• شناسه خبر : 18378
  • تاریخ انتشار : 19 آبان 1398 - 02:52

سرطان روده، سومین سرطان متداول در بین مردان (۶۶۳ هزار مورد، ۱۰ درصد از کل سرطان ها) و دومین سرطان شایع در زنان (۵۷۰ هزار مورد، ۹.۴ درصد کل موارد ابتلا به سرطان) در جهان است.

روده گوارش

 

چه عواملی موجب بروز سرطان روده می شود؟

شهرخوان،به گفته محققان بواسطه وجود برخی فاکتورها احتمال ابتلا به سرطان روده افزایش می یابد.

در ادامه به فاکتورهای تاثیرگذار بر احتمال ابتلا به این سرطان اشاره می شود.

کولیت زخمی:

بسیاری از افراد نمی دانند که کولیت زخمی فاکتور پرخطر ابتلا به سرطان روده است.

وسعت، طول مدت و فعالیت بیماری از عوامل تعیین کننده اولیه هستند که در بلندمدت می توانند تبدیل به سرطانروده شوند.

داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی:

 

داروی بیمار

 

ریسک ابتلا به سرطان روده در افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند به شکل چشمگیری بالاست.

مخصوصا این احتمال در افرادی که پیوند عضوشده اند و از اینگونه داروها مصرف می کنند به مراتب بیشتر است.

دیابت:

 

قندخون

 

نه تنها بیماری قلبی و فشارخون بالا، بلکه دیابت هم می تواند ریسک سرطان روده، را افزایش دهد.

اگر دیابت نوع۲ ناشی از مقاومت انسولین باشد، این ریسک به مراتب بیشتر است.

گوشت قرمز:

 

گوشت قرمز

افزایش بیش از اندازه زیاد مصرف گوشت قرمز می تواند ریسک سرطان روده، را افزایش دهد.

نوشیدنی های الکلی:

 

مشروبات الکلی

 

بدون شک الکل یکی از شایع ترین علل پرخطر سرطان روده است.

مصرف الکل به خصوص در افراد دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده، ریسک ابتلا به این سرطان را به شکل چشمگیریافزایش می دهد.

فاکتورهای پرخطر دیگر:

 

سیگاری

 

به جز موارد ذکرشده فوق، برخی عوامل مشخص دیگر نیز ریسک این سرطان را افزایش می دهند که از آن جمله می توان به چاقی، سیگار کشیدن، سن و جنسیت اشاره کرد.

طبق تحقیقاتمردان مسن بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان هستند و احتمال بروز آن در مردان ۲۵ درصد بیشتر از زنان است.

 

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

up