• شناسه خبر : 60323
  • تاریخ انتشار : 15 آذر 1400 - 06:49

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: میزان فرسایش خاک در کشور سالانه به ۹ تن در هکتار رسیده است.

 

خاک

 

احمد ابراهیم زاده در همایش بزرگداشت روز جهانی خاک در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: هم اکنون طبیعت به اندازه ای تخریب شده که نظم و تعادل آن به هم ریخته است.

وی با بیان اینکه تا زمانی که آبخیزداری مردم محور نباشد در زمینه صیانت و حفاظت از آن نتیجه نخواهیم گرفت، گفت: لزوم حفظ، احیا، اصلاح، توسعه و بهره برداری از خاک مورد تاکید است و متولی حوزه حفظ آب و خاک در کشور مشخص نیست و هر کس در این مورد ساز خود را می زند و در کشور ما هنوز قانون آبخیزداری وجود ندارد.

رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی هم در این همایش گفت: از سال ۲۰۰۲ با توجه به اهمیت موضوع، پنج دسامبر به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده و از سال ۲۰۱۴ فائو این روز را به عنوان یک روز رسمی در تقویم خود قرار داده است.

اکبر قویدل افزود: امنیت غذایی و کشاورزی ۲ ویژگی حیاتی برای یک جامعه مستقل است و تمامی کشور‌های پیشرفته روی این مساله تمرکز کرده‌اند و دنبال آن هستند که مواد غذایی را خودشان تولید کنند.

وی با بیان اینکه مشکل کمبود آب با شوری خاک ارتباط تنگاتنگی دارد، اظهارکرد: برای مشکل آب راهکار‌هایی وجود دارد هر چند این راهکار‌ها گران قیمت هستند، اما مشکل خاک غیر قابل حل است و اگر خاک را تخریب کنیم، نمی‌توانیم جایگزینی برای آن پیدا کرده یا از جای دیگری آن را تامین کنیم.

رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: فرسایش خاک در کشور ما ۴ برابر متوسط جهانی است و جبران فرسایش خاک به صد‌ها سال زمان نیاز دارد.

 

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up