• شناسه خبر : 34193
  • تاریخ انتشار : 30 مرداد 1399 - 05:13

یکی از طرح‌های قابل توجه در راستای توسعه اقتصادی کشور و نیز استقلال اقتصادی حمایت از زنان سرپرست خانوار تا رسیدن به مرحله توانمندسازی است که در این زمینه بانوان به عنوان الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی نقش اساسی و مهمی در این زمینه دارند.

اشتغال زنان در صنعت

از طرح‌های قابل توجه در راستای توسعه اقتصادی کشور و نیز استقلال اقتصادی حمایت از زنان سرپرست خانوار تا رسیدن به مرحله توانمندسازی است که در این زمینه بانوان به عنوان الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی نقش اساسی و مهمی در این زمینه دارند.

طبق سرشماری سال ۹۸ ، ۱۴ هزار و ۶۰۰ زن سرپرست خانوار در استان اردبیل شناسایی شده است که این آمار بالا در استان اهمیت اجرای توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار را در استان اردبیل را ملموس می‌کند به طوری که زنان سرپرست خانوار باید به مرحله خودکفایی اقتصادی برسند.

اردبیل از استان‌هایی است که در ارتباط با حمایت از زنان سرپرست خانوار برنامه‌ریزی‌های خوبی تدوین کرده و با توجه به این که آمار بالایی از زنان سرپرست خانوار را در خود جای داده است در امر کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین بانوان نیز مؤثر واقع شده و به همین دلیل فساد و فحشا و اعتیاد در بین بانوان اردبیلی بسیار ناچیز است.

اهمیت به امیدآفرینی و تزریق نشاط و شادابی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در استان به عنوان یک نیاز مبرم و اساسی ملموس است که در این زمینه زنان سرپرست خانوار خواستار برداشتن قدم‌های اساسی مسئولین هستند.

از طرفی تاخت و تاز بی‌رحمانه ویروس کووید – ۱۹ همان طور که بسیاری از کسب و کارها را در استان از کار انداخته در بحث اشتغال و درآمدزایی زنان سرپرست خانوار استان نیز به همین منوال بوده و به مشکلات این قشر نیز دامن زده است.

طبق بازدید میدانی خبرنگار تسنیم اشتغال پایدار، معیشت و مسکن به عنوان مشکلات اصلی زنان سرپرست خانوار است که در این زمینه تدوین برنامه‌های اساسی برای رفع دغدغه و نگرانی این قشر لازمه اساسی است تا زنان سرپرست خانوار همانند سایر اقشار جامعه نقش خود را در توسعه اقتصادی ایفا کنند.

مسئولان زنان را حمایت همه‌جانبه کنند

یکی از زنان سرپرست خانوار در این باره اظهار داشت: بعد از گذشت ۱۰ سال از فوت همسرم بنده به عنوان سرپرست خانوار هزینه و دخل و مخارج خانه‌ام را تهیه می‌کنم و این کار را با شروع فرشبافی کرد‌ه‌ام اما جایی سراغ ندارم که فرش مرا به قیمت مناسب بخرد و مجبور می‌شوم دسترنج یک ساله خود را با قیمت پایین به فروش برسانم.

این بانوی سرپرست خانوار با اشاره به این که قیمت گزاف اجاره‌نشینی بسیار ملال‌آور است ادامه داد: امیدواریم در راستای توسعه اشتغال‌زایی در بین بانوان برنامه‌های مدونی ارائه شود و در راستای ارائه تسهیلات و بیمه نیز مشکلی نداشته باشیم.

وی گفت: در حالی که کمیته امداد در این زمینه حمایت‌هایی را از بنده می‌کند اما حقیقت موضوع این است که این حمایت به تنهایی کافی نیست و امیدواریم مسئولین در این زمینه یاریگر زنان سرپرست خانوار در استان باشند.

۴۸ درصد افراد زیرپوشش کمیته امداد اردبیل زنان سرپرست خانوارند

در این باره حسین دشتی مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل در اردبیل اظهار داشت: در حال حاضر ۴۸ درصد افراد زیرپوشش کمیته امداد اردبیل زنان سرپرست خانوارند که در این زمینه برای اشتغال‌زایی زنان سرپرست خانوار و رفع مشکلات آنان نیاز است دستگاه‌های اجرایی مربوطه همکاری‌های لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: توسعه اشتغال پایدار و حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان برای ریشه‌کن کردن فقر و محرومیت در جامعه اولویت اساسی است و در این زمینه کمیته امداد استان از افرادی که دارای تخصص و مهارت‌های خاص باشند حمایت همه‌جانبه دارد.

