- شناسه خبر : 65530
- تاریخ انتشار : 31 اردیبهشت 1401 - 02:06
نویسنده: داریوش مغیثی
چند سالی است که شهر خلخال هم همانند سایر شهرها شاهد تخریب و تبدیل تعداد زیادی از واحدهای مسکونی ویلایی به آپارتمان و واحد های چند طبقه است.
تغییر محل زندگی از ویلایی به آپارتمان ،تغییر صرف محل زندگی نیست ،بلکه باید همراه با تغییر در عادات و سبک زندگی باشد.
به نظر می رسد سرعت تغییر و تبدیل خانه های ویلایی به آپارتمانی نسبت به جاهای دیگر و با توجه به پیشینه شهر در خلخال بیشتر است.
در نتیجه شمار زیادی از اهالی که قبلاً در خانه های شخصی و تک واحدی و ویلایی زندگی می کردند که از آزادی و آرامش بیشتری برخوردار بودند و زندگی در این نوع از خانه ها عادات و سبک خاص خود را داشت ، اکنون در آپارتمان ها و خانه های چند طبقه به همراه افراد دیگر زندگی می کنند که شاید آن آزادی و راحتی زندگی در خانه های ویلایی را ندارد .
و شاید عده ای از همشهریان عزیز متوجه نباشند که تغییر محل زندگی شان از خانه های شخصی و ویلایی به آپارتمان و خانه های چند طبقه که همراه با سکونت چند خانواده دیگر در آن آپارتمان است ،فقط تغییر محل زندگی نیست بلکه باید همراه با تغییر در خیلی از عادات و سبک زندگی هم باشد.
چرا که در آپارتمان ها و خانه های چند طبقه غیر از یک خانواده ، خانواده های دیگری هم سکونت دارند و ما ملزم به رعایت یک سری از اصول و قواعد و تغییر عادات و سبک زندگی خود هستیم تا به همراه ساکنین و خانواده های دیگر ،هم خود و خانواده خود راحت و بی دغدغه زندگی کنیم و هم اجازه و امکان زندگی راحت و بی دغدغه را به ساکنین دیگر آپارتمان بدهیم.
البته رعایت یک سری قوانین و اصول در آپارتمان ها و تغییر عادات و سبک زندگی صرفا یک انتخاب نیست بلکه یک قانون است و در صورت عدم رعایت و تعدی به حریم همسایه ها و بر هم زدن آرامش و آسایش آنها می تواند از جانب ساکنین دیگر و همسایگان داخل آن آپارتمان پیگرد قانونی هم داشته باشد.
علاوه بر این آموزه های دینی و پیشوایان دینی ما هم ما را به رعایت کردن حقوق همسایه ها تاکید اکید کرده اند
و مهمتر از همه اینها ، رعایت حقوق دیگران، نشان از فرهنگ بالای هر کس و معیار خوبی از میزان درک و شعور وی است
لذا لازم است همشهریان عزیزی که بنا به هر دلیل از خانه های ویلایی خود به آپارتمان ها و خانه های چند طبقه نقل مکان کرده اند ، یکبار هم که شده اصول و قوانین آپارتمان نشینی را مطالعه کنند تا نه خود را دچار مشکل و دردسر نمایند و نه ساکنین دیگر را .
و امروزه که اکثر خانواده ها با دغدغه های مختلفی در زندگی روزمره خود مواجه هستند ، دغدغه دیگری به آن دغدغه ها نیفزایند