• شناسه خبر : 68907
  • تاریخ انتشار : 12 آبان 1401 - 01:05

در این مطلب طرز درست کردن برخی نان ها را آموزش می دهیم.

لیست انواع نان

All About the Bread - Nugget Markets Daily Dish

نان ویانا
نان وان ترکیه
نان نرم و اسفنجی (کماچ)
نان لواش تابه ای
نان کنجدی
نان کره ای
نان کدوحلوایی
نان قهوه
نان فوکاچیا
نان فندقی
نان فلفلی ترکیه ای
نان فانتزی ترکی
نان غنچه
نان شیرین
نان شیر
نان شکم پر بادمجان و پنیر
نان سیر
نان سیب زمینی
نان سيميت
نان سوسیس و پنیر
نان سنگک
نان رول عینکی
نان ذرت تابه ای
نان دارچيني با كشمش و گردو
نان خرمایی
نان جو و سبوس جو دوسر
نان جو و چاودارِ
نان تُستِ كره اى
نان ترکیه ای
نان تافتون در فر
نان پیده
نان پرتقال و کرنبری
نان بربری
نان بالنی
نان بازلاما ترکیه ای
نان با مغز کیک ترکیه ای
نان ارده ترکیه ای
کومرو پوآچا
فوکاچیا یا فوکاسیا
فطیر (نان شیرمال)
سیمیت
سامسا
رول پستو و چدار
پوآچای کنجدی
پوآچای سینی
پوآچای سیمیت ترکیه
پوآچای ساندویچ
پوآچای پنیر و شوید
پوآچای برگ
پوآچای بافت
پوآچاى پنير و گردو
پوآچا شیری
پوآچا پلنگی
آچما قنادی

طرز تهیه تمام لیست انواع نان در سایت rezim.ir

طرز تهیه نان نرم و اسفنجی (کماچ)

طرز تهیه نان نرم و اسفنجی (کماچ)

دوستان الان شب 2 نصفه شب هست. می­خوام من خمیرم رو انجام بدم. فردا صبح واسه ساعت 8 صبح می­خوام این نون رو درستش کنم. 200 هست. خب من آرد رو الک می­کنم. 600 گرم آرد، نصف قاشق نمک، 200 میلی­لیتر آب گرم، 40 گرم کره. کره رو داخل این آب گرم ریختم که یک مقداری نرم بشه. مایه خمیر یک بسته 50 گرمی هست، ببینید که من نصفش رو استفاده می­کنم، 2 قاشق شکر. یکم آب گرم دوباره بهش اضافه می­کنم، این هم 200 میلی­لیتر بود یعنی 2 تا 200 میلی­لیتری که 300 اش رو من الان استفاده کردم دیگه. خب من باقی آب رو هم دوباره اضافه می­کنم. یعنی کلا 400 میلی­لیتر آب. خب ببینید یک خمیر به این شلی به دست اومد. این رو می­ذارم تا فردا ساعت 8 صبح.

ببینید خمیر من قشنگ ور اومده. نه خراب می­شه، نه هیچی. ببینید. الان در این مرحله من دوباره یک پیمانه که همون 200 گرم هست آرد رو بهش اضافه می­کنم. خب این رو 10 دقیقه دیگه می­ذارم.  خب دوستان این هم بعد از 10 دقیقه. یه جای خیلی گرم گذاشتمش. سینی فر رو یک مقداری چربش کردم و الان همه­ی خمیر رو خالی می­کنم داخل سینی. یک مقدار خیلی کم دستم رو چرب می­کنم، اینطوری. خمیرش خیلی شل هست. قشنگ ببینید زیر دستتون که یک جا نازک، یک جا ضخیم نباشه. نصف قاشق غذاخوری آرد. 2 قاشق غذاخوری آب، یک عدد زرده تخم مرغ هم داریم، این رو هم بهش اضافه می­کنیم. آرد و آب و تخم مرغ رو می­ریزم روی نون. این رو می­برم می­ذارم داخل فر.

