- شناسه خبر : 47302
- تاریخ انتشار : 06 مهر 1403 - 03:24
هر عدد تخممرغ تقریبا ۶ گرم پروتئین دارد اما ویژگی خاصی که اهمیت پروتئین دریافت شده از تخممرغ را بیشتر میکند، این است که این پروتئینها بر اساس ۹ اسید آمینه ضروری ساخته شدهاند.
بدن انسان بهتنهایی نمیتواند همه این ۹ اسیدآمینه ضروری را بسازد و درنتیجه منابع غذایی حاوی این اسیدهای آمینه ارزشمند هستند.
در ادامه این مطلب، برای شما توضیح خواهیم داد که چرا مصرف روزانه یک عدد تخممرغ اینقدر اهمیت دارد.
تخم مرغ و داشتن تراکم بالای مواد مغذی
تخممرغ یکی از خوراکیهای بسیارمغذی است که میزان مواد مغذی نهفته در آن (ویتامینها، املاح و اسیدهای آمینه) واقعا نسبت به کالریاش برتری چشمگیری دارد. با مصرف هر یک عدد تخممرغ، مجموعه این ترکیبات را وارد بدن میکنید: پروتئین مرغوب و باکیفیت، سلنیوم، فسفر، کولین، ویتامین B12 و آنتیاکسیدانهای گوناگونی که برای حفظ سلامت سلولهای بدن مهم هستند.
محققان در سالهای اخیر دریافتهاند که مصرف ۳ عدد (یا بیشتر) تخممرغ در روز به افزایش سطح کلسترول خوب خون یا HDL کمک میکند. البته میزان کلسترول بد خون یا LDL هم بهواسطه مداوم و مستمر مصرف تخممرغ افزایش پیدا می کند اما این میزان افزایش در مقایسه با افزایش HDL چشمگیر نیست.
با اینحال، کسانی که مبتلا به بیماری کلسترول خون بالا هستند، حتما باید درباره میزان و نحوه استفاده از تخممرغ با پزشک شان مشورت کنند.
کمک به کاهش تریگلیسیری
خوردن تخممرغ، خصوصا انواع غنیشده با اسیدهای چرب (مانند امگا-۳) به کاهش سطح تریگلیسیرید خون کمک میکند. کنترل سطح تریگلیسیرید در طولانیمدت برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبیـعروقی بسیار مهم است.
کاهش خطر سکته مغزی
اگرچه مطالعات متفاوتی در این زمینه به انجام رسیدهاند اما محققان میگویند که مصرف روزانه و مستمر تخممرغ به کاهش خطر سکته مغزی کمک میکند. طبق یافتههای اخیر، مصرف یک عدد تخممرغ بهصورت روزانه و مستمر میتواند خطر سکته مغزی هموراژیک (همراه با خونریزی) را ۳۰ درصد کاهش دهد.
مفید برای سلامت قلب
مطالعات متعددی نشان دادهاند که مصرف مستمر و مداوم تخممرغ، برخلاف تصورات رایج در میان مردم، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش نمیدهد. حتی محققان متوجه شدهاند که افراد مبتلا به پیشدیابت و دیابت نوع ۲ نیز با مصرف مستمر و روزانه تخممرغ همچنان از سلامت قلبیـعروقی مطلوبی برخوردار هستند. بعضی از مطالعات هم میگویند که مصرف روزانه و مستمر تخممرغ، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد.
کمک به حفظ سلامت چشمها
پزشکان بارها و بارها گفتهاند که آنتیاکسیدانهای مهمی مانند لوتئین و زیگزانتین از چشمها در مقابل ابتلا به بیماریهایی همچون آبمروارید و دژنراسیون ماکولای ناشی از پیری کمک میکنند. با اینکه سبزیهای برگدار مانند اسفناج حاوی مقادیر مناسبی از این آنتیاکسیدانها هستند اما واقعیت این است که تخممرغ منبع بهتری برای دریافت این آنتیاکسیدانها بهشمار میرود. از طرف دیگر، چربیهای موجود در تخممرغ به بدن در استفاده از این مواد مغذی کمک میکنند.
کمک به عملکرد بهتر مغزی
تخممرغ حاوی ویتامین D است که اهمیت زیادی برای ماده خاکستری مغز دارد اما بهسختی از طریق مواد غذایی وارد بدن میشود. چیزی بهنام کولین هم در تخممرغ وجود دارد که سلولهای عصبی را به برقراری ارتباط بهتر با همدیگر وامیدارد. کولین برای زنان باردار و شیرده نیز بسیار مهم است چون نقش مهمی در تکامل مغزی جنین ایفا میکند.