- شناسه خبر : 68907
- تاریخ انتشار : 12 آبان 1401 - 01:05
در این مطلب طرز درست کردن برخی نان ها را آموزش می دهیم.
لیست انواع نان
نان ویانا
نان وان ترکیه
نان نرم و اسفنجی (کماچ)
نان لواش تابه ای
نان کنجدی
نان کره ای
نان کدوحلوایی
نان قهوه
نان فوکاچیا
نان فندقی
نان فلفلی ترکیه ای
نان فانتزی ترکی
نان غنچه
نان شیرین
نان شیر
نان شکم پر بادمجان و پنیر
نان سیر
نان سیب زمینی
نان سيميت
نان سوسیس و پنیر
نان سنگک
نان رول عینکی
نان ذرت تابه ای
نان دارچيني با كشمش و گردو
نان خرمایی
نان جو و سبوس جو دوسر
نان جو و چاودارِ
نان تُستِ كره اى
نان ترکیه ای
نان تافتون در فر
نان پیده
نان پرتقال و کرنبری
نان بربری
نان بالنی
نان بازلاما ترکیه ای
نان با مغز کیک ترکیه ای
نان ارده ترکیه ای
کومرو پوآچا
فوکاچیا یا فوکاسیا
فطیر (نان شیرمال)
سیمیت
سامسا
رول پستو و چدار
پوآچای کنجدی
پوآچای سینی
پوآچای سیمیت ترکیه
پوآچای ساندویچ
پوآچای پنیر و شوید
پوآچای برگ
پوآچای بافت
پوآچاى پنير و گردو
پوآچا شیری
پوآچا پلنگی
آچما قنادی
طرز تهیه تمام لیست انواع نان در سایت rezim.ir
طرز تهیه نان نرم و اسفنجی (کماچ)
دوستان الان شب 2 نصفه شب هست. میخوام من خمیرم رو انجام بدم. فردا صبح واسه ساعت 8 صبح میخوام این نون رو درستش کنم. 200 هست. خب من آرد رو الک میکنم. 600 گرم آرد، نصف قاشق نمک، 200 میلیلیتر آب گرم، 40 گرم کره. کره رو داخل این آب گرم ریختم که یک مقداری نرم بشه. مایه خمیر یک بسته 50 گرمی هست، ببینید که من نصفش رو استفاده میکنم، 2 قاشق شکر. یکم آب گرم دوباره بهش اضافه میکنم، این هم 200 میلیلیتر بود یعنی 2 تا 200 میلیلیتری که 300 اش رو من الان استفاده کردم دیگه. خب من باقی آب رو هم دوباره اضافه میکنم. یعنی کلا 400 میلیلیتر آب. خب ببینید یک خمیر به این شلی به دست اومد. این رو میذارم تا فردا ساعت 8 صبح.
ببینید خمیر من قشنگ ور اومده. نه خراب میشه، نه هیچی. ببینید. الان در این مرحله من دوباره یک پیمانه که همون 200 گرم هست آرد رو بهش اضافه میکنم. خب این رو 10 دقیقه دیگه میذارم. خب دوستان این هم بعد از 10 دقیقه. یه جای خیلی گرم گذاشتمش. سینی فر رو یک مقداری چربش کردم و الان همهی خمیر رو خالی میکنم داخل سینی. یک مقدار خیلی کم دستم رو چرب میکنم، اینطوری. خمیرش خیلی شل هست. قشنگ ببینید زیر دستتون که یک جا نازک، یک جا ضخیم نباشه. نصف قاشق غذاخوری آرد. 2 قاشق غذاخوری آب، یک عدد زرده تخم مرغ هم داریم، این رو هم بهش اضافه میکنیم. آرد و آب و تخم مرغ رو میریزم روی نون. این رو میبرم میذارم داخل فر.
فر رو به درجه 250 همین الان روشن میکنم که آروم آروم فر گرم بشه و این هم مغز پخت بشه. این نون با نونهای قبلی یک مقدار فرق داره. این نون اسمش هست نون اسفنجی. نون اسفنجی باید داخل فر سرد قرار بگیره و همزمان با فر همینطوری که فر گرم میشه این هم میپزه. مدت پختش هم 20 دقیقه هست.
