- شناسه خبر : 43426
- تاریخ انتشار : 24 آذر 1399 - 02:33
آسیبهای اجتماعی سرمنشأ بسیاری از انحرافات اجتماعی است که باعث به وجود آمدن بستر نابرابریهای اقتصادی و اجتماعی و نیز اختلافات طبقاتی بسیار زیادی در…
آسیبهای اجتماعی سرمنشأ بسیاری از انحرافات اجتماعی است که باعث به وجود آمدن بستر نابرابریهای اقتصادی و اجتماعی و نیز اختلافات طبقاتی بسیار زیادی در جامعه شده و شرایط را به قدری سخت کرده که اختلاف در هنجارهای اجتماعی به یک امر طبیعی مبدل شده است.
از طرفی عدم تعهد به معیارها و پایبندی به قوانین، منجر به ایجاد تضادهای اجتماعی و کاهش رفاه اقتصادی خانوادهها و ضعف روابط انسانی میشود و از طرفی دیگر طبق مطالعات علمی فقر به عنوان یک مبنای مهم در انحرافات اجتماعی که نشأت گرفته از بیکاری است با کاهش توان اقتصادی خانوادهها شکاف طبقاتی زیادی ایجاد میکند که این موارد عامل مهمی برای افزایش آسیبهای اجتماعی هستند.
این در حالی است که اگر در جامعهای برنامهای برای گذراندن اوقات بیکاری تدوین نشده باشد یکی از عوامل انحرافات اجتماعی در جامعه خواهد بود و هماکنون زندگی در شرایطی که خانوادهها وقت مشخصی برای تربیت فرزندان ندارند سبب سوقیابی آنان به سمت اعتیاد و سرقت شده است.
این موضوع در حالی اهمیت بیشتری پیدا میکند که گاهاً به دلیل اختلافات خانوادهها و نزاع بین پدر و مادر محیط برای تربیت فرزندان شرایط ناامن و نامناسبی پیدا میکند و بستر فضای مجازی به یک فرصت بسیار مناسب برای انحراف جوانان و تشدید آسیبهای اجتماعی میشود.
بر همین اساس نیاز است تا شیوههای تربیتی والدین با سطح نیازهای مختلف فرزندان همسو باشد تا با استفاده از روشهایی که بر اصول اعتقادی و مذهبی استوار است نتایج مطلوبی را در رفتار فرزندان از خود برجای بگذارد، البته در شرایطی که خانوادههای آگاهیهای لازم را نداشته باشند و بینش مناسبی نسبت به جامعه و تربیت وجود نداشته باشد نتایج عکس به دنبال خواهد داشت.
داشتن روشهای علمی و برخورداری از شیوههای مناسب مقابله با آسیبهای اجتماعی و ایجاد انگیزه در بین قشر جوان جامعه یک اولویت اساسی است و در این زمینه باید راه مبارزه با کجرفتاریها مورد توجه قرار بگیرد و در صورتی که بررسی آسیبهای اجتماعی از تمامی جنبهها بررسی نشود جرم و جنایت به دنبال خواهد داشت.
ورود آسیبهای اجتماعی به کشور از جنبه سیاسی نیز قابل بررسی است و با توجه به این که فرهنگ غرب در کشور در حال پیادهسازی توسط دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی است بنابراین لطمهسازی به اعتقادات دینی و مذهبی جامعه را به دنبال داشته و برخی پوششهای نامتعارف و حرکات و رفتارهای ناپسند نمونهای از این آسیبها است.
برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی نیاز به توسعه فرهنگ و برنامههای علمی نیاز اساسی است تا شناخت نسبت به آسیبهای اجتماعی فردی و گروهی محقق شود که در این زمینه حمایت از مردم برای مقابله با آسیبهای اجتماعی اولویت اساسی است و نیاز به احصاء و بررسیهای همهجانبه دارد.
