- شناسه خبر : 30312
- تاریخ انتشار : 17 تیر 1399 - 01:40
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال گفت: با اجرای بیش از ۲۰۰ طرح و پروژه احداث بندهای تاخیری آب در این شهرستان تحول بزرگی در کنترل سیلابها و افزایش آب سفرههای زیرزمینی منطقه ایجاد شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال گفت: با اجرای بیش از ۲۰۰ طرح و پروژه احداث بندهای تاخیری آب در این شهرستان تحول بزرگی در کنترل سیلابها و افزایش آب سفرههای زیرزمینی منطقه ایجاد شده است.
صادق پورمحمد افزود: تخصیص اعتبار مناسب از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای آبخیزداری این منطقه زمینه را برای اجرای صدها پروژه احداث بندهای تاخیری آب در مناطق مختلف این شهرستان را در طول سال گذشته و بهار امسال فراهم کرده است.
وی اظهارداشت: با اجرای طرحهای آبخیزداری در سه حوزه خوجین ،علیآباد و اندبیل خلخال ضمن فراهم کردن زمینه افزایش سطح آب سفرههای زیرزمینی و تامین آب موردنیاز کشاورزان و باغداران این حوزه از سرازیر شدن سیلاب به مناطق مسکونی این شهر جلوگیری شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۵ میلیارد ریال اعتبار به بخش آبخیزداری سال گذشته این شهرستان اختصاص یافته بود، از افزایش ۱۸ برابری اعتبارات سال قبل در مقایسه با سال ۹۷ خبر داد و افزود: در حالی که مجموع اعتبارات تخصیص یافته به این بخش در سال قبل ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال بود، امسال بالغ بر ۴۵ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای آبخیزداری این شهرستان اختصاص یافته است.
او اظهارداشت: علاوه بر اجرای حوضچههای آبخیز در مناطق یاد شده عملیات مکانیک، بیولوژیک شامل بذرپاشی، بذرکاری، کپهکاری و تبدیل دیمزارهای کمبازده به علوفهکاری همراه با عملیات حفاظت و قرق با صرف سه میلیارد ریال در سطح هفت هزار و ۵۰۰ هکتار با هدف افزایش سطح پوشش گیاهی حوزههای آبخیر و حفظ آب و خاک اجرا میشود.
او همچنین با اشاره به قرار گرفتن شهر خلخال در مسیر سیلابهای مناطق اندبیل و علیآباد و احتمال وارد شدن خسارت به واحدهای مسکونی در زمان بارندگیهای شدید گفت: اجرای عملیات آبخیزداری در سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از حوزههای آبخیر این ۲ روستا نقش مهمی در کنترل سیلاب مسیل آبهای روان مشرف به این شهر خواهد داشت.
وی گفت: با اجرای طرحهای آبخیزداری در مناطق خوجین، اندبیل و خانقاهسادات در گذشته ضمن فراهم کردن مقدمات کار برای افزایش ذخیره آب سفرههای زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک از احتمال بروز سیل و طغیان رودخانههای مشرف به خلخال و خرابیهای ناشی از آن در مناطق مسکونی پیشگیری شده است.
او با بیان اینکه خلخال بلحاظ داشتن آبخیزهای مناسب و دشتهای میان کوهی به عنوان پایلوت اجرای طرحهای آبخیزداری استان اردبیل انتخاب شده، افزود: با اجرا و تکمیل پروژههای آبخیرداری این منطقه در کنار کاهش آثار مخرب خشکسالی منابع آبی مطمئن کشاورزان و باغداران پایاب طرحهای آبخیز نیز تامین میشود.
او بیانکرد: با توجه به خسارت وارده از جانب سیل به مناطق مختلف کشور اجرای عملیات آبخیزداری برای کنترل سیلاب از اولویتهای کاری سازمان جنگلها و منابع طبیعی بوده و با توجه ویژه دولت به این بخش سطح اعتبارات آبخیزداری نیز در سال جاری قابل توجه است.
شهرستان خلخال در جنوب اردبیل جزو حوزه آبخیز قزلاوزن بوده و بدلیل کوهستانی بودن منطقه و داشتن دامنههای پرشیب تند خسارات وارده از جانب سیل در این منطقه همواره قابل توجه بوده است.
در حال حاضر از مجموع هفت حوزه آبخیز با مساحت ۳۹ هزار هکتار و دارای طرح مطالعاتی در سالهای گذشته ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از حوزههای آبخیز روستاهای خوجین، اسکستان، خمس و ترزنق در بخش مرکزی این شهرستان اجرا شده است.