• شناسه خبر : 58935
  • تاریخ انتشار : 11 آبان 1400 - 08:48

با سرد شدن هوا خیلی از ما ممکن است به بیماری سرماخوردگی دچار شویم. برای بهبود علائم سرماخوردگی و پیشگیری از آن، راهکار‌های بسیاری از جمله درمان خانگی سرماخوردگی با دارو‌های گیاهی وجود دارد.

انار
اما در این میان انار یکی از مقوی‌ترین میوه‌ها برای بدن بوده و خواص فراوان انار باعث می‌شود تا بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
آیا انار برای سرماخوردگی مضر است

اما در این میان انار یکی از مقوی‌ترین میوه‌ها برای بدن بوده و خواص فراوان انار باعث می‌شود تا بسیار مورد استفاده قرار گیرد.

یکی از مهم‌ترین خواص این میوه که در تحقیقات به اثبات رسیده، پیشگیری از سرماخوردگی است. مطالعات نشان می‌دهد انار سرشار از ویتامین C و آهن است، بنابراین می‌تواند به بهبود سرماخوردگی کمک کرده و همچنین از ابتلا به آن نیز جلوگیری کند.

از این‌رو در این مطلب به بررسی خواص “انار برای درمان سرماخوردگی” خواهیم پرداخت.

سرماخوردگی

قطعا جواب این سوال مثبت است و مصرف روزانه انار در فصل پاییز و زمستان، به همه افراد توصیه می‌شود. در ادامه با فواید انار برای بدن به خصوص برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی آشنا خواهید شد.

۱. خاصیت آنتی اکسیدانی و تصفیه خون

اولین خاصیت انار آنتی‌اکسیدان بودن آن است که در مقام مقایسه می‌توان گفت سه برابر چای سبز، آنتی‌اکسیدان دارد. وظیفه آنتی‌اکسیدان‌ها حفاظت از بدن در برابر استرس‌ها، آلودگی‌های شیمیایی و مقابله با انواع سرطان‌هاست. همچنین آب انار دارای قند مانن و ماده دیگری به اسم مانتین است که باعث تصفیه خون می‌گردد. انار سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به همین دلیل مصرف آن برای پیشگیری و بهبود سرماخوردگی توصیه می‌شود.

۲. مقابله با رادیکال‌های آزاد

انار شیرین خاصیت آنتی‌اکسیدانی را برای مهار یا خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد دارد و با داشتن این خاصیت می‌تواند با بیماری‌های مختلف از جمله آنفلوآنزا مقابله کند. همچنین با رادیکال‌های آزاد که به دیواره پوست برخورد می‌کنند، مقابله کرده و آن‌ها را تخریب می‌کند که این عمل باعث می‌شود تا از سرطان پوست نیز جلوگیری شود.

۳. ویتامین C و آهن

ویتامین C و آهن موجود در انار برای درمان کم خونی و فقر آهن بسیار موثر است. کارشناسان تغذیه بر این نظر هستند که وجود ویتامین ث در انار است که در پیشگیری از کم خونی و فقر آهن، ممانعت از ابتلا به سرماخوردگی و آلزایمر و تنظیم فشار خون و … بسیار مؤثر است.

۴. ضدعفونی کننده

انار بیماری‌های عفونی را از بدن دور می‌کند؛ از این‌رو توصیه می‌شود هنگام سرماخوردگی حتما آب انار بنوشید، چراکه این کار در درمان عفونت گلو و کاهش تب بسیار سودمند است. همچنین استفاده از مخلوط آب انار و عسل، خاصیت درمانی آن را چند برابر کرده و خوردن آن برای گوش درد، قوی شدن چشم و تقویت بینایی، سالم ماندن دندان و حتی لثه نیز مفید است. اگر صدای شما گرفته و شما را اذیت می‌کند، خوردن آب انار می‌تواند به شما کمک کند.

۵. فعالسازی کلیه

انار جزء میوه‌های ادرارآور است و می‌تواند کلیه‌ها را فعال سازد. به همین دلیل در هنگام سرماخوردگی و داشتن تب، مصرف آب انار، حرارت بدن را از طریق دفع ادرار، پایین خواهد آورد. آب این میوه در رفع تشنگی نیز بسیار موثر است.

آیا انار برای سرماخوردگی مضر است

۶. کمک به فعالیت‌های گوارشی

آب انار به کاهش التهاب روده و بهبود عمل هضم کمک می‌کند. یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های انار این است که در هنگام سرماخوردگی، در صورت وجود حالت تهوع و یا اسهال، می‌تواند همانند یک درمانگر عمل کرده و این حالت را از بین ببرد. در صورت مصرف چند دانه انار و یا آب انار، هضم غذا و انجام فعالیت‌های گوارشی راحت‌تر شده و احساس تهوع کم می‌شود.