فر رو به درجه 250 همین الان روشن می­کنم که آروم آروم فر گرم بشه و این هم مغز پخت بشه. این نون با نون­های قبلی یک مقدار فرق داره. این نون اسمش هست نون اسفنجی. نون اسفنجی باید داخل فر سرد قرار بگیره و همزمان با فر همینطوری که فر گرم می­شه این هم می­پزه. مدت پختش هم 20 دقیقه هست.

خب دوستان عزیزم این هم نون اسفنجی ما بعد از 20 دقیقه. ببینید خیلی نرم هست

طرز تهیه نان لواش تابه ای

طرز تهیه نان لواش تابه ای

مواد لازم: آرد سفید 2 لیوان، آب ولرم 2/1 فنجان، روغن 5 قاشق غذاخوری، مخمر 8 گرم، نمک 2/1 قاشق غذاخوری.

مخمر تازه 8 گرم، میزان قیاس نمک 2/1 قاشق چایخوری است که به اشتباه غذاخوری تایپ شده. نمک 2/1 قاشق چایخوری. آب ولرم 2/1 فنجان، روغن 5 قاشق غذاخوری، آرد سفید (300 گرم) 2 فنجان. حدود نیم تا یک ساعت ظرف را در یک جای گرم قرار دهید.

به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید. بگذارید به مدت 5 دقیقه استراحت کند. یک تابه گریل نچسب را روی حرارت گرم کنید.

برای مشاهده ویدئو طرز تهیه نان لواش تابه ای به سایت مراجعه کنید.

طرز تهیه نان سنگک

طرز تهیه نان سنگک

خب مواد لازم، بچه­ها این جا من آرد گندم دارم، به همراه سبوس، کنجد که به دلخواه هست (حالا اگر خواستید نونتون رو کنجدی بکنید) مایه خمیر به همراه نمک و یک آب ولرم که تقریبا آب ولرم رو به گرم هست ولی داغ نه. خب من رفتم از این سنگ­ها تهیه کردم. ما سنگ­هایی رو می­خوایم که اولا سایزشون خیلی بزرگ نباشه خب و اینجوری حالت گرد داشته باشه دورش، لبه­هاش خیلی اینجوری حالت تیز تیز نباشه. یعنی یک حالت صیقل خورده باشه، همین شن رودخونه­ای هست دیگه. هم می­تونید مثل من اگر با نونوایی سنگگی محله­اتون رفیقید برید یه خرده ازش از این سنگ­ها بگیرید. اگر نه یک راهش این هست که برید سراغ آکواریومی­ها.

آکواریومی­ها شن کف آکواریوم دارند، از این شن­های رودخونه­ای، می­تونید از اون بگیرید. فقط بچه­ها این یک نکته داره وقتی می­ذارید این رو داخل فر که گرم بشه مخصوصا برای بارهای اول حتما روش یک چیزی برعکس کنید بذارید چون ممکنه بترکه. یه موقع خدایی نکرده نترکه بزنه شیشه فرتون رو بشکونه بعد فحشش رو بدید به منا. روش رو حتما یک چیزی بذارید که اگر خدایی نکرده هم سنگ­هات ترکید بر اثر داغ شدن بیرون ضربه­ای نزنه. هر اتفاقی هست همون تو بیوفته. بعد که نیم ساعت گذاشتیم داخل فر داغ داغ شد، اون موقع نونمون رو می­ندازیم روش که دیگه اون موقع اتفاق خاصی نمی­افته. اگر هم خواستید این کار رو نکنید می­تونید یه دونه از این کاغذ روغنی­ها کف سینی پخش کنید نونتون رو روی اون درست بکنید و پنجه بزنید ولی خب دیگه سنگگه دیگه باید روی سنگ باشه.

بریم سراغ خمیر ترش. این نون رو بچه­ها اگه بخواید به کیفیت فوق­العاده عالی برسید باید اول 24 ساعت قبل یا حداقل 12 ساعت قبل، 13 ساعت قبل یک خمیر ترش درست بکنید. بعد خمیر ترش رو به خمیر اصلی اضافه بکنید که بتونید به بالاترین سطح کیفیت برسید. الان می­خواییم با هم دیگه خمیر ترش درست بکنیم.

