• شناسه خبر : 36958
  • تاریخ انتشار : 07 مهر 1399 - 02:26

در حالی نگرانی خانواده‌های اردبیلی از فرستادن فرزندانشان به مدرسه بیشتر شد که طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان ۹ دانش‌آموز اردبیلی مبتلا به کرونا در استان تحت بستری هستند.

دانش آموز مدرسه

موضوعی که خانواده‌ها را از مدت‌ها پیش نگران کرده بود آغاز فصل مدارس و همزمانی آن با شیوع کرونا و آنفلونزا بود؛ موضوعی که طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی می‌توانست برای خانواده‌ها بسیار خطرآفرین باشد.

اما متأسفانه کرونا خیلی قبل‌تر از این که آنفلونزا بخواهد خودی نشان دهد در استان اردبیل سبب ابتلای ۹ دانش‌آموز به این ویروس شد و این مسئله به مشکلی فراگیر در کلاس‌های درس تبدیل شد که گاهاً به گفته والدین دانش‌آموزان بچه‌ها حتی ماسک‌هایشان را با هم تعویض می‌کرده‌اند.

کشمکش‌های برگزاری کلاس‌های حضوری و مجازی یکی از دغدغه‌های مهم آموزش و پرورش بود که علی‌رغم گفته احمد ناصری مدیرکل آموزش و پرورش استان مبنی بر آمادگی بر برگزاری کلاس‌های حضوری اما با گذشت سه هفته از شروع مدارس و حضور ۸۰ درصد دانش‌آموزان در کلاس‌های درس شیوع کرونا در بین دانش‌آموزان مشاهده شد.

این مسئله خانواده‌ها را در حالی سردرگم‌تر می‌کند که استان اردبیل در وضعیت قرمز قرار گرفته و اپیدمی سوم کرونا در حال سرکشی است و خانواده‌ها نگران از سلامتی خود و فرزندان خود بر سر دوراهی لنگه پا نگهداشتن دانش‌آموزان برای آمادگی در کلاس درس یا پشت برنامه شاد هستند.

آموزش صرفاً در فضای مجازی باشد یا حضوری

در این باره یکی از خانواده‌های دانش‌آموزان در اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: هر روز از وقتی فرزندم را به مدرسه می‌فرستم تا زمانی که برمی‌گردد، از شدت نگرانی و استرس چند بار می‌میرم و زنده می‌شوم چرا که فرستادن جگرگوشه‌هایمان به مدرسه برخلاف میل باطلیمان خیلی سخت است.

وی ادامه می‌دهد: من از فرستادن فرزندم به مدرسه راضی نیستم اما پدرش و خودش اصرار دارند که او در کلاس حضور یابد و از برنامه‌های آموزشی عقب نیفتد که به همین منظور مجبور می‌شوم او را به مدرسه بفرستم.

این مادر می‌گوید: خیلی‌ها می‌گویند که فرزندانشان بعد از این که به خانه برمی‌گردد می‌گوید که ماسک‌هایشان را با هم عوض می‌کرده‌اند و مادرهایشان وقتی دیده شکل ماسک فرزندش عوض شده متوجه این مسئله شده است که این مسئله نشان از بی‌توجهی و سهل‌انگاری برخی از مدارس و متولیان آموزشی به نظارت و کنترل رعایت بهداشت و موازین مربوطه در این زمینه است.

وی افزود: امیدواریم در این زمینه تصمیمات مناسبی اتخاذ شود تا خدای ناکرده عزیزان ما در جلوی چشممان از دست نروند و تحصیل بهانه‌ای برای به خاطر انداختن جان فرزندان ما نباشد و این که مشکل اساسی که در این زمینه وجود دارد این است که مسئولین حضور در کلاس‌ها را اختیاری کرده‌اند که این موضوع سبب سردرگمی خانواده‌ها شده است و بهتر است یک بار بگویند تعطیل است یا دایر است.

