• شناسه خبر : 25659
  • تاریخ انتشار : 14 اردیبهشت 1399 - 08:19

توسعه واژه‌ای آشنا برای افکار عمومی است اما مفهوم آن به قدری برای مدیران دولتی غریب و ناآشنا می‌باشد که حتی به درستی در مکان و زمان مناسب مورد استفاده قرار نمی‌گیرد

توسعه واژه‌ای آشنا برای افکار عمومی است اما مفهوم آن به قدری برای مدیران دولتی غریب و ناآشنا می‌باشد که حتی به درستی در مکان و زمان مناسب مورد استفاده قرار نمی‌گیرد این واژه معنی تحت‌الفظی developmed در زبان انگلیسی می‌باشد و محصول فرآیندی است که طی سال‌ها آزمون و خطا به دست آمده است.
توسعه در حوزه‌های مختلف می‌تواند ساز و کارها و قواعد مشخصی را در برگیرد اما مفهوم آن واضح و روشن است. تعاریف متعددی توسط متخصصین امر در علوم مختلف از اقتصاد تا فرهنگ و سیاست و حتی محیط‌زیست برای این واژه بیان شده اما چیزی که در نگاه اول از آن استنباط می‌شود مفهومی چندوجهی است که در طولانی مدت می‌توان به آن دست یافت.
یکی از زیربنایی‌ترین قوانین موجود برای دست‌یابی به توسعه در کشور ما که هم جنبه علمی و بنیادین دارد و هم به صورت قانون برای دستگاه‌های دولتی الزام‌آور می‌باشد طرح آمایش سرزمین در استان‌های مختلف کشور است. این طرح به ما می گوید که چه پهنه ای از یک سرزمین می تواند مستعد #کشاورزی، #گردشگری، #صنعت و یا فعالیت‌های دیگر باشد اما این طرح متاسفانه به علت لابی‌های ناپاک اقتصادی و تاثیر قدرت و مدیران محلی و استانی بر آن، تاکنون در هیچ کدام از استانهای کشور به صورت کامل به مرحله اجرا نرسیده است و این همان علتی است که ما را از مسیر رشد به سوی توسعه بازداشته و با سرعت هر چه تمام به سوی تخریب و حتی غارت منابع طبیعی و انرژی در کشور حرکت می‌کند.
تاثیر تصمیمات و اقدامات نادرست مدیران و مسوولان دستگاه‌های اجرایی هر چند می‌تواند در سرعت بخشیدن به این روند قهقرائی کمک کند اما بیشترین تاثیرپذیری در این روند نامبارک، عدم انتقال مطلوب مفهومی به نام توسعه از سوی رسانه‌ها به افکار عمومی است زیرا بیشترین تاثیر و تخریب منابع به اشکال مختلف در حال حاضر از سوی مردم انجام می‌گیرد و شوربختانه هزینه این عدم آگاهی نیز از جیب ناتوان خود مردم پرداخت می‌شود.
شاید تنها راهکار عملی و به دور از آرمان‌گرایی برای وضعیت موجود ایجاد فضای گفتگو پیرامون مفهوم توسعه است که این مهم بر عهده اهالی رسانه و فعالان اجتماعی و فرهنگی خواهد بود. در روزهای اخیر برنامه‌ای با نام شش ضلعی توسعه با حضور کارشناسان مختلف از حوزه‌های عمرانی، فرهنگی، رسانه، اجتماعی، اقتصادی و محیط‌زیست در مجله اینستاگرامی پویش مردمی در خانه بمانیم در سطح استان اردبیل شکل گرفته است که امیدواریم آغازی برای طرح گفتگو برای مساله مهم و حیاتی توسعه باشد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up