• شناسه خبر : 48833
  • تاریخ انتشار : 19 اردیبهشت 1402 - 02:43

 محله رنگ ها زیر مجموعه ای از برنامه های توسعه محله ور است.

محله رنگی

تهیه و تنظیم: مریم محرمی

شهر می تواند به رنگ های مختلفی در بیاید و با رنگ زیباتر شود ما می توانیم با رعایت اصول زیبایی شناسی و ترکیب رنگ ها قدری شرایط سخت زندگی شهری را تلطیف کنیم.

ایده ابتکاری رنگ آمیزی شهری می تواند شور و نشاط و شادابی شهروندان را موجب شود و این خلاقیت در برخی کشورها مانند پورتوریکو نیز اجرایی شده و مورد توجه گردشگران قرار گرفته است

رنگ‌آمیزی به جای نوسازی

به گزارش شهرخوان، شرایط نوسازی و تجمیع املاک کلنگی در همه محله‌ها به‌ویژه در بافت‌های فرسوده فراهم نیست و این مسئله همیشه در مناطق مختلف شهر همیشه محل بحث و مناقشه بوده و این امر با توجه به شرایط اقتصادی شهروندان و نهادهایی مانند شهرداری همواره با دشواری‌ها و محدودیت هایی روبرو بوده است. بافت هایی با محله ها و کوچه های قدیمی که کهنگی و غم از مشخصات بارز آن ها ست.

در این شرایط رنگ‌آمیزی و ایجاد جلوه‌های بصری در محله‌هایی با بافت فرسوده و کوچه‌های کم‌عرض می‌تواند باعث ایجاد روحیه نشاط و شادابی شود. از طرفی بارقه‌هایی از نو شدن را به ارمغان بیاورد.

رنگ آمیزی محله ها، طرحی نو و نشاط آور

شاد زیستن و هنر عشق ورزیدن، نیاز به محیط زیست سالم و شادی آفرین دارد. هیچ انسان شادی در محیط تیره و تار و انرژی منفی و پر استرس، نمی تواند به شادی فکر کند و شاد زیستن را تجربه کند.

در شلوغی‌ و هیاهوی شهرها ورود به کوچه های رنگی که بر اساس مطالعات شهری و محله ای رنگ آمیزی می شود روح آدم را تازه می کنند.

رنگ آمیزی خلاقانه و نوآورانه کوی و برزن، فرصتی برای خلق شاد زیستن برای شهروندان است. رنگ، انرژی دارد و روانشناسی رنگ می تواند به کمک متخصصان طراحی دکوراسیون و طراحی منظر و معماری منظر شهر امده و شهری قابل زیست و با طراوت را برای ساکنانش به ارمغان آورد.

شهر جذاب، شهروندان انرژی مثبت و خلاق و شاد را به ارمغان می آورد که اقدامی کوچک اما مهم برای شاد زیستن است. پس باید به معماری منظر و مبلمان شهر، توجه ویژه داشت.

پروژه رنگ آمیزی محله ها با طراحی زیبا باعث می شود تا فضای رخوت و سستی را از این محل دور کند و روحیه اهالی آن را با رنگهای دیوار و کف بالا ببرد.

پروژه «محله رنگی» با رنگ آمیزی های شاد و منظم و ایجاد گلدان‌هایی بر دیوارها و قسمت خروجی پنجره‌های خانه‌ها باعث رخت بربستن رخوت و کهنگی از فضای پیرامونی آن شده است؛ طرحی که به نظر می‌رسد با استقبال شهروندان مواجه شده و در حال گسترش به دیگر مناطق دارای بافت قدیمی و فرسوده است.

رنگهایی برای غلبه بر غم و کهنگی

رنگ تاثیر زیادی در روحیه مردم دارد که در دنیای مدرن تا حدودی استفاده از رنگ های شاد از زندگی مردم دور شده است گرچه لباس های مردم قدیم ایران عمدتا رنگی بود ولی در دوره جدید لباس ها یکدست شده است.

