخورگی و تقویت سیستم تنفسی مفید می باشد.
رژیمهای لاغری
شلغم، سبزی کم کالری است و در رژیمهای لاغری جز سبزیجات آزاد محسوب می شود.
رفع ترک پا
وی گفت: همچنین در گذشته شلغم، را به صورت پخته و له شده به صورت پمادی برای رفع ترک پا به کار می برده اند.
شلغم، را با پوست و بدون اینکه قطعه قطعه شود باید پخت، زیرا قطعه قطعه کردن موجب میشود بخش زیادی از مواد مغذی آن وارد آب شود و هدر برود.
همچنین بهتر است موقع پخت شلغم، از تماس مستقیم آن با آب جلوگیری کرد و شلغم، را بر روی توری قرار داد تا با بخار آب قابلمه بخارپز شود.