- شناسه خبر : 24957
- تاریخ انتشار : 27 آبان 1401 - 01:57
کنگر اولین بار در اتیوپی کشف شد و بعد در نقاط مختلف دنیا گسترش پیدا نمود.
شهرخوان: عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند.
ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود.تحقیقات نشان داده است که سینارین باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون نیز می شود.
سینارین و ماده دیگری که به عنوان اسیدکافئیک شناخته شده است، کبد را در برابر عفونت حفظ می کند و به کبد کمک می کند تا بعد از تخریب قسمتی از آن دوباره خود را از نو بسازد.
از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیرقابل هضم به نان اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری های مفید و کاهش باکتری های مضر در مدفوع می شود. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالامی تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. آنتی اکسیدان موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می کند.
– بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلابه بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.
– از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه صفراست. افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، نباید آن را مصرف کنند؛ چرا که افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود.
– همچنین اشخاصی که نسبت به کنگر یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.
مواد مغذی اصلی موجود در ۱۰۰ گرم کنگر خام عبارتست از:
انرژی ۱۸ کیلوگالری، پتاسیم ۳۶۰ میلی گرم، آهن یک میلی گرم کلسیم ۴۱ میلی گرم، پتنو تنیک اسید ۳ میلی گرم، ویتامین ب ۱ یک میلی گرم، سدیم ۲۷ میلی گرم، بتاکاروتن ۳۹ میکروگرم، فیبر ۴ گرم