• شناسه خبر : 58710
  • تاریخ انتشار : 08 آبان 1400 - 11:27

پیاده راه سازی در اردبیل هر چند در ابتدا با انتقادهای گسترده کسبه و شهروندان آغاز شد، اما پس از افتتاح خیلی از شهروندان ازآن استقبال شد.

شورابیل اردبیل

به گزارش شهرخوان، پیاده راه به‌عنوان یکی از اولویت‌های توسعه‌شهری، در دستورکار بسیاری از شهرهای کشور قرار گرفته‌است و مدیران‌شهری و استانی کوشیده‌اند با اجرای چنین طرح‌هایی، «انسان‌محوری» را در بافت‌ شهرها بیش‌از پیش موردتوجه قرار دهند؛ راهکاری که دربرخی کلانشهرهای کشور، علاوه بر همه مزیت‌ها، به‌مثابه ابزاری برای شکستن حلقه محاصره ترافیک سنگین خودروهای شخصی پنداشته شد و بسیار هم موردتوجه شهروندان قرار گرفت.

پیاده‌راه‌ها علاوه‌بر کارکردهایی که در حوزه توسعه‌شهری دارند، در بخش گردشگری نیز نقش ویژه‌ای ایفا می‌کنند و بسیاری از طرح‌های پیاده‌راه‌سازی که در شهرهای مختلف کشور اجرا شده، توانسته‌اند زمینه‌ساز رونق اقتصاد گردشگری شوند و مزیت‌های زیادی برای فعالان این عرصه به‌همراه داشته‌اند. اینها درحالی‌است که اجرای برخی طرح‌های این حوزه، به‌دلیل مشکلاتی که برای اهالی و کسبه ایجاد کرده، با انتقادهایی نیز همراه شده‌است؛ چالشی که به‌نظر می‌رسد با انجام برنامه‌ریزی‌های مناسب و ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز، تاحد زیادی رفع خواهد شد و پیاده‌راه‌ها می‌توانند رضایت حداکثری شهروندان را کسب کنند.

تاکنون در شهر اردبیل ۳ طرح ساخت پیاده‌راه اجرا شده‌است. دراین میان مسیر پیاده‌روی در محدوده دریاچه «شورابیل»، به‌طول ۷ کیلومتر، یکی از طولانی‌ترین پیاده‌راه‌های کشور است که اهداف موردنظر طراحان را در نشاط و ترویج ورزش‌همگانی و سلامت شهروندان به نحو احسن محقق کرده‌است. این‌درحالی‌است که در مرکز شهر ۲ پیاده‌راه، آن‌هم در بافت تاریخی اطراف بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی اجرا شده‌است. «پیاده‌راه شهیدگاه»، به‌عنوان نخستین پیاده‌راه مرکز شهر، در محل شهیدگاه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی ساخته شد.

اسفریس عالی قاپو اردبیل

این پیاده‌راه در کوچه‌های «محله عالی‌قاپو» ساخته و به محل مناسبی برای برگزاری مراسمی مانند نماز عیدفطر تبدیل شد. بعد از شهیدگاه، ساخت «پیاده‌راه عالی‌قاپو» میان چهارراه امام‌خمینی(ره) و خیابان عالی‌قاپو در دستورکار شهرداری قرارگرفت و زمستان سال ۱۳۹۷ به بهره‌برداری رسید؛ طرحی که انتقادهایی را به‌همراه داشت. منتقدان این طرح معتقدند این پیاده‌راه سبب شده تردد برای افرادی که امکان پیاده‌روی ندارند، به‌ویژه مسافران و بخشی از گردشگران، با سختی‌های بسیاری همراه شود، اما موافقان می‌گویند ایجاد مکان‌عمومی شهری در نزدیکی اثر تاریخی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، فرصتی برای حضور توأم با آرامش گردشگران فراهم می‌کند.

درحال‌حاضر پروژه پیاده‌راه‌سازی دیگری دراین شهر در دست اجرا نیست، اما رینگ دوم کمربندی شورابیل در اطراف این دریاچه ساخته می‌شود که احتمال دارد این مسیر به پیاده‌روی در رینگ دوم شورابیل اختصاص یابد.

محوطه شهیدگاه اردبیل



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up