• شناسه خبر : 33451
  • تاریخ انتشار : 22 مرداد 1399 - 02:21

توسعه صادرات غیرنفتی در استان‌هایی همچون اردبیل که در بخش کشاورزی و بسیاری از حوزه‌های دیگر قابلیت‌های بالقوه‌ای دارد به عنوان یک اولویت اساسی در تحقق رونق تولید در دستور کار است.

صادرات و واردات کالا

توسعه صادرات غیرنفتی در استان‌هایی همانند استان اردبیل که در بخش کشاورزی و بسیاری از حوزه‌های دیگر قابلیت‌های بالقوه‌ای دارد به عنوان یک اولویت اساسی و مهم در دستور کار است که نیازمند برنامه‌ریزی‌ها و اقدام‌های اساسی است.

در استان اردبیل تولید محصول‌های کشاورزی، عسل و صنایع دستی زمینه‌ای برای تحقق استراتژی‌های صادرات غیرنفتی کشور تلقی می‌شود چرا که این مسئله سبب می‌شود که به جای سودجویی و منفعت‌طلبی واسطه‌ها، بنگاه‌ها به سمت رقابت‌های سالم در بازار صادراتی بروند و تولیدکنندگان متحمل خسارت و خرابی محصول‌های تولیدی خود نشوند.

با توجه به اینکه در استان اردبیل سالانه بیش از ۸۰۰ هزار تن سیب‌زمینی و ۷ هزار تن عسل تولید می‌شود، بخش عمده‌ای از محصولات باید به سایر استان‌ها و البته بازارهای خارجی صادر شود. بنابراین نیاز است در راستای تسهیل صادرات تخصصی این محصولات کشاورزی و دامی برنامه‌ریزی‌های تخصصی مبنای کار قرار گیرد و مسئولین حمایت‌های لازم را برای جلوگیری از معطل ماندن محصولات در گمرک انجام دهند و خرابی و فاسد شدن محصول صادراتی را در نظر بگیرند.

۱۲۰ تن سیب‌زمینی اردبیل صادر می‌شود

در این باره  ارژنگ عزیزی معاون اقتصادی استاندار اردبیل ظهر امروز در چهارمین جلسه کارگروه صادرات غیر نفتی استان اردبیل این چنین اظهار داشت: طبق برآورد کارشناسان جهاد کشاورزی استان امسال از ۸۵۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی تولید شده ۱۲۰ تن سیب‌زمینی اردبیل از گمرک بیله‌سوار صادر می‌شود.

وی گفت: ۲۰۰ هزار تن مصرف داخلی استان در نظر گرفته شده و خوشبختانه در راستای توسعه صادرات غیرنفتی در سطح استان تلاش اتحادیه صادرکنندگان محصول‌های کشاورزی و حمایت مسئولین استانی حائز اهمیت بوده است.

معاون استاندار اردبیل تصریح کرد: انتظار ما از سازمان صمت استان این است که در ارتباط با تعلیق کارت بازرگانی برخی از فعالان این حوزه پیگیری‌های لازم را داشته باشد تا بتوانیم در راستای توسعه صادرات غیرنفتی برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم.

میزان مصرف خانوارهای اردبیلی از عسل ۱۰۰۰ تن است

در ادامه این جلسه خلیل نیکشاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از صادرات ۲۲۰ تن عسل تولیدی به کشورهای همسایه خبر داد و اظهار داشت: یک هزار تن میزان مصرفی خانوارهای اردبیلی است و طی سال گذشته ۹۰ تن عسل تولیدی مازاد بر تولید به کشورهای مختلف صادر شده بود.

وی با اشاره به این که ۴ هزار زنبوردار در استان اردبیل فعالیت می‌کنند بیان کرد: تاکنون بیش از هفت هزار تن عسل در استان تولید و به بازار عرضه شده است که در راستای توسعه صادرات این محصول نحوه بسته‌بندی و نیز جلوگیری از عرضه فله‌ای این محصول باید مبنای کار قرار گیرد.

رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل ارائه تسهیلات بانکی از زنبورداران را جزو اولویت اساسی برشمرد و بیان کرد: در راستای ارائه آموزش‌های لازم به زنبورداران آموزش‌های لازم ارائه می‌شود که این موضوع نیز در این زمینه حائز اهمیت است.

توسعه صادرات غیرنفتی در استان اردبیل یک اولویت اساسی برای رونق اقتصاد و تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید طبق فرمایشات مقام معظم رهبری است که در این زمینه حمایت‌های همه‌جانبه مسئولین در ارائه تسهیلات حمایتی و نیز سرعت بخشیدن به روند صادرات اولویت اساسی است.

گزارش از زهرا رضازاده



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up