دشتی بیان کرد:‌ ارائه تسهیلات کم‌بهره به مددجویان و توانمندسازی خانوار نیازمند جزو اولویت‌های اساسی است و در این زمینه به دنبال کارآفرینی و اشتغال پایدار هستیم تا مددجویان از چرخه حمایتی خارج شوند و برای ما اهمیت به اشتغال زنان سرپرست خانوار جزو اولویت‌های اساسی است.

راه‌اندازی فروشگاه‌های مجازی برای عرضه محصولات زنان سرپرست خانوار

مهران‌اوچی‌اردبیلی رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این باره اظهار داشت: اهمیت به اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را در دستور کار قرار داده‌ایم که امیدواریم با همکاری مسئولان مربوطه این مهم به تحقق برسد.

وی بیان کرد: اهمیت به اجرای توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در قالب اجرای طرح نوین زمینه‌ساز ایجاد دو هزار مشاغل خانگی خواهد شد که وارد چرخه بازار و اشتغال می‌شوند که در این زمینه به دنبال بازاریابی، شبکه‌سازی و تیم‌سازی هستیم.

اوچی‌اردبیلی ادامه داد: از ظرفیت صندوق اعتباری خرد زنان روستایی نیز در این زمینه استفاده می‌شود تا بتوانیم حمایت‌های بیشتری از زنان سرپرست خانوار داشته باشیم و در این زمینه بستر خوبی برای توسعه اقتصادی بانوان فراهم کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: اهمیت به راه‌اندازی فروشگاه‌های مجازی برای عرضه محصولات به بازار یکی از راه‌های جلوگیری از عرضه محصولات به قیمت پایین و واقعی محصول تولید شده است که در این زمینه نیز برنامه‌های اساسی تدوین شده است.

اوچی‌اردبیلی تصریح کرد: برندسازی نیز به عنوان یکی از برنامه‌های پیشران اقتصادی استان است که زنان سرپرست خانوار با توجه به این مهم می‌توانند در توسعه اقتصادی استان نقش شایانی ایفا کرده و دسترنج زحمات خود را بابرند خودشان به بازار عرضه کنند.

لزوم مهارت‌افزایی در بین زنان سرپرست خانوار روستایی اردبیل

علیرضا خواجوی مدیرهماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این باره اظهار داشت: در راستای توسعه طرح‌های مشاغل خانگی و نیز حمایت از زنان سرپرست خانوار به خصوص در روستاها نیازمند مهارت‌افزایی هستیم که در این زمینه حمایت‌های لازم از طرق متولیان مربوطه اولویت اساسی است.

وی با اشاره به این که بازار محوری و شبکه‌سازی در اشتغال‌زایی افراد نقش شایانی دارد و در این زمینه به دنبال ارتقای مهارت‌های زنان روستایی در استان هستیم که امیدواریم با توجه به این مهم زمینه اشتغال زنان روستایی بیش از پیش فراهم شود.

خواجوی ادامه داد: اهمیت به ارتقای مهارت‌افزایی در بین زنان روستایی یکی از اولویت‌های اساسی است که به همین منظور در استان اردبیل ۶۰ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی فعالیت دارد که تاکنون زمینه اشتغال ۲ هزار نفر را فراهم کرده است.

مدیرهماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به فعالیت ۳۷ مرکز خدمات کشاورزی در روستاهای سطح استان نیز بیان کرد: ارائه آموزش‌های تخصصی در روستاهای استان یکی از اولویت‌های اساسی است که در این زمینه با همکاری دستگاه‌های مربوطه شاهد خروجی‌های مناسبی خواهیم بود.

و اما کلام آخر این که در سالی که مزین به جهش تولید طبق منویات مقام معظم رهبری است نیاز است زمینه اشتغال پایدار در استان به ویژه برای زنان سرپرست خانوار که مردانه در عرصه اقتصاد مقاومتی گام نهاده‌اند فراهم شود و مسئولان و دستگاه‌های مربوطه حمایت‌های کافی و مستمر را از این قشر داشته باشند.

گزارش از زهرا رضازاده



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up