خب دوستان عزیزم این هم نون اسفنجی ما بعد از 20 دقیقه. ببینید خیلی نرم هست
طرز تهیه نان لواش تابه ای
مواد لازم: آرد سفید 2 لیوان، آب ولرم 2/1 فنجان، روغن 5 قاشق غذاخوری، مخمر 8 گرم، نمک 2/1 قاشق غذاخوری.
مخمر تازه 8 گرم، میزان قیاس نمک 2/1 قاشق چایخوری است که به اشتباه غذاخوری تایپ شده. نمک 2/1 قاشق چایخوری. آب ولرم 2/1 فنجان، روغن 5 قاشق غذاخوری، آرد سفید (300 گرم) 2 فنجان. حدود نیم تا یک ساعت ظرف را در یک جای گرم قرار دهید.
به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید. بگذارید به مدت 5 دقیقه استراحت کند. یک تابه گریل نچسب را روی حرارت گرم کنید.
برای مشاهده ویدئو طرز تهیه نان لواش تابه ای به سایت مراجعه کنید.
طرز تهیه نان سنگک
خب مواد لازم، بچهها این جا من آرد گندم دارم، به همراه سبوس، کنجد که به دلخواه هست (حالا اگر خواستید نونتون رو کنجدی بکنید) مایه خمیر به همراه نمک و یک آب ولرم که تقریبا آب ولرم رو به گرم هست ولی داغ نه. خب من رفتم از این سنگها تهیه کردم. ما سنگهایی رو میخوایم که اولا سایزشون خیلی بزرگ نباشه خب و اینجوری حالت گرد داشته باشه دورش، لبههاش خیلی اینجوری حالت تیز تیز نباشه. یعنی یک حالت صیقل خورده باشه، همین شن رودخونهای هست دیگه. هم میتونید مثل من اگر با نونوایی سنگگی محلهاتون رفیقید برید یه خرده ازش از این سنگها بگیرید. اگر نه یک راهش این هست که برید سراغ آکواریومیها.
آکواریومیها شن کف آکواریوم دارند، از این شنهای رودخونهای، میتونید از اون بگیرید. فقط بچهها این یک نکته داره وقتی میذارید این رو داخل فر که گرم بشه مخصوصا برای بارهای اول حتما روش یک چیزی برعکس کنید بذارید چون ممکنه بترکه. یه موقع خدایی نکرده نترکه بزنه شیشه فرتون رو بشکونه بعد فحشش رو بدید به منا. روش رو حتما یک چیزی بذارید که اگر خدایی نکرده هم سنگهات ترکید بر اثر داغ شدن بیرون ضربهای نزنه. هر اتفاقی هست همون تو بیوفته. بعد که نیم ساعت گذاشتیم داخل فر داغ داغ شد، اون موقع نونمون رو میندازیم روش که دیگه اون موقع اتفاق خاصی نمیافته. اگر هم خواستید این کار رو نکنید میتونید یه دونه از این کاغذ روغنیها کف سینی پخش کنید نونتون رو روی اون درست بکنید و پنجه بزنید ولی خب دیگه سنگگه دیگه باید روی سنگ باشه.
بریم سراغ خمیر ترش. این نون رو بچهها اگه بخواید به کیفیت فوقالعاده عالی برسید باید اول 24 ساعت قبل یا حداقل 12 ساعت قبل، 13 ساعت قبل یک خمیر ترش درست بکنید. بعد خمیر ترش رو به خمیر اصلی اضافه بکنید که بتونید به بالاترین سطح کیفیت برسید. الان میخواییم با هم دیگه خمیر ترش درست بکنیم.
اولین نکته این هست که ظرفی که میخواید توش خمیر ترش بکنید باید چند برابر حجم اون مایه خمیرتون باشه که اون چون پف میکنه جا داشته باشه. این چیزهایی که دارم میگم بهتون برای یک کیلو آرد هست. نگاه کنید آب ولرم تقریبا 30،35 درجه یک لیوان سرخالی. نگاه کنید از وسط یک ذره بالاتر. این رو میریزیم داخل کاسه. خب یک مقداری از این مایه خمیر بهش اضافه میکنیم. تقریبا بچهها نصف مایه خمیری که دارید رو به این آب اضافه کنید. خمیر ترش باید مایه خمیرش کم باشه. این رو هم میزنیم، قاطی میکنیم. این که خوب مخلوط شد. این سبوسی که داریم بچهها به کل این آردمون قاطیش میکنیم. خب قشنگ همش بزنید، بزارید این مخلوط بشه.