اولین نکته این هست که ظرفی که می­خواید توش خمیر ترش بکنید باید چند برابر حجم اون مایه خمیرتون باشه که اون چون پف می­کنه جا داشته باشه. این چیزهایی که دارم می­گم بهتون برای یک کیلو آرد هست. نگاه کنید آب ولرم تقریبا 30،35 درجه یک لیوان سرخالی. نگاه کنید از وسط یک ذره بالاتر. این رو می­ریزیم داخل کاسه. خب یک مقداری از این مایه خمیر بهش اضافه می­کنیم. تقریبا بچه­ها نصف مایه خمیری که دارید رو به این آب اضافه کنید. خمیر ترش باید مایه خمیرش کم باشه. این رو هم می­زنیم، قاطی می­کنیم. این که خوب مخلوط شد. این سبوسی که داریم بچه­ها به کل این آردمون قاطیش می­کنیم. خب قشنگ همش بزنید، بزارید این مخلوط بشه.

یک بار تو ویدیوی قبلی من این رو گفتم؛ این لیوان­های فرانسوی یک لیوان پرش 130 گرم آرد داره. ما 150 گرم این جا آرد می­خوایم پس یک لیوان پر می­کنیم، آروم آروم به این مایه خمیرمون اضافه می­کنیم. همم بزنید که این قشنگ حل بشه. این الان یک نصفه لیوان دیگه آرد بهش بزنیم بسه. دقت هم داشته باشید بچه­ها خمیر سنگگ کلا یک خمیر خیلی نرمی هست. توی صف­های سنگگ همه­اتون رفتید وایستادید دیگه. دیدید که می­خوان برش دارن هی با دست اینجوری بازی می­دن بهش که یک موقع نریزه. خب حالا روی این یک سلفون می­کشید، چندتا سوراخ ریز با خلال دندون روی سلفون بزنید که باد نکنه.

بزاریدش یک جای خنک، جایی که زیاد نباید گرم باشه. چون اگه زیاد گرم باشه این فعل و انفعالاتش خیلی سریع انجام می­شه و اون کیفیتی که می­خوایم رو بهمون نمی­ده. هرچی تایمش بیشتر باشه، کیفیت کار ما هم بالاتره. اگر بزارید بالای 15،16 ساعت باشه که عالی می­شه. می­تونید بزاریدش یک جای خنک. می­تونید داخل یخچال هم بزاریدش. ولی یک جای خنک باشه، بیرون باشه خیلی بهتره. بریم این استراحت بکنه بیایم بریم سراغ نون سنگکمون.

این آردی رو که با سبوس قاطی کرده بودید، یک مقدار نمک هم بهش اضافه می­کنیم که نونمون خوش طعم بشه. حالا آب رو اضافه می­کنیم. این آب بچه­ها آب ولرم رو به گرم هست. یک ذره دیگه من آب بریزم. این رو هم دقت بکنید ما اصلا تو بحث نون چیزی به عنوان اضافه کردن آب سرد نداریم. این جا اگر خمیرتون یک خرده سفت شد، اصلا نگرانش نباشید بعدا که اون خمیر ترش و با مایه خمیر رو بهش اضافه می­کنم، اون به اون مقدار نرمی که دلمون می­خواد می­رسه. نگاه کنید ورزش بدید بچه­ها روی سطح تا به این حالت برسیم. بعدش جمعش کنید. این رو روش یک دونه پارچه بکشید بذارید یک نیم ساعت بمونه. بعد بریم ادامه کارمون.

بچه­ها یک کوچولو آب گرم بردارید. آب تقریبا 25،30 درجه. این خمیر مایه رو، مابقی خمیر مایه­مون رو بهش اضافه می­کنیم. این رو مخلوط کنید. خب این هم که خمیرمون هست. نگاه کنید یک کوچولو حجم گرفته. این چون توش هیچ خمیر مایه­ای نداره دیگه. الان تازه می­خوایم بهش خمیر مایه رو اضافه بکنیم. خب این هم خمیر مایه این. خب خمیر ترشمون هم چی شده. این بافت رو بگیر. ببینید بچه­ها بافت توش رو. خب بچه­ها فقط بافت رو ببینید که واقعا تار عنکبوتی شده. حالا این خمیرمون رو هم می­آریم به این یکی اضافه­اش می­کنیم.

