• شناسه خبر : 21997
  • تاریخ انتشار : 30 بهمن 1401 - 02:06

کارآفرینان افرادی هستند که علاقه زیادی به ایجاد تغییر در جهان دارند.

a46c5787 f8dd 4cc2 a631 06d05457fac8

بر مبنای خبر منتشر شده در سایت آی کاوش، ماکان آریا پارسا یکی از کارآفرینان حال حاضر ایران است که در مورد کارآفرینی نگاه ویژه ای دارد.  کارآفرینی فرآیند اقداماتی است که یک کارآفرین به‌عنوان شخصی که همیشه به دنبال ایده‌های تازه است، به آن‌ها متوسل می‌شود تا با پذیرفتن ریسک و تردیدهای ذاتی موجود در هر اقدام جدید، از آن ایده‌ها فرصت‌های تازه خلق کند. کارآفرینی یعنی درک و بهره‌برداری از فرصت‌ها. کارآفرین‌ها افرادی هستند که اقتصاد و سازمان‌ها را زنده می‌کنند. کارآفرین فردی است که ابزار تولید را به منظور ترکیب به صورت محصولاتی قابل عرضه به بازار خریداری می‌کند. کارآفرین در هنگام خرید از قیمت نهایی محصولات اطلاع ندارد..! کار آفرین فردی است که تخصص وی «تصمیم‌گیری عقلایی و منطقی در مورد ایجاد هماهنگی در منابع کمیاب» است. وی «داشتن توان داوری و قضاوت» را عنصری مشترک در تمامی کار آفرینان تشخیص داده است.

و تعاریف گسترده دیگر که هرکسی از ظن خود، برای آن ارائه داده است.

کارآفرینان بزرگ چه ویژگی‌هایی دارند؟

برخی از ویژگی‌های کارآفرین‌ها را  با هم مرور کنیم:

خلاقیت دارند

این خلاقیت در کارآفرینی است که فرق بزرگ بن کارآفرینان و افرادی که کارآفرین نیستند را تعیین می‌کند.

پیشرو و مبتکر هستند

آن‌ها افرادی پیشرو و مبتکرند. از پیشرو بودن نمی‌ترسند و دلشان نوآوری می‌خواهد.

البته که لزومی ندارد هر کارآفرین تحول‌های عظیمی ایجاد کند، بااین‌حال آن‌ها تشنه تغییرند و می‌خواهند دنیا را به‌جایی بهتر برای زندگی بدل کنند.

آینده‌ نگر هستند

کارآفرین‌ها معمولاً آینده‌نگرند. آن‌ها فرصت‌های رو به رشد آینده را زودتر از دیگران جستجو و سپس درک می‌کنند. نوابغی همچون ایلان ماسک، بیل گیتس و یا استیو چابز از جمله این افراد بودند. آن‌ها منتظر نمی‌مانند تا دنیا تغییر کند، خود دنیا را تغییر می‌دهند. آینده نگری برای موفقیت از ویژگی‌های کارآفرینان موفق است.

جرئت ریسک کردن دارند

زندگی بدون ریسک چیزی کم دارد. به‌خصوص برای کارآفرینان بزرگ…! آن‌ها جرات ریسک دارند حتی اگر ریسک‌هایشان با شکست مواجه شود. ریسک پذیری در کارآفرینی از ویژگی‌های کارآفرینان بزرگ است.

ارزش‌ آفرین‌اند

کارآفرینان اولویت اولشان پول نیست، آن‌ها دستکم در مراحل اولیه کارشان پول را در اولویت اول نمی‌گذارند و دائماً به فکر ارزش‌آفرینی‌اند. ارزش اضافه می‌کنند و پول به دنبالشان می‌آید. آنها همچنین یاد گرفته‌اند از فلسفه کایزن برای بهبود مستمر کارشان استفاده کنند.

اشتغال زایی می‌کنند

ایجاد اشتغال از مهم‌ترین شاخصه‌های کارآفرین‌هاست. آن‌ها خود را موظف به ایجاد اشتغال برای عده کم یا زیادی از مردم می‌دانند.

ثروت خلق می‌کنند

کارآفرینی درصورتی‌که درست و اصولی اجرا شود، اغلب ثروت آفرین است. ثروتمندترین افراد دنیا، کارآفرینان بزرگی هم هستند.

