- شناسه خبر : 38058
- تاریخ انتشار : 23 مهر 1399 - 02:19
آئین سوگواره عاشورایی با اعلام نفرات برتر و نیز تجلیل از آنان در اردبیل به کار خود پایان داد.
آئین سوگواره عاشورایی با اعلام نفرات برتر و نیز تجلیل از آنان در اردبیل به کار خود پایان داد.
صرف درآمد وقف در ساخت کتابخانههای عاشورایی اردبیل
حجت الاسلام مهدی ستوده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل در مراسم اختتامیه سوگواره عاشورایی در اردبیل اظهار داشت: اوقاف اردبیل آمادگی حمایت از طرحهای پژوهشی را با جدیت دنبال میکند و درآمد وقف نیز در چاپ کتاب و احداث کتابخانههای عاشورایی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی بیان کرد: اهمیت به برنامههای فرهنگی و دینی یک امر مهم و حائز اهمیت است که در این زمینه باید حمایت از اشعار آئینی در مداحی نیز مورد توجه واقع شود و در این زمینه استفاده از زبان هنر و شعر یک اولویت اساسی و مهم است که درصدد استفاده همهجانبه از آن هستیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: باید پرچمدار ولایتمداری اباعبداللهالحسین(ع) باشیم و در این زمینه حمایت از برنامههای شاخص فرهنگی و دینی را به عنوان یک اولویت اساسی و مهم مبنای کار قرار داده و نقش بصیرت در قیام عاشورا را به همگان تبیین کنیم.
ستوده ادامه داد: باید از ارزشهای دینی حفظ و صیانت کنیم و در این راستا برنامهریزی برای از بین بردن ظلم و جور و منکرات را برای همگان تبیین کرده و در مقابل از عدالتخواهی دفاع کنیم چرا که در حال حاضر عصر جاهلی و نادانی به اتمام رسیده است.
وی اظهار کرد: کاروان امام حسین(ع) برای این که ارزشهای دینی را صیانت کردند تا ابد در تاریخ اسلام ماندگار شدند و این مسئله یک موضوع جهانی است و نباید به هیچ عنوان اهداف والا و ارزشمند امام حسین(ع) و یارانش فراموش شود.
سوگواره عاشورایی تاثیر بسزایی در تولید کیفی آثار مدیحهسرایی دارد
امیر رجبی، رئیس حوزه هنری استان اردبیل در جریان اختتامیه سوگواره منطقهای شعر ترکی عاشورایی در اردبیل که با حضور محدود علاقهمندان در امامزاده صالح (ع) برگزار شد، گفت: با انتشار فراخوان چهارمین سوگواره شعر عاشورایی شمالغرب در آغاز محرم سال جاری، شعرای استانهای زنجان، اردبیل و آذربایجانهای شرقی و غربی، به این رویداد دعوت شدند که حدود ۲۰۰ شاعر مطرح منطقه آثار خود را به دبیرخانه ارسال کردند و از سوی اساتید بنام این حوزه، غلامرضا هادی، کاظم نظریبقا و مهدی میرزارسولزاده داوری شد.
وی افزود: سطح کیفی آثار به اذعان هیأت داوران مناسب بود اما تلاش خواهیم کرد با تشکیل دبیرخانه دائمی سوگواره شعر عاشورایی، علاوه بر اینکه رسمیت بیشتری به این رویداد میدهیم، با قوت بیشتر و در سطح وسیعتری آن را برگزار کنیم.
رجبی در خصوص تأثیر چنین رویدادی بر تولید آثار کیفی در زمینه مرثیه و مدیحهسرایی نیز گفت: مقام معظم رهبری در دیدار شعرای عاشورایی و مداحان، نکتههایی کلیدی مطرح فرمودند؛ اینکه گاهی یک بیت یا حتی یک مصرع شعر، از ساعتها سخنرانی یک خطیب توانمند اثرگذارتر است و از آنجایی که پایه کار مداحی، شعر است، اگر این پایه را تقویت کنیم، در مداحی رشد خواهیم داشت و شاهد بهبود کیفی تولیدات خواهیم بود؛ ضمن اینکه با انتقال پیامهای اصیل اسلامی به جامعهای اصلحتر خواهیم رسید.