این در واقع انگار ما خمیرمون رو دوباره با این کار داریم تغذیه­اش می­کنیم بچه­ها. ویدیوی جامع خمیر رو توی اون کانال یا اینور گذاشتم یا مهردادپز 2. چک کنید. خب قشنگ حالا این­ها رو باهم ورز می­دید تا خمیرمون یک دست بشه. ببینید یواش یواش داره شبیه خمیر سنگک می­شه. این رو که کامل ورز دادید و کامل مخلوطش کردید، می­ذارید، روش رو می­کشید می­ذارید 2 ساعت تا 2ساعت و نیم استراحت بکنه و قشنگ ورز بیاد. ولی حسابی بچه­ها ورزش بدید که قشنگ این مخلوط بشه که یک سنگک باحال رو درست بکنیم.

خب خمیرمون ور اومده بچه­ها. نگاه کنید قشنگ این خمیر دیگه آماده­ی آماده است. خب بچه­ها خمیرمون که دیدید ور اومده بود، مشتی. این ظرمون رو آب می­کنیم قشنگ. یعنی خیس می­کنیم در واقع. از این روغن هم بزنید روش، چون این خمیرش خیلی می­چسبه. ما هم باید با این امکانات خونه کار انجام بدیم دیگه.

با یک دونه ته ابزارم اینجوری روش سوراخ سوراخ بزنیم. خب بریم که سنگ­ها رو دربیاریم گذاشتیم تو فر داغ شده. حالا این رو همیجوری آروم آردم با دست جداش بکنید. بریم توی فر.

خب بچه­ها اینم از نون سنگک ما. دیگه ما فرمون کوچیکه دیگه، نمی­تونیم اونجوری که باید سنگک بزرگ بزنیم. پشت رو نگاه کنید، سنگ­ها رو بزنیم بریزه. اوه اوه چه داغ هست. حالا اونایی که نمی­خوان روی سنگ هم درست کنن اگر خیلی براش سخته، می­تونن روی یک کاغذ روغنی هم درست کنن ولی خب دیگه این مدلی نمیشه که قشنگ به قول معروف اسمش سنگکه دیگه. اونجوری دیگه می­شه کاغذک. خب این هم یه ذره خمیرمون مونده بود. یه دونه بچه­ سنگک هم زدیم. اینجوری هم می­تونید درست کنید دیگه. خب بچه­ها این هم پشت و رو نونمون. حالا این­ها رو به هم دیگه بچسبونی شاید یک سنگکی هم از توش دربیاد. ولی طعم و بزارید من یک امتحانش هم بکنم. طعم سنگک نونوایی. می­گم فقط مشکل سایزه. خوش­بحال اون­هایی که فرهای بزرگتری دارن. یک فری می­خوان دهنه­اش یک متر باشه، قشنگ این درست بره داخلش. قشنگ نون سنگک از لحاظ قیافه­ای هم می­تونن خوب بزنن.

طرز تهیه نان بربری

طرز تهیه نان بربری

خب دوستان اولاً که مقدار دقیق مواد اولیه داخل توضیحات زیر ویدیو یا همون Description هستش، می­تونید برید استفاده بکنید. دوم این که نون بربری که بیرون درست می­کنن و ما می­ریم می­خریم و خیلی هم خوش­مزه است و خیلی هم اوکیه. ممکنه یک خرده از مواد این جا رو توش استفاده نکنن چون هزینه­اشون، براشون می­ره بالا. مثل بهبود دهنده، مثل روغن ممکنه اصلا روغن خیلی کم بزنن یا اصلاً نزنن. ولی این رسپی نون بربری هست. حالا با هم دیگه می­خوایم یک نون بربری اوکی درجه یک درست بکنیم. بریم سراغ مواد اولیه.