ویژگی‌ های یک رهبر را دارند

به نظر شما ویژگی رهبران تیم های بزرگ که کارآفرین هم هستند، چیست؟ کارآفرین‌ها معمولاً «رهبران» خوبی هستند. آن‌ها مهارت‌های مدیریتی و سازمانی‌شان را قدرتمند می‌کنند و سعی می‌کنند ذینفع ها را هم مدنظر قرار دهند.  کارآفرینان رهبرانی بلندپرواز و الهام‌بخش هستند.

aabb930c 3798 448c 974a 4da40596dcc4

کارآفرین ایرانی دکتر ماکان آریا پارسا کیست؟

ماکان آریا پارسا یک کارآفرین ایرانی است که با وجود سن و سال کم، توانسته موفقیت‌های زیادی کسب کند.

او با ایجاد کسب و کار و توسعه آن، در جایگاه های مختلف اقدام به استخدام نیروهای کاری زیادی کرده است. هم اکنون در ایران کارآفرینان زیادی در حال فعالیت هستند و در شرایط بیکاری و نبود شغل کارمندان و نیروهای زیادی استخدام می‌کنند. یکی از این کارآفرینان مطرح و بنام ماکان آریا پارسا است که در ادامه او را معرفی خواهیم کرد. اما قبل ازینکه بفهمید ماکان آریا پارسا کیست، وضعیت کارآفرینی و برخی از چالش‌های آن در ایران را باهم بررسی خواهیم کرد.

بررسی انواع کارآفرینی توسط دکتر ماکان آریا پارسا

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، کارآفرینان افرادی هستند که علاقه زیادی به ایجاد تغییر در جهان دارند. آن‌ها برای اینکه رهبران و مبتکران مؤثری باشند، به مجموعه خاصی از مهارت‌ها نیاز دارند. ازآنجاکه انواع مختلفی از مشاغل وجود دارد، انواع مختلفی از کارآفرینی نیز وجود دارد.

دکتر آریا پارسا معتقد است که کارآفرینی فرآیند کلی توسعه، راه‌اندازی و اداره یک کسب‌وکار است، اما انواع مختلفی از کارآفرینی وجود دارد. آرزوها و چشم اندازه‌های مردم نسبت به مشاغل مختلف باعث ایجاد کسب‌وکارهای گوناگون می‌شود. هر کس بر اساس شخصیت، مهارت و ویژگی‌هایی که دارد می‌تواند کار مرتبط با خود را راه‌اندازی کند.

تصور اکثر افراد این است که فقط با سخت‌کوشی می‌توانند به موفقیت دست یابند باید گفت این تصور درست است، اما ممکن است دیگران از سرمایه برای کمک به افراد برای رسیدن به هدف و ایجاد کسب‌وکار استفاده کنند.

هر نوع کارآفرین چالش‌ها را به شکلی منحصربه‌فرد می‌بیند و منابع مختلفی برای غلبه بر آن‌ها دارد. در ادامه ما به ۹ نوع رایج کارآفرینی می‌پردازیم.

چند توصیه مهم از ماکان آریا پارسا

این توصیه‌های مدیریتی از ماکان آریا پارسا به بهبود تصمیم گیری شما کمک خواهد کرد:

به عنوان مدیر، باید بتوانید میل به کار کردن را در کارکنانتان پدید آورید

شما حتما باید شنونده خوبی برای دغدغه‌های کارکنان باشید

به طور خصوصی انتقاد کنید؛ نه در جمع و علنی!

هرکسی که کاری را به پایان رساند، باید شخصا پاداش کارش را دریافت کند

علاقه‌مندی خود را به کار زیردستان نشان بدهید و به آن‌ها بفهماندی که شما چشمانتان همه را می‌بیند

وقتی پیشنهاد یا دستوری دارید، باید مطمئن باشید که دلایل آن را هم می‌توانید بیان کنید

نظرات سایر کارکنان را هم تا حد امکان در طرح‌ها و نقشه‌هایتان دخالت بدهید

به زیردستان خود احترام بگذارید، احترام است که احترام می‌آورد

نشان دهید که به زیردستان اعتماد دارید و آن‌ها به بهترین وجه کار خود را انجام می‌دهند

از کارکنانتان بخواهید در صورت نیاز، بدون هیچ ترس و تردیدی برای مشورت‌خواهی و کمک به نزد شما بیایند

وقتی اشتباه می‌کنید باید با شهامت و صداقت بپذیرید و حتی در صورت لزوم اقرار کنید

باید به ضعیف‌ترین پیشنهادها هم توجه کنید، شاید ایده‌ای طلایی درونش نهفته باشد

از ناراحتی و چهره‌های درهم کارکنانتان ناراحت نشوید و درصدد مقابله به مثل برنیایید

وضعیت کارآفرینی در ایران از زبان ماکان آریا پارسا

کارآفرینی در ایران به دلیل برخی از چالش‌ها با مشکلات و موانعی روبرو است. کارآفرینی یک پروسه طولانی و زمان‌بر است. وجود برخی از چالش‌ها و موانع در این زمینه نه فقط احتمال موفق شدن یک بیزنس را کم می‌کند، از طرفی باعث هدر رفتن هزینه‌ها، منابع و زمان هم می‌شود.