یک بار تو ویدیوی قبلی من این رو گفتم؛ این لیوانهای فرانسوی یک لیوان پرش 130 گرم آرد داره. ما 150 گرم این جا آرد میخوایم پس یک لیوان پر میکنیم، آروم آروم به این مایه خمیرمون اضافه میکنیم. همم بزنید که این قشنگ حل بشه. این الان یک نصفه لیوان دیگه آرد بهش بزنیم بسه. دقت هم داشته باشید بچهها خمیر سنگگ کلا یک خمیر خیلی نرمی هست. توی صفهای سنگگ همهاتون رفتید وایستادید دیگه. دیدید که میخوان برش دارن هی با دست اینجوری بازی میدن بهش که یک موقع نریزه. خب حالا روی این یک سلفون میکشید، چندتا سوراخ ریز با خلال دندون روی سلفون بزنید که باد نکنه.
بزاریدش یک جای خنک، جایی که زیاد نباید گرم باشه. چون اگه زیاد گرم باشه این فعل و انفعالاتش خیلی سریع انجام میشه و اون کیفیتی که میخوایم رو بهمون نمیده. هرچی تایمش بیشتر باشه، کیفیت کار ما هم بالاتره. اگر بزارید بالای 15،16 ساعت باشه که عالی میشه. میتونید بزاریدش یک جای خنک. میتونید داخل یخچال هم بزاریدش. ولی یک جای خنک باشه، بیرون باشه خیلی بهتره. بریم این استراحت بکنه بیایم بریم سراغ نون سنگکمون.
این آردی رو که با سبوس قاطی کرده بودید، یک مقدار نمک هم بهش اضافه میکنیم که نونمون خوش طعم بشه. حالا آب رو اضافه میکنیم. این آب بچهها آب ولرم رو به گرم هست. یک ذره دیگه من آب بریزم. این رو هم دقت بکنید ما اصلا تو بحث نون چیزی به عنوان اضافه کردن آب سرد نداریم. این جا اگر خمیرتون یک خرده سفت شد، اصلا نگرانش نباشید بعدا که اون خمیر ترش و با مایه خمیر رو بهش اضافه میکنم، اون به اون مقدار نرمی که دلمون میخواد میرسه. نگاه کنید ورزش بدید بچهها روی سطح تا به این حالت برسیم. بعدش جمعش کنید. این رو روش یک دونه پارچه بکشید بذارید یک نیم ساعت بمونه. بعد بریم ادامه کارمون.
بچهها یک کوچولو آب گرم بردارید. آب تقریبا 25،30 درجه. این خمیر مایه رو، مابقی خمیر مایهمون رو بهش اضافه میکنیم. این رو مخلوط کنید. خب این هم که خمیرمون هست. نگاه کنید یک کوچولو حجم گرفته. این چون توش هیچ خمیر مایهای نداره دیگه. الان تازه میخوایم بهش خمیر مایه رو اضافه بکنیم. خب این هم خمیر مایه این. خب خمیر ترشمون هم چی شده. این بافت رو بگیر. ببینید بچهها بافت توش رو. خب بچهها فقط بافت رو ببینید که واقعا تار عنکبوتی شده. حالا این خمیرمون رو هم میآریم به این یکی اضافهاش میکنیم.
این در واقع انگار ما خمیرمون رو دوباره با این کار داریم تغذیهاش میکنیم بچهها. ویدیوی جامع خمیر رو توی اون کانال یا اینور گذاشتم یا مهردادپز 2. چک کنید. خب قشنگ حالا اینها رو باهم ورز میدید تا خمیرمون یک دست بشه. ببینید یواش یواش داره شبیه خمیر سنگک میشه. این رو که کامل ورز دادید و کامل مخلوطش کردید، میذارید، روش رو میکشید میذارید 2 ساعت تا 2ساعت و نیم استراحت بکنه و قشنگ ورز بیاد. ولی حسابی بچهها ورزش بدید که قشنگ این مخلوط بشه که یک سنگک باحال رو درست بکنیم.