این جا من آرد سفید دارم که یک قاشقش رو باید برای رومالش برداریم؛ لون رومالی که روی بربری می­زنن. سبوس گندم به همراه بهبود دهنده، روغن مایع، مایع خمیر، نمک، شکر، آب ولرم به همراه کنجد و سیاه دونه که این کنجد و سیاه دونه دل­بخواهی هست. می­تونید بریزید، می­تونید هم نریزید. ولی بریزید خیلی عالی­تر می­شه. اول با مایه خمیرمون کارمون رو شروع می­کنیم. یک مقدار شکر داخل آب می­ریزیم. با یک مقدار مایه خمیر اضافه می­کنیم. همین­جوری هم، هم می­زنیم. این آبی که مایه خمیر رو داخلش می­ریزیم نباید دست رو بسوزونه، یعنی یک آب گرمی که دست رو نمی­سوزونه. دماش تقریباً حول و حوش 37، 38، 40 درجه عالیه. خب این رو قشنگ هَمِش بزنید، مخلوط بشه. بزاریدش یه جایی که دما ثابت باشه مثل داخل کابینت یا داخل ماکرویو خاموش. یه در هم اگه براش بزاری، خیلی عالی می­شه. تقریباً یک ربع بهش استراحت می­دیم تا قشنگ فعالیت کنه و کف کنه و بیاد بالا. این رو هم من می­زارم درش. می­زارمش داخل ماکروفر.

آرد سفید رو از این سبوس یه تقریباً دوتا قاشق غذاخوری بهش اضافه می­کنم، بهبود دهنده بهش می­زنم، به همراه یک کوچولو شکر، یک مقدار هم نمک. این­ها رو با هم قشنگ مخلوطش می­کنم. دقت کنید خمیر بربری از اون خمیرهایی نیست که ما بهش خیلی آرد اضافه کنیم تا به دست نچسبه. خمیر بربری اتفاقا اون اولش که خمیر درست می­شه، حالا تو ادامه ویدیو بهتون می­گم. اولش باید اصلاً به دست بچسبه. خیلی آهسته آب ولرم بهش اضافه می­کنیم. دقت کنید یهویی اضافه نکنید که آب زیاد بشه. خب نگاه کنید این جوری که گوله گوله شد، الان وقتش که مایه خمیر رو بهش اضافه کنیم.

مایه خمیرمون حسابی پف کرده و آماده است. نگاه کنید، عالی. حالا این روغن رو به این اضافه می­کنیم، به مایه خمیر. همش می­زنیم. حالا آروم آروم به این ظرفمون اضافه­اش می­کنیم. می­بینید چه کفی کرده؟ این یعنی مایه خمیر ما اوکی هست. خب به این مرحله که رسید، دیگه موقع عملیات دست هست. نگاه کنید این همون خمیری که بهتون می­گم به دست می­چسبه. نگاه کنید ما یک خمیری نمی­خوایم که خیلی نچسب باشه مثل خیلی از خمیرها. نگاه کنید. خب این الان خمیرمون آماده شد. من خمیرم یک کوچولو آردش کم بود، دوباره بهش آرد اضافه کردم. نگاه کن این رو می­خواما. بافت روی خمیر رو نگاه کنید، خمیری که شما دستتون رو می­ذارید، نگاه کنید دست رو در این حد می­گیره.

نگاه کنید در این حد به دست می­چسبه. خب این رو قشنگ گردش بکنید. ته ظرفتون رو یک کوچولو از همین سبوس هم می­تونید بپاشید، خب این رو می­ذاریم این جا. یک دستمال رو یک نمه مرطوبش کردم، خیلی کوچولو، یه خرده رطوبت داشته باشه که هم دمای توی ظرفمون رو خوب یک دستش بکنه، هم رطوبتی که می­خوایم توی ظرمون باشه و از بین نره. این رو بذارید داخل کابینت یا داخل یه جایی که دمای ثابتی داره، تقریباً یک ساعت، یک ساعت و نیم استراحت بکنه تا حجم خمیرمون دو برابر بشه. دیگه یواش یواش داریم به اون بربریه نزدیک می­شیم. بریم بیایم.

خمیر بربریمون حسابی ور اومده و آماده است. حجمش قشنگ سه برابر شده. الان می­خوایم هم خمیرمون رو آماده کنیم، هم اون روماله که خیلی راحت هست رو درست کنیم؛ ترکیب آب و آرد هست، فقط نسبتاً باید غلیظ باشه. تو این نونون بربری­ها دیدید دیگه، می­آرن می­مالن روی نون­ها. خب بریم کارمون رو با رومال شروع کنیم.