۳۶ هزار نفر در اردبیل درگیر آسیبهای اجتماعی
در این باره علیرضا حسیننژاد معاون حمایت و سلامت کمیته امداد استان اردبیل میگوید از جمعیت یک میلیون و ۲۷۵ هزار نفری استان اردبیل ۳۶ هزار نفر درگیر آسیبهای اجتماعی هستند که کمیته امداد نسبت به آسیبها و مشکلات اجتماعی آشنایی نسبتاً بالایی دارد.
وی بیان کرد: در این زمینه شناسایی آسیبهای اجتماعی و مبارزه با آن اولویت اساسی است و با توجه به این که افزایش بیرویه جمعیت و مهاجرت از تهدیدات آسیبهای اجتماعی به خصوص در مناطق مرزی است بنابراین نیاز است با عزم و اراده جدی تمامی دستگاههای اجرایی این معضل اساسی از جامعه ریشهکن شود.
مدیریت کاهش آسیبهای اجتماعی نیازمند تدابیر اساسی
قاسم رحیمی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل تدوین برنامههای کاهش آسیبهای اجتماعی را امری ضروری برشمرد و عنوان کرد: ارتباط دوسویه آسیبهای اجتماعی و بهرهوری تولید یک اصل مهم و اساسی است چرا که با بهرهوری تولید کیفیت زندگی کار و رفاه اجتماعی حاصل میشود.
وی بیان کرد: حوزه پیشگیری از اعتیاد تنها برنامه آسیب اجتماعی نیست بلکه نیاز است تا اجرای برنامههای عملیاتی در این زمینه مبنای کار قرار گیرد و در راستای شناخت عمیق و نگرشها همسو و همجهت برای مدیریت و کاهش آسیبهای اجتماعی تدابیر لازم و اساسی اتخاذ شود.
رحیمی ادامه داد: در راستای اهداف مهم پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در محیط کار و تولید اجرای برنامههای لازم و اساسی در محیط کاری حائز اهمیت است و در این زمینه تمام سعی و تلاش ما بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در این زمینه است.
لزوم همکاری تمامی دستگاههای اجرایی اردبیل برای کاهش آسیبهای اجتماعی
حسین دشتی مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل نیز در این زمینه معتقد است که همکاری دستگاههای اجرایی برای دستگیری از نیازمندان یکی از عوامل موفق در کاهش آسیبهای اجتماعی خواهد بود و در این زمینه برگزاری دورههای آموزشی به نیازمندان اولویت اساسی است.
وی بیان کرد: ارتقای سطح فرهنگی و فکری مددجویان یکی از عوامل مهم در به دست آوردن آرامش و آسایش است و در این زمینه با تحکیم بنیان خانواده با اشتغالزایی و توسعه برنامههای فرهنگی، عمرانی و درمانی در کمیته امداد استان هستیم تا نتایج مورد انتظار حاصل شود.
مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل ادامه داد: به دنبال کاهش فقر و امنیت پایدار در جامعه هستیم و در این زمینه رونق اقتصادی را به عنوان یکی از لازمههای اساسی در محور کارهایمان قرار دادهایم تا بتوانیم در راستای محرومیتزدایی اقدامات لازم و اساسی را محقق کنیم.
حل مشکلات نیازمندان راهکاری مهم برای کاهش آسیبهای اجتماعی
سردار هوشنگ حسینی فرمانده نیروی انتظامی استان اردبیل نیز در این زمینه خدمت به محرومان و مستضعفان را یک افتخار عنوان کرد و اظهار کرد: یاری به نیازمندان و حل مشکلات آنها در کاهش آسیبهای اجتماعی میتواند نقش شایانی ایفا کند.
وی اظهار کرد: باید تقویت خودباوری در بین خانوارهای نیازمند روز به روز افزایش پیدا کند تا جامعه به سمت اشتغالزایی و خودکفایی پیش رود و مشکلات و موانع مهم جامعه به حدأقل برسد.
آسیبهای اجتماعی به عنوان یک معضل اساسی که همیشه جامعه را درگیر خود کرده نیازمند تدوین برنامههای عملیاتی و حمایتهای همهجانبه مسئولین و دستگاههای مربوطه در تمامی حوزهها است که در این زمینه قشر جوانان نیازمند توجه بیشتری هستند.
گزارش از زهرا رضازاده