خب خمیرمون ور اومده بچهها. نگاه کنید قشنگ این خمیر دیگه آمادهی آماده است. خب بچهها خمیرمون که دیدید ور اومده بود، مشتی. این ظرمون رو آب میکنیم قشنگ. یعنی خیس میکنیم در واقع. از این روغن هم بزنید روش، چون این خمیرش خیلی میچسبه. ما هم باید با این امکانات خونه کار انجام بدیم دیگه.
با یک دونه ته ابزارم اینجوری روش سوراخ سوراخ بزنیم. خب بریم که سنگها رو دربیاریم گذاشتیم تو فر داغ شده. حالا این رو همیجوری آروم آردم با دست جداش بکنید. بریم توی فر.
خب بچهها اینم از نون سنگک ما. دیگه ما فرمون کوچیکه دیگه، نمیتونیم اونجوری که باید سنگک بزرگ بزنیم. پشت رو نگاه کنید، سنگها رو بزنیم بریزه. اوه اوه چه داغ هست. حالا اونایی که نمیخوان روی سنگ هم درست کنن اگر خیلی براش سخته، میتونن روی یک کاغذ روغنی هم درست کنن ولی خب دیگه این مدلی نمیشه که قشنگ به قول معروف اسمش سنگکه دیگه. اونجوری دیگه میشه کاغذک. خب این هم یه ذره خمیرمون مونده بود. یه دونه بچه سنگک هم زدیم. اینجوری هم میتونید درست کنید دیگه. خب بچهها این هم پشت و رو نونمون. حالا اینها رو به هم دیگه بچسبونی شاید یک سنگکی هم از توش دربیاد. ولی طعم و بزارید من یک امتحانش هم بکنم. طعم سنگک نونوایی. میگم فقط مشکل سایزه. خوشبحال اونهایی که فرهای بزرگتری دارن. یک فری میخوان دهنهاش یک متر باشه، قشنگ این درست بره داخلش. قشنگ نون سنگک از لحاظ قیافهای هم میتونن خوب بزنن.
طرز تهیه نان بربری
خب دوستان اولاً که مقدار دقیق مواد اولیه داخل توضیحات زیر ویدیو یا همون Description هستش، میتونید برید استفاده بکنید. دوم این که نون بربری که بیرون درست میکنن و ما میریم میخریم و خیلی هم خوشمزه است و خیلی هم اوکیه. ممکنه یک خرده از مواد این جا رو توش استفاده نکنن چون هزینهاشون، براشون میره بالا. مثل بهبود دهنده، مثل روغن ممکنه اصلا روغن خیلی کم بزنن یا اصلاً نزنن. ولی این رسپی نون بربری هست. حالا با هم دیگه میخوایم یک نون بربری اوکی درجه یک درست بکنیم. بریم سراغ مواد اولیه.
این جا من آرد سفید دارم که یک قاشقش رو باید برای رومالش برداریم؛ لون رومالی که روی بربری میزنن. سبوس گندم به همراه بهبود دهنده، روغن مایع، مایع خمیر، نمک، شکر، آب ولرم به همراه کنجد و سیاه دونه که این کنجد و سیاه دونه دلبخواهی هست. میتونید بریزید، میتونید هم نریزید. ولی بریزید خیلی عالیتر میشه. اول با مایه خمیرمون کارمون رو شروع میکنیم. یک مقدار شکر داخل آب میریزیم. با یک مقدار مایه خمیر اضافه میکنیم. همینجوری هم، هم میزنیم. این آبی که مایه خمیر رو داخلش میریزیم نباید دست رو بسوزونه، یعنی یک آب گرمی که دست رو نمیسوزونه. دماش تقریباً حول و حوش 37، 38، 40 درجه عالیه. خب این رو قشنگ هَمِش بزنید، مخلوط بشه. بزاریدش یه جایی که دما ثابت باشه مثل داخل کابینت یا داخل ماکرویو خاموش. یه در هم اگه براش بزاری، خیلی عالی میشه. تقریباً یک ربع بهش استراحت میدیم تا قشنگ فعالیت کنه و کف کنه و بیاد بالا. این رو هم من میزارم درش. میزارمش داخل ماکروفر.
