- شناسه خبر : 59461
- تاریخ انتشار : 23 آبان 1400 - 02:38
ذبیح الله اعظمی ساردوئی گفت: ما خیلی کاهش تولید نداریم بلکه ضعف برنامه ریزی داریم. استان هایی مانند اردبیل و تبریز تقریبا محصولاتشان برداشت شده ولی استان های همدان، اصفهان و چهارمحال بختیاری هنوز دارند برداشت می کنند.
اکبر یاوری با بیان اینکه عوامل متعددی باعث افزایش قیمت سیب زمینی شده است، گفت: چندین سال بود کشاورزان سیب زمینی را با قیمت دو تا دو هزار و 500 تومان به فروش می رساندند و متضرر می شدند و انگیزه برای کشت سال بعد کمتر شد.
وی افزود: از طرفی قیمت نهاده های کشاورزی مانند سم ، کود، اجاره زمینو دستمزد کارگر افزایش یافت و تا دو برابر رسیده است. این افزایش هزینه ها باعث کاهش کاشت سیب زمینی شده است. از ماه اردیبهشت تا پاییز بارندگی نداشتیم و هوا هم گرم بود. سیب زمینی با هوای گرم سازگاری ندارد و باعث می شود تناژش پایین بیاید. سال گذشته یک هکتار زمین بین 40 تا 45 تن بار می داد ولی امسال بین 20 تا 25 تن بار می دهد.
عضو هیئت مدیریه اتحادیه بارفروشان اظهار کرد: با وجود همه این مسائل، حدود 181 هزار هکتار زمین، زیر کشت سیب زمینی داریم و تولید در کشور 5 میلیون تن است ولی چون در حال حاضر سیب زمینی های برداشتی دارد به انبار می رود و یک میزانی هم برای استان ها و شهرستان ها می رود، یک بخشی هم صادر می شود، احساس کمبود وجود دارد ولی این اطمینان خاطر را می دهیم که با ورود کشت های جدید سیب زمینی به وفور در کشور داریم و جای نگرانی نیست.
در ادامه ذبیح الله اعظمی ساردوئی در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو با اشاره به منحنی های تار عنکبوت در اقتصاد کشاورزی اظهار کرد: این منحنی می گوید وقتی در یک سال عرضه یک محصول افزایش پیدا می کند به تبع آن قیمت کاهش می باید و بلعکس اگر عرضه کم باشد قیمت بالا می رود.
وی اشاره کرد: در سال گذشته به علت افزایش تولید سیب زمینی بخشی از آن خوراک دام ها شد. علی رغم اینکه در جنوب کشور من جمله در جنوب استان کرمان سرمای بی سابقه آمد مزارع زیر کشت سیب زمینی را از بین برد.
دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: ما سالانه 5 میلیون و 300 هزار تن سیب زمینی تولید می کنیم ولی امسال این میزان به 5 میلیون تن رسیده است. بنابراین تولید کاهش پیدا کرده ولی نه به آن اندازه که ما فکر می کنیم.