وی ادامه داد: به لحاظ محتوا، شایسته است که تاریخ عاشورا و مقتلها درست بازخوانی شوند تا تحریف وارد این حوزه نشود؛ چراکه آسیب بزرگی است و گاهی شاهد آن بودهایم. علاوه بر این، از لحاظ کیفی نیز نباید شاهد نزول در این حوزه باشیم، بلکه باید صنایع ادبی غنی در آن به کار گرفته شود.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل اضافه کرد: ازجمله اهداف اصلی این سوگواره، تشویق مداحان و شاعران عاشورایی برای تولید کیفی محتوا و قالب اشعار در این حوزه است که البته چند سالی است با همین نیت، کارگاه شعر آیینی در حوزه هنری برگزار میشود و انتظار داریم اثرگذاری بیشتری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برگزاری این آیین به نام حوزه هنری است اما حمایت ویژه نهادهای فرهنگی استان را هم در به انجام رساندن این مهم داشتهایم؛ از جمله ادارهکل اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگی – ورزشی شهرداری، سپاه حضرت عباس (ع) و نیز صدا و سیمای مرکز اردبیل.
رجبی گفت: امروز و در این آئین از دو اثر هنری در زمینه موسیقی مذهبی و عاشورایی نیز رونمایی میشود: آلبوم موسیقی «قانلی پرچم» که مداحیها و شاهبیتهای عاشورایی قدیمی و ماندگار اردبیل به سبب اصالت آثار و با هدف فراموش نشدن این اشعار و ملودیها، تلفیق و بازخوانی شده است؛ دومین اثر نیز نماهنگ «یارالی قارداش» از تولیدات واحد موسیقی حوزه هنری استان اردبیل است که به مناسبت اربعین حسینی منتشر شد.
وی افزود: «یارالی قارداش»، با صدای افشار مؤذنزاده، آهنگسازی و نینوازی سیدحسن مرتضوی، تنظیم و صدابرداری منصور کریمی به انجام رسیده و آلبوم صوتی «قانلی پرچم» نیز با صدای مداحان جوانی چون مسعود غفرانی، عبدالله داداشی، بابک مهرنیا، سعید ایزدمنش، مهدی شوقی، افشین بابک و کیوان افتخاری با همراهی نوای نی سیدحسن مرتضوی و ضبط و میکس بهنام اسداللهی تولید شده است.
حضور ۷۴ شاعر آیینی و عاشورایی در آئین سوگواره عاشورا
قاسم مزین، دبیر چهارمین سوگواره منطقهای شعر ترکی عاشورایی، نیز گفت: ۷۴ شاعر آیینی و عاشورایی در استقبال ارزنده از این رویداد فرهنگی با ۱۹۳ اثر شرکت داشتند که آثار برتر ضمن تجلیل، در قالب کتاب مجموعه شعر عاشورایی با نام صاحب اثر منتشر خواهد شد.
مسئول آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان اردبیل گفت: در این جریان، بیشترین مشارکت را به ترتیب استان اردبیل با ۸۶، آذربایجان غربی ۳۶، آذربایجان شرقی ۲۵، تهران و زنجان با ۲۳ اثر داشتهاند.
اعضای هیئت داوران پس از تجمیع آرا نتایج را به این شرح اعلام کردند: امیر رسولی از زنجان، علاءالدین اشرفی و سعید اقبالی از اردبیل، محمدرضا قربانی از آذربایجان غربی، قادر ایمانزاده و شهرام علیزاده از اردبیل برگزیدگان تقدیری این آئین بودند و امیر رستمنژاد از اردبیل، روزبه صمدی از اردبیل و وفا منافی از اردبیل به مقامهای سوم تا اول دست یافتند که با اهدای لوح سپاس و هدایایی از آنان تجلیل شد.