• شناسه خبر : 5919
  • تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت 1398 - 11:42

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در حال حاضر در دو نوبت صبح و عصر سم‌پاشی روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار از اراضی انجام می‌شود.

سم پاشی

به گزارش شهرخوان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: مزارع سبز شمال استان اردبیل از آفات و بیماری‌های کمتری برخوردار بوده و سلامت این مزارع مورد تائید است.

احمد شهریاری در آئین روز مزرعه در پارس‌آباد اظهار کرد: عملیات کشت، داشت و برداشت در استان اردبیل با بهره‌گیری از ناوگان مجهز و همچنین مراقبت خود زارعان و باغداران وضعیت مطلوبی دارد و امیدواریم تا آغاز عملیات برداشت مشکلی در مزارع استان به وجود نیاید.

آغاز عملیات برداشت گندم از اوایل ماه آینده

وی به کنترل بیماری‌ها به ویژه در مزارع کشت شده اشاره و خاطرنشان کرد: از اوایل ماه آینده عملیات برداشت گندم از خوشه‌های طلایی شمال استان آغاز خواهد شد و پیش‌بینی می‌کنیم از ۳۰۰ هزار هکتار اراضی دیم و آبی استان اردبیل بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم برداشت شود.

کشاورز

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از آمادگی ۶۰ مرکز خرید برای دریافت محصولات برداشت شده در شمال استان خبر داد و گفت: در حال حاضر مزارع دیم و آبی شمال استان اردبیل در بهترین وضعیت برداشت قرار دارند و با توجه به شرایط جوی پیش‌بینی می‌کنیم تمامی غلات تا ۱۰ روز آینده به وضعیت مناسب برداشت برسند.

شهریاری افزود: ما با برگزاری این کارگاه آموزشی سعی کردیم تا خود کشاورزان را با آخرین یافته‌های علمی و تحقیقاتی به ویژه به زراعی، آبیاری مدرن، مبارزه با بیماری‌ها آشنا کنیم.

تولید ۱٫۵ میلیون تن محصول در پارس‌آباد

وی بیان کرد: از ۴٫۵ میلیون تن برداشت محصولات زراعی و باغی استان ۱٫۵ میلیون تن در پارس‌آباد انجام می‌شود که یکی از مناطق استراتژیک برای تولید غلات نیز محسوب می‌شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در مورد هجوم ملخ‌های مراکشی و ایتالیایی به مزارع شمال استان نیز اظهار کرد: مبارزه بی‌امان با این آفت در شمال استان آغاز شده و سم‌پاشی‌های مستمری را شاهد هستیم.

شهریاری ضرورت تامین نهاده‌های سموم شیمیایی و تکمیل ناوگان سم‌پاشی را به همراه استفاده از تکنولوژی‌های جدید و مهیا کردن آمادگاه شمال استان یادآور شد و خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان استان نسبت به تامین این زیرساخت‌ها سازمان جهاد کشاورزی را یاری کنند.

وی افزود: در حال حاضر در دو نوبت صبح و عصر سم‌پاشی روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار از اراضی انجام می‌شود و پیش‌بینی‌ می‌کنیم با اقدامات آغاز شده به سرعت مهار ملخ‌های مراکشی هجوم برده به مزارع را شاهد باشیم.

خودداری از چرای دام در مزارع سم‌پاشی شده

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از عشایر و دامداران منطقه خواست؛ تا از چرای دام در مزارع سم‌پاشی شده و تردد روزانه در این مسیرها خودداری کرده تا آثار سموم مشکلی را برای دام‌های آنها به وجود نیاورد.

دام گوسفند

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up