- شناسه خبر : 26340
- تاریخ انتشار : 26 اردیبهشت 1399 - 07:03
اردبیل؛ این دیار مذهبی از دیرباز جزو شهرهایی از کشور تلقی میشود که فرهنگ غنی و فاخر آن قابل اتکا است.

مجتبی لاله
اردبیل؛ این دیار مذهبی از دیرباز جزو شهرهایی از کشور تلقی میشود که فرهنگ غنی و فاخر آن قابل اتکا است. فرهنگی به قدمت تاریخ. تاریخی که سرشار از فراز و مقاومتها بوده، به طوریکه در تمام مقاطع، اثرگذاری بالایی را در سطح فرهنگ ملی، همراه داشته است.
تاریخ اردبیل نماد هویت این شهر می باشد و بسیار ضروری است که در جهت حفظ این تاریخ کوشیده شود. بازار اردبیل به عنوان گوشه ایی از این نمادهای تاریخی ،علاوه بر اینکه محل رایج برای داد و ستدهای اقتصادی است ،جلوه ایی برای شکلگیری مطالبات مثبت اجتماعی و مذهبی نیز تلقی میگردد.
فرهنگ شهری، نوع بافت معماری در مرکز شهر، اماکن و بقعه های مذهبی موجود ، تماما حاکی از روح توانای این شهر در حوزههای اجتماعی و به خصوص مذهبی است. بعبارتی می شود ادعا کرد که روح و کالبد بافت شهری اردبیل برگرفته از نوع تفکرات حاکم بر شهر میباشد.
حیاتی است که این تاریخ و فرهنگ غنی را در کنار آداب شهر نشینی و توسعه یافته صنعتی حفظ کنیم. سنت و مدرنیسم اردبیل منافاتی باهم نداشته و با اندکی تدبیر می شود هر دو مولفه را همگام باهم پیش برده، حفظ کرده و به روز رسانی کرد.
در این راستا مجموعه مدیریت شهری در شهرداری اردبیل با تاکیدات شهردار فرهنگی شهر اردبیل، همیشه بر آن بوده تا در مسیر احیا و پویا نگه داشتن تاریخ زرین و پر پیشینه این شهر حرکت کند. اقدامات شهرداری اردبیل با نشر آموزههای اجتماعی در راستای معرفی آثار تاریخی و فرهنگی ، گواهی بر این اعتقاد مجموعه در جهت حرکت حفظ تاریخ در کنار باور به توسعه مدرن شهری می باشد.
با محوریت حرکت در راستای مفاهیمی چون “شهر انسان محور” ، مبنای عملکرد شهرداری به توسعه های صرف عمرانی محدود نشده بلکه مدیریت شهری در قبال فرهنگی که ریشه در تاریخ این شهر دارد ، احساس مسئولیت کرده و در این راستا نیز به اقدامات موثری روی آورده است . تاکید و توجه کل مجموعه شهرداری علی الخصوص شهردار اردبیل به فرهنگ شهری، رویکردهای فرهنگی را در کنار نگاه توسعه محور عمرانی ، افزایش داده است.
بازسازی عمارت شهرداری اردبیل به عنوان نمادی از هویت اردبیل و تبدیل آن به یک موزه از نکات قابل توجه در احیای فرهنگ اردبیل بود، پیاده راه اسفریس که با هدف جذب گردشگر صورت گرفت که نهایتا موجبات معرفی و جهانی سازی تاریخ ریشه دار اردبیل را فراهم می آورد؛ تمرکز در نامگذاری های خیابان ها با در نظر گرفتن حفظ فرهنگ، تاریخ، مشاهیر، مفاخر و شهدای دینی صورت دیگری از این طرح است
ایجاد المانهایی با دیدگاه فرهنگی ، فارغ از افزایش زیبایی بصری شهر، نصب تابلوهای شهدا در تمام معابر به همراه بیوگرافی این شهدا به جهت زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت انجام گرفته است تا پیوست تاریخیِ حب این شهر را در علاقه ی به فرهنگ شهادت رل به نمایش می گذارد.
در نتیجه شهرداری اردبیل بر این باور بوده که کار فرهنگی مستلزم بهای زمان بوده و قطعا برخی از عملکردها در این باب ، بازخوردهای مثبت را در طول زمان ارائه خواهد کرد، لذا معتقدیم با استمرار در حرکت بر این محورها ، خواهیم توانست در ایام آتی ، آمیزه های فرهنگی شهر را با گستره ملی به جریان درآوریم.