• شناسه خبر : 54859
  • تاریخ انتشار : 09 مرداد 1400 - 06:15

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: مراسم طشت گذاری با حضور محدود شرکت کنندگان برگزار می‌شود.

 

عزاداری محرم

 

حجت الاسلام جعفرزاده در بخش دیگری از سخنانش به برنامه‌ های ماه محرم امسال اشاره کرد و افزود: اوج گرفتن دوباره ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس شرایط سختی را به وجود آورده که در نتیجه آن بسیاری از آئین‌ های ملی و دینی هم دچار تغییرات عمده‌ ای شده‌ اند.

وی حفظ سلامت عزاداران را اولویت اصلی در برنامه ریزی ماه محرم عنوان کرد و گفت: عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) امسال برای دومین سال متوالی با شرایط ویژه مواجهند که طبق مصوبات ستاد ملی کرونا برخی از آئین‌ ها از جمله مراسم طشت گذاری در قالب یک برنامه واحد در آستانه محرم با حضور محدود شرکت کنندگان برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام جعفرزاده به برخی مصوبات ستاد ملی کرونا در خصوص مراسم عزاداری ماه محرم امسال اشاره کرد و افزود: دسته‌ های عزاداری در محیط‌ های باز با حفظ فاصله فیزیکی بین هر فرد به اندازه چهار متر مربع (از هر طرف ۱.۵ متر) و نیز استفاده از ماسک برای عزاداران حسینی در تمام مراسم و محافل ضروری بوده و مهم‌ ترین عامل کنترل شیوع کرونا است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل از انعکاس برنامه‌ ها از طریق شبکه استانی اردبیل خبر داد و گفت: با پخش زنده مراسم از طریق رسانه امکان استفاده مردم از برنامه‌ های ماه محرم برنامه ریزی شده لذا افراد مسن و دارای بیماری‌ های زمینه‌ ای در منزل عزاداری کنند و در مجالس عمومی شرکت نکنند.

حجت الاسلام جعفرزاده افزود: برگزاری مراسم در فضای باز باید اولویت اصلی مجالس حسینی باشد و در صورت اضطرار در محیط‌ های بسته می‌ بایست یک چهارم ظرفیت مکان و با حفظ فاصله فیزیکی برگزار شود چرا که در اجرای برنامه‌ ها مسئله اصلی تهویه هوا بوده و هر چقدر ارتفاع سقف محیط‌ های بسته بلندتر باشد مثل ۶ یا هشت متر، به فضای باز نزدیک‌ تر است.

وی تاکید کرد: حرکت هیئت‌ ها از یک هیئت به هیئت دیگر و تجمع هیئت‌ ها، یکی از عواملی است که به شدت در انتقال کرونا مؤثر است و نباید صورت بگیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به دیگر مصوبات ستاد ملی کرونا در عزاداری ماه محرم امسال اشاره کرد و گفت: برای زنجیرزنی در دسته‌ های عزاداری، حتماً از زنجیرهای شخصی استفاده شود و یا زنجیرها به اشخاص تا پایان دهه عزاداری واگذار شود تا زنجیرها بین افراد دست به دست نشود، همچنین تمهیداتی انجام شود که در هنگام ورود و خروج عزاداران از مجالس تجمع مردم نباشد و مردم به نوبت و با فاصله وارد یا خارج شوند.

حجت الاسلام جعفرزاده نظارت کارشناسان بهداشتی در پخت و توزیع نذورات ماه محرم را ضروری دانست افزود: حتی‌ الامکان نذورات حسینی به سمت کمک‌ های مومنانه و توزیع مواد غذایی درب منازل برود، اگر در جایی نذر غیر قابل تغییر بود، با نظارت کارشناس‌ های بهداشتی پخت و توزیع صورت بگیرد و به صورت بیرون بر در ظرف‌های یک‌بار مصرف به نحوی توزیع شود که تجمع مردم را به دنبال نداشته باشد.

وی در پایان بر ضرورت استمرار پویش همدلی و مواسات در مناطق مختلف استان تاکید کرد و گفت: خیرین عزیز و افراد متمکن جامعه و گروه‌ های جهادی بایستی در توزیع نذورات ماه محرم در قالب بسته‌ های معیشتی در بازه‌ های زمانی مختلف، افراد نیازمند و آسیب دیده از کرونا را یاری رسانند که این خود توصیه ائمه معصومین (ع) است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up