۷. درمان درد سینه و سرفه

اگر آب انار شیرین را با شکر و نشاسته ترکیب کنید معجونی به وجود می‌آید که خوردن آن درد سینه و سرفه شما را به هنگام سرماخوردگی تا حد امکان کاهش داده و استفاده مکرر آن می‌تواند باعث رفع این درد شود.

نکته: خواص انار برای پوست و مو، رفع خستگی جسمی و عصبی، ایجاد شادابی و سفیدی چهره، از بین رفتن انگل‌های گوارشی، کاهش خارش‌های پوستی و درمان زخم‌های موجود در دهان و دندان نیز، بسیار کاربردی و موثر است. همچنین زنان باردار و یائسه با مصرف روزانه نصف لیوان آب انار، می‌توانند باعث کاهش آسیب‌های مغزی، استرس و تشویش موجود در بدن خود شوند.

آب انار حاوی ۱۰۰ نوع ماده شیمیایی گیاهی است و به همین علت سالهاست که به عنوان دارو از آن استفاده می‌شود. خواص قابض و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه به مبارزه با عفونت کمک می‌کنند و در زمان سرماخوردگی می‌توانید دمنوش انار بنوشید یا آب انار را غرغره کنید.

انار بیماری‌های عفونی را از بدن دور می‌کند؛ از این‌رو توصیه می‌شود هنگام سرماخوردگی حتما آب انار بنوشید، چراکه این کار در درمان عفونت گلو و کاهش تب بسیار سودمند است. همچنین استفاده از مخلوط آب انار و عسل، خاصیت درمانی آن را چند برابر می‌کند.

به یاد داشته باشید عملیات پاستوریزه کردن ممکن است بخشی از ویتامین C. را از بین ببرد، برای همین بهتر است اگر تمایل به مصرف آب انار دارید، از نوع خانگی آن استفاده کنید.

خواص انار پخته برای سرماخوردگی

یکی از روش‌های مصرف انار برای درمان سرماخوردگی پختن آن است. به گفته بسیاری از پزشکان طب سنتی خواص انار پخته برای سرماخوردگی بسیار است که با پخته شدن این میوه، خاصیت آنتی بیوتیک انار برای درمان سرماخوردگی افزایش پیدا می‌کند و عفونت‌های ناشی از ویروس سرماخوردگی را از بین خواهد برد. همچنین از خواص انار پخته می‌توانید برای درمان گلودرد، گوش درد، عفونت‌های ریه‌ای و سرفه‌های شدید که در دوران سرماخوردگی به سراغ تان می‌آید استفاده کنید. انار پخته خاصیت ضد باکتری قوی پیدا می‌کند و در مدت زمان کوتاهی هر نوع عفونت ویروسی ناشی از بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا را در بدن انسان نابود خواهد کرد. اگر در فصل زمستان زیاد سرما می‌خورید بهتر است برای پیشگیری از این بیماری که اغلب در فصل‌های سرد سال شایع است انار پخته شده بخورید. اگر سرماخوردگی شدید دارید بهتر است انار پخته شده را شب‌ها قبل از خواب مصرف کنید و بعد از آن چیزی نخورید. همچنین به بیماران سرماخورده توصیه می‌شود از خواص انار پخته برای درمان سرماخوردگی، به مدت سه شب بهرمند شوند.

طرز تهیه انار پخته شده برای سرماخوردگی

خواص انار پخته برای سرماخوردگی و آنفولانزا را در بالا توضیح دادیم و در این بخش شما را با طرز تهیه انار پخته شده برای سرماخوردگی آشنا خواهیم کرد:

برای پختن انار ابتدا باید یک یا چند عدد انار تازه و رسیده را بشویید و سپس انار‌ها را روی شعله پخش کن با حرارت خیلی کم قرار دهید و در حدود بیست دقیقه زمان لازم است تا انار‌ها پخته شوند. حتما در هنگام پخته شدن انار، آن‌ها را مدام بچرخانید تا تمام قسمت‌های آن پخته شود و پس از گذشت کمتر از نیم ساعت شعله گاز را خاموش کرده و بگذارید سرد شوند. پس از سرد شدن انار‌های پخته شده باید نسبت به برش زدن آن اقدام کنید و تمام پرده‌های سفید و دانه‌های انار را بخورید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up