یک قاشق آرد می­ریزم، بعد کم کم بهش آب اضافه می­کنم تا قشنگ باز بشه. این اون غلظتی هست که می­خوایم. نگاه کنید یک انگار قوامی داره. این واسه­ی رومالش هست. این هم از خمیرمون که ببینید به به چقدر قشنگ ور اومده و نگاهش کنید عالی شده. خب این رو هم دوباره جمعش می­کنید. یک خرده ورزش بدید، زیاد هم نمی­خواد ورزش بدید. نگاه کنید همون چیزی که بهتون گفتم به دست می­چسبه، عالی هست. وزن استاندارد چونه بربری 480 گرم هست و وزن پخته شدش 390 گرم هست. این استاندارد چونه نون بربری هست.

حالا این جا اومدم یک ترازو گذاشتم می­خوام یک چونه­ی 480 گرمی بردارم که دیگه بربریمون با بربری بیرون مو نزنه. این هم چونه­امون. حالا یه ذره روی سطح صاف (من این سطح رو تمیز کردم، الکل پاشیش هم کردم، ضدعفونی هست.) یه ذره از توی این ظرمون رو می­گیریم، می­ذاریم توی این آرد، قشنگ این بیرون نونمون رو، قشنگ ورزش می­دیم. نگاه کنید این یک چیز استاندارد هست. وسط خمیر کاملاً چسبناک، این جوری که می­بینید. بیرون خمیر با توجه به این آردی که روی سطح می­زنیم، قشنگ چونه­اش می­کنیم. خب نگاه کنید این می­شه یک چونه استاندارد بربری. حالا اون سبوس­هایی که داشتیم، من فرم هم، آهان حالا این رو هم بگم که روشنش کردم، گذاشتم دماش برسه به 250 درجه سانتی­گراد. دما از کف، طبقه وسط فر باید بذاریم. الان باید سبوس رو هم پخش بکنیم، بریم سراغ ادامه کار بربری. با من باشید. من دستم رو بشورم.

حالا وقتش هست که سبوس رو، بیا نگاه کنید چه خمیر نرمی به ما داده. این خمیر عالی هست. سبوس رو قشنگ می­ریزیم کف. من دیدم بعضی از این دوستانمون، حالا نمی­دونم بربری آموزش دادن، بربری رو گذاشته تو کاغذ روغنی، آخه این چه کاری هست عزیزدل. خب این هم سبوس. این چونه­امون رو یک ذره، نگاه کنید همین جوری بازش می­کنیم، به صورت یک ذره دراز. یک ذره بکشیدش. خب حالا این رومالی که داشتیم، نگاه کنید این رو می­زنیم روی بربری، قشنگ با دست پخشش بکنید. نگاه کنید به به تازه داره می­شه یواش یواش بربری. حالا می­ریم جایی که باید اسمتون رو روی بربری بنویسید، با تایپ پنجه، نگاه کنید بزنید نترسید، نگاه کنید قشنگ پنجه­ها رو بزنید که نون باز بشه.

خب این جا، اون جایی که حالا هرچی که می­خواید رو می­تونید بهش اضافه کنید. یک خرده از این سیاه دونه­ها روش بریزید با کنجد. بربری باید کنجدی باشه دیگه. کنجدش رو هم پر بزنید چون این خمیر یک خرده باز می­شه، خودش فاصله می­افته. یک دونه ظرف بذارید، ظرف فلزی. باید این رو بازش کنید، بندازید روش. همین که بلندش می­کنید، با دست، یه ذره دستتون رو فاصله بدید، قشنگ باز می­شهو یک خرده نیاز به تمرین و مهارت هم داره ولی اصلاً ازش نترسید، برید توی دلش. این هم از این. ین الان آماده است. باید بذارید همین جوری تقریباً یک پنج دقیقه، ده دقیقه استراحت می­کنه. روش هم دوباره این پارچه رو می­ندازم. نگاه کنید همون پارچه مرطوب بودش، می­ندازم روش. یک خرده که استراحت بکنه، این دوباره حجمش زیاد می­شه، بعد آماده است که بره تو فر. روی 250 درجه، یک چیزی حول و حوش یک ربع طول می­کشه تا بپزه.

مرجع : آشپزی با rezim

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up