در این پروژه که با هدف دوستی در محلات پرخطر دنبال می‌شود، رنگ‌آمیزی کوچه‌ها و معابر مختلف با هدف ایجاد آرامش برای ساکنان در منطقه در حال انجام می شود و این موضوع به‌عنوان یک وظیفه برای مدیریت شهری در نظر گرفته می‌شود که شهر را برای شهروندان بیاراید.

کاهش جرم و جنایت در مناطق جرم خیز، با تغییر المان های شهری و مبلمان شهری و استفاده از رنگ در طراحی شهر، امکان پذیر است و اهداف اصلی این اقدام برای خارج کردن شهر از حالت سیاه و سفید و خاکستری و مزین کردن آن به رنگ‌های شاد و زنده است.

پروژه محله رنگی کجا اجرا می شود؟

برای اجرای این پروژه کار مفصلی به لحاظ مطالعاتی انجام می شود.

رنگ‌های به کار رفته در این کوچه بعد از توزیع پرسش‌نامه‌ در محله و نظرخواهی از مردم، انتخاب می شود.

ابتدا دیوارهای سیمانی کهنه تعمیر و سپس به رنگی در می‌آید که اهالی محل آن را انتخاب کرده‌اند و پس از آن کودکان و نوجوانان محل می‌توانند کف کوچه را هم بر اساس طرح‌هایی که انتخاب شده رنگ‌آمیزی کند.

در اجرای این پروژه اول دیوارها بهسازی می شود و سپس آنها را رنگ می شود.  بعد از بهسازی کف و آسفالت جدید با مشارکت مردم و مخصوصا کودکان و مادران به اجرا در می آمد.

مهمترین نکته این است که مثلا یک ساختمان نوساز که نمای سنگی دارد را نمی شود رنگ آمیزی کرد و در همه جای دنیا این کار عمدتا روی ساختمانهای قدیمی انجام می شود. ساختمانهایی که نماهای ساده سیمانی داشته باشند و نمای آنها کار نشده باشد. بنابراین وقتی در کوچه ای اکثریت ساختمانها بدین شکل باشد پتنانسیل این کار را دارد.

کلام آخر

اجرای طرح کوچه‌های رنگی که از آن با عنوان کوچه‌های دوستی هم یاد می‌شود، از اقدام‌هایی است که خشنودی و رضایت شهروندان را به همراه داشته. این طرح در کوچه‌هایی اجرا می‌شود که خانه‌های فرسوده زیادی دارند و شهرداری‌های مناطق با کمک ساکنان خوش‌ذوق همان کوچه، رنگ‌آمیزی در و دیوارها را دنبال می‌کند. ‌تاکنون بین 2 تا 5 کوچه در هر منطقه، به این واسطه رنگین و زیبا شده است. اجرای این طرح با مشارکت شهروندان، علاوه بر زیبا شدن محله‌ها، سبب شده تا این معابر به محل‌های گردشگری و تفریحی تبدیل شوند. این کوچه‌های رنگی و جذاب، انرژی مثبت به شهروندان القا می‌کنند، نقاب خاکستری شهرمان را کنار می‌زنند و حس تعلق و نگهداری محله را بین اهالی تقویت می‌کنند.

پروژه رنگ‌آمیزی کوچه ها شاید چندان زمانبر نبوده و پروژه کوچکی به نظر برسد اما همین پروژه کوچک یا در واقع بهتر است بگوییم پروژه کوچک مقیاس تغییرات فراوانی در نما و ظاهر کوچه نورایی ایجاد کرده است.

این مساله نشان می دهد که می شود با کمترین هزینه و طرح هایی ساده، کارهایی انجام داد که در مردم ذوق و شوق ایجاد کند.

در واقع باید گفت با پروژه‌های کوچک مقیاس گامی بزرگی در تغییر ظاهر محله‌ها می‌توان برداشت تا محله ‌از فضای خاکستری به فضای رنگی تبدیل شود.

محلات رنگی

 

کوچه

گلدان

گلدان

محلات رنگی

محلات رنگی



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up