یکی از عمده‌ترین مشکلات کارآفرینی در ایران پیچیدگی‌های و کاغذبازی‌های اداری است. در آغاز فرآیند کارآفرینی لازم است مراحل مختلف اداری با توجه به برخی مشکلات اداری و روند سخت و طاقت‌فرسای موجود در بعضی از ادارات، هزینه و وقت بسیاری از کسب و کارها در این مرحله هدر می‌رود. در اینجا نیاز است که دولت با تسهیل کردن فرآیندهای اداری مسیر رسیدن به درخواست‌های کارآفرینان را بدون هیچ مانعی فراهم کند.

از سوی دیگر ریسک‌های اقتصادی و مشکل در یافتن منابع مالی کافی می‌تواند یکی دیگر از موانع و چالش‌های کارآفرینان در ایران باشد که این مشکل هم در سال‌های اخیر با برخی از وعده‌های دولت برطرف شد؛ اما هنوز هم راضی کننده نیست. بهتر است دولت در این مرحله با اعطای تسهیلات کافی و تأمین برخی از منابع مالی از کارآفرینان حمایت‌های لازم را انجام دهد.

از طرفی عدم وجود آموزش‌های مختلف در این زمینه هم از دیگر موانع و مشکلات پیش روی کارآفرینان در ایران است. نبود اطلاعات مفید، کافی و به روز در این زمینه و نبود فرهنگ کارآفرینی یکی از مشکلات پیش رو در این بخش است.

حال با وجود تمامی این مشکلات برخی از کارآفرینان برتر ایرانی مثل ماکان آریا پارسا موانع کارآفرینی و مشکلات متعدد را به جان خریدند و با عرق به میهن و کشور خود علاوه بر کمک به توسعه اقتصادی کشور مشاغل زیادی را ایجاد کردند و توانستند درصدی از مشکلات بیکاری کشور را کاهش دهند.

به‌عنوان‌مثال دکتر [ماکان آریا پارسا] در ایام قرنطینه عمومی ناشی از بیماری کرونا که بیشتر شرکت‌ها و کسب و کارها نیروهای خود را تعدیل می‌کردند، با درایت و ایجاد فرصت‌های گوناگون کاری نه تنها فردی از نیروهای خود را تعدیل نکرده است بلکه فرصت‌های شغلی جدیدی را ایجاد کرد و کارمندان زیادی را استخدام کرده است.

fcbe083e 799c 482b 9d2c 355ea2b36051

ماکان آریا پارسا کیست؟

دکتر ماکان آریا پارسا جوانی فعال و با استعداد در زمینه‌های مختلفی همچون بازاریابی، مدیریت و کارآفرینی متولد 1365 دارنده مدرک کارشناسی رشته مهندسی صنایع گرایش تولید صنعتی، کارشناسی ارشد رشته مدیریت MBA از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه Steinbeis Berlin آلمان به عنوان کارآفرین نمونه و برتر کشوری و نیز مدیر شایسته فناوری اطلاعات شناخته شده است.

ماکان آریا پارسا که مدیرعامل توانمند و خلاق چندین مجموعه است و در زمینه‌ها و دوره‌های مختلفی نیز مدرسی بی‌نظیر و متخصص است کتاب‌های گوناگونی را در حوزه‌های مختلفی مثل بازاریابی، فروش، موفقیت، مدیریت، فنون مذاکره و… ترجمه و منتشر کرده است…

آنچه از زندگی شخصی او به‌دست‌آمده است این است که در خانواده‌ای متوسط و بدون امکانات خاصی بزرگ شده است. خانواده‌ای که بنا به شغل پدر دائم از این شهر به شهر دیگر در حال کوچ بوده‌اند.

اوج شکوفایی این کارآفرین برتر ایران حضور او در محیط دانشگاه است. شاید آنچه را که در ذهن فعال خود از دوره نوجوانی پرورانیده بود، در چنین فضایی با علم دانشگاهی کامل‌تر نمود تا یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در ایران در حوزه آموزش دیجیتالی کم یا نادیده گرفته شده بود را از زمین بردارد و در قالب یک موسسه به آموزش دیجیتالی در رشته‌های مختلف مبادرت به عمل آورد. تا جایی که سیستم آموزشی امروز در شرایط کرونایی، از ایده‌ها و تجربیات او بهره‌مند شود و بدون حضور دانشجویان در محیط دانشگاه بتواند آینده تحصیلی و شغلی آنان را مدیریت کند.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up