این اولیای دانش‌آموز می‌گوید: به خاطر این که بسیاری از مردم بدون توجه به عواقب این اقدام فرزندان خود را به مدرسه می‌برند ما را نیز مجبور می‌کنند که ما هم فرزندانمان را به مدرسه ببریم در حالی که اگر صرفاً آموزش در بستر فضای مجازی انجام می‌شد تکلیف ما هم مشخص می‌شد.

در این باره شهرام حبیب‌زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در این باره از شناسایی ۹ دانش‌آموز مبتلا به کرونا در این استان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر تشخیص ابتلای کرونای ۵ نفر از ۹ دانش‌آموز استان قطعی است.

وی با اشاره به این که این دانش‌آموزان در حال حاضر تحت مراقبت و درمان هستند بیان کرد: در راستای تخیص وضعیت ابتلای دانش‌آموزان در خارج و داخل مدرسه در حال حاضر دقیقاً موضوع مشخص نیست که در این راستا بررسی‌های لازم در حال انجام است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ادامه داد: با توجه به شرایط موجود و در صورت افزایش ابتلای دانش‌آموزان به کرونا امکان تعطیلی مدارس و ادامه آموزش به صورت مجازی و غیرحضوری باید در دستور کار قرار گیرد.

حبیب‌زاده ادامه داد: مدارس ظرفیت مهمی در توسعه حوزه آموزشی جامعه دارد و باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود اما با توجه به ناپایداری وضعیت کرونا در استان و نیز نزدیکی به ایام سرد سال نیاز است در راستای ادامه شرایط مدارس تصمیمات مناسبی توسط معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اتخاذ شود.

وی بیان کرد: نیاز است در راستای استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و ضدعفونی مدارس نیز به صورت مستمر نظارت‌ها و بازرسی‌های لازم انجام یابد تا بتوانیم به این شکل مشکلات را به حدأقل برسانیم تا آمار ابتلا به کرونا به خصوص در بین دانش‌آموزان افزایش نداشته باشد و معلمان و مربیان آموزشی باید نسبت به برگزاری کلاس‌ها و نحوه حضور دانش‌آموزان آمادگی‌های لازم را داشته باشند.

حبیب‌زاده افزود: در حال حاضر طی شبانه‌روز گذشته ۴۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان بستری شدند که ۳۰ نفر با بهبودی نسبی مرخص شده و تاکنون کل بهبودیافتگان به ۶ هزار و ۷۱۵ نفر رسیده است و آمار بستری‌ها نسبت به روز گذشته افزایش را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: ۲۳۴ بیمار در حال حاضر در مراکز درمانی استان بستری هستند و هم‌اکنون شهرستان‌های اردبیل و مشگین‌شهر قرمز بوده و گرمی و خلخال وضعیت هشدار دارند که از هم‌استانی‌ها انتظار داریم استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را مبنای کار قرار دهند.

احمد ناصری مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این باره گفت: ۲۵۱ هزار دانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی کلاس درس خود را آغاز کرده‌اند و طبق آمار و میانگین به دست آمده ۷۰ درصد این دانش‌آموزان به صورت گروه‌بندی در مدارس حضور پیدا می‌کنند.

وی بیان کرد: میزان استفاده از شبکه شاد نیز بین ۸۰ تا ۸۵ درصد است و طبق بازدیدهایی که از مدارس استان انجام می‌یابد مربیان آموزشی نسبت به رسیدکی به دانش‌آموزان برای رعایت موارد بهداشتی نهایت سعی و تلاش خود را دارند.

اما انتظار از مسئولین در وضعیتی که هشدارها در ارتباط با بازگشایی مدارس در حال افزایش است این است که نسبت به تأمین سلامتی دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها تصمیمات را با تدابیر و چاره‌اندیشی اتخاذ کنند و در وضعیتی که نه دانش‌آموز به اندازه‌ای سطح آگاهی دارد که رعایت کند و نه بسیاری از مدارس زیرساخت‌های مناسب دارند به فکر آنان باشند.

گزارش از زهرا رضازاده



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up