- شناسه خبر : 6884
- تاریخ انتشار : 18 خرداد 1398 - 01:41
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اردبیل گفت: در سال 80 حرکت خوبی را در توسعه شبکه فاضلاب شاهد بودیم اما این حرکت هم اکنون لاکپشتی است و انتظار می رود از منابع مختلف برای اجرای کامل شبکه فاضلاب در شهر اردبیل برنامهریزی و هدفگذاری انجام شود.
کمک 300 میلیارد تومانی شورا به توسعه آب و فاضلاب اردبیل
به گزارش شهرخوان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اردبیل گفت: سالانه و از محل تبصره 3 مصوب شورای شهر اردبیل 300 میلیارد تومان منابع در مسیر توسعه شبکه آب و فاضلاب شهر اردبیل هزینه میشود.
حسین افسانه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: شهروندان با پرداخت هزینه خودیاری و تبصره سه با نظارت شورای شهر و آب و فاضلاب شهری این امکان را فراهم میکنند تا توسعه طرحهای آب و فاضلاب خود را به سرانجام برسانند.
اجرای 530 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر اردبیل
وی با بیان اینکه اخیرا و با حضور مدیرعامل آب و فاضلاب شهری و روستایی منابع حاصل از تبصره سه در کمک به توسعه شبکه آب و فاضلاب را بررسی کردیم، خاطرنشان کرد: از هزار کیلومتر برآورد توسعه فاضلاب شهری تنها 530 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر اردبیل اجرا شده و در مجموع 250 هزار نفر تحت پوشش خدمات این شرکت هستند.
عضو شورای شهر اردبیل افزود: شرکت آب و فاضلاب از محل منابع خود در سالجاری اجرای 13 کیلومتر شبکه فاضلاب را هدفگذاری کرده و قرار است از محل تبصره سه بیش از 7 کیلومتر توسعه شبکه فاضلاب نیز عملیاتی شود.
افسانه گفت: با این روند کند توسعه شبکه فاضلاب به نظر میرسد برای اجرای 500 کیلومتر فاضلاب شهری باقیمانده به 50 سال نیاز است که بهتر است مسئولان امر در سفر پیشروی رئیس جمهور تلاش کنند تا برای اجرای مابقی شبکه فاضلاب منابع اختصاصی به استان در نظر گرفته شود.
حرکت لاکپشتی توسعه شبکه فاضلاب شهر اردبیل
وی ادامه داد: هر چند در سال 80 حرکت خوبی را در توسعه شبکه فاضلاب شاهد بودیم اما این حرکت هم اکنون لاکپشتی است و انتظار می رود از منابع مختلف برای اجرای کامل شبکه فاضلاب در شهر اردبیل برنامهریزی و هدفگذاری انجام شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اردبیل بیان کرد: ما در این نشست مسئولان آب و فاضلاب شهری را متعهد کردیم تا خانوادههای شهدا، ایثارگران و جانبازان از پرداخت هزینه تبصره سه معاف باشند و سازندگان واحدهای ساختمانی یک طبقه پیلوت و دو طبقه واحد ساختمانی از پرداخت این هزینهها نیز معاف گردند.
افسانه تصریح کرد: در این نشست قرار شد خانوارهایی که علاقمند به تفکیک کنتورهای حجمی خود هستند به این کار اقدام کنند که البته در این زمینه هیچ اجباری وجود ندارد.
وی درآمد آب و فاضلاب شهری را از محل تبصره سه بیش از 300 میلیارد تومان در طول سال اعلام و خاطرنشان کرد: این رقم گاه معادل اعتبارات ملی و استانی است که به این شرکت در طول سال پرداخت میشود.
عضو شورای شهر اردبیل بیان کرد: قرار است ما لیست پروژههای اجرایی را در سالجاری با اولویت مناطق کم برخوردار به شبکه آب و فاضلاب اعلام کنیم تا آنها در سالجاری زمینه اجرایی شدن این طرحها را فراهم کنند.
افسانه گفت: به هیچ وجه دریافت 150 هزار تومان خودیاری از شهروندان همتراز با هزینه پروانه ساختمانی نیست که شهروندی بخواهد به خاطر این رقم محدود هزینههای پروانه را پرداخت نکند.
وی ادامه داد: این رقم پرداختی شهروندان کمتر از هزینهای است که آنها برای حفر یک چاه فاضلاب صرف میکنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اردبیل تصریح کرد: اگر ما به فکر مردم هستیم بهتر است آنها را درست راهنمایی کنیم و این زیبنده نیست که مسئولیت پرداخت هزینه تبصره سه را به گردن شورا بیندازیم در حالی که با راهنمایی درست شهروندان میتوانیم آنها را نسبت به اهمیت امر توسعه فاضلاب و عدم خروج پسماندهای شهری به داخل کوچهها و سایر معضلات بهداشتی و سلامتی درست راهنمایی کنیم.
افسانه اظهار کرد: بنده معتقدم حتی اگر برای توسعه این پروژه قرار باشد ما چندین سال هزینه پروانه نیز دریافت نکنیم قطعا این کار به نفع شهر خواهد بود و همه شهروندان از مزایای آن استفاده خواهند کرد.
توافق با سرمایه گذار تولید زغال از زباله
وی به موضوع مدیریت پسماند شهری نیز اشاره کرد و گفت: یک ماه پیش ما با یک سرمایهگذار در این حوزه به نیت تولید زغال از زباله به توافق رسیدیم و امروز در یک طرح جداگانه می خواهیم زبالههای خشک را از شهروندان دریافت کرده و به ازای آن عدهای را در این حوزه مشغول کنیم.
عضو شورای شهر اردبیل خاطرنشان کرد: قطعا این دو موضوع به شکل موازی هم مغایر با اهداف تعریف شده در مدیریت پسماند است و ضرورت دارد با همان سرمایهگذار قبلی در زمینه تفکیک زباله از مبدا، جمعآوری، دفن و بازیافت آن به توافق نهایی برسیم تا مشکلی برای سرمایهگذار جدید به وجود نیاید.
اشتغال بیش از 300 نفر از محل جمعآوری زبالههای خشک
افسانه افزود: در حال حاضر بیش از 300 نفر از محل جمعآوری زبالههای خشک در این شهر امرار معاش میکنند که معلوم نیست در طرح ارائه شده تکلیف آنها چه خواهد شد و آنها چگونه میخواهند با عملیاتی شدن پروژه تفکیک زباله از منازل به منافع کم خود دست پیدا کنند.
وی بیان کرد: سالانه 24 میلیارد تومان قرارداد شهرداری با شرکت حمل و دفن زباله است که با اجرایی شدن طرحهای جدید در این حوزه معلوم نیست تکلیف آنها چه خواهد شد در حالی که بهتر است بدون عجله در یک نشست با شرکتهای پیمانکاری و سرمایهگذاری جدید در این حوزه تصمیمگیری منطقی انجام شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اردبیل اظهار کرد: ما امیدواریم به زمانبندی اعلام شده برای نظارت بر پروژههای سرمایهگذاری دقت داشته باشیم و بدون ابهام و مسایل حاشیهای عقد قرارداد با سرمایهگذاران مورد توجه قرار گرفته و مدنظر باشد.