آرد سفید رو از این سبوس یه تقریباً دوتا قاشق غذاخوری بهش اضافه میکنم، بهبود دهنده بهش میزنم، به همراه یک کوچولو شکر، یک مقدار هم نمک. اینها رو با هم قشنگ مخلوطش میکنم. دقت کنید خمیر بربری از اون خمیرهایی نیست که ما بهش خیلی آرد اضافه کنیم تا به دست نچسبه. خمیر بربری اتفاقا اون اولش که خمیر درست میشه، حالا تو ادامه ویدیو بهتون میگم. اولش باید اصلاً به دست بچسبه. خیلی آهسته آب ولرم بهش اضافه میکنیم. دقت کنید یهویی اضافه نکنید که آب زیاد بشه. خب نگاه کنید این جوری که گوله گوله شد، الان وقتش که مایه خمیر رو بهش اضافه کنیم.
مایه خمیرمون حسابی پف کرده و آماده است. نگاه کنید، عالی. حالا این روغن رو به این اضافه میکنیم، به مایه خمیر. همش میزنیم. حالا آروم آروم به این ظرفمون اضافهاش میکنیم. میبینید چه کفی کرده؟ این یعنی مایه خمیر ما اوکی هست. خب به این مرحله که رسید، دیگه موقع عملیات دست هست. نگاه کنید این همون خمیری که بهتون میگم به دست میچسبه. نگاه کنید ما یک خمیری نمیخوایم که خیلی نچسب باشه مثل خیلی از خمیرها. نگاه کنید. خب این الان خمیرمون آماده شد. من خمیرم یک کوچولو آردش کم بود، دوباره بهش آرد اضافه کردم. نگاه کن این رو میخواما. بافت روی خمیر رو نگاه کنید، خمیری که شما دستتون رو میذارید، نگاه کنید دست رو در این حد میگیره.
نگاه کنید در این حد به دست میچسبه. خب این رو قشنگ گردش بکنید. ته ظرفتون رو یک کوچولو از همین سبوس هم میتونید بپاشید، خب این رو میذاریم این جا. یک دستمال رو یک نمه مرطوبش کردم، خیلی کوچولو، یه خرده رطوبت داشته باشه که هم دمای توی ظرفمون رو خوب یک دستش بکنه، هم رطوبتی که میخوایم توی ظرمون باشه و از بین نره. این رو بذارید داخل کابینت یا داخل یه جایی که دمای ثابتی داره، تقریباً یک ساعت، یک ساعت و نیم استراحت بکنه تا حجم خمیرمون دو برابر بشه. دیگه یواش یواش داریم به اون بربریه نزدیک میشیم. بریم بیایم.
خمیر بربریمون حسابی ور اومده و آماده است. حجمش قشنگ سه برابر شده. الان میخوایم هم خمیرمون رو آماده کنیم، هم اون روماله که خیلی راحت هست رو درست کنیم؛ ترکیب آب و آرد هست، فقط نسبتاً باید غلیظ باشه. تو این نونون بربریها دیدید دیگه، میآرن میمالن روی نونها. خب بریم کارمون رو با رومال شروع کنیم.
یک قاشق آرد میریزم، بعد کم کم بهش آب اضافه میکنم تا قشنگ باز بشه. این اون غلظتی هست که میخوایم. نگاه کنید یک انگار قوامی داره. این واسهی رومالش هست. این هم از خمیرمون که ببینید به به چقدر قشنگ ور اومده و نگاهش کنید عالی شده. خب این رو هم دوباره جمعش میکنید. یک خرده ورزش بدید، زیاد هم نمیخواد ورزش بدید. نگاه کنید همون چیزی که بهتون گفتم به دست میچسبه، عالی هست. وزن استاندارد چونه بربری 480 گرم هست و وزن پخته شدش 390 گرم هست. این استاندارد چونه نون بربری هست.
حالا این جا اومدم یک ترازو گذاشتم میخوام یک چونهی 480 گرمی بردارم که دیگه بربریمون با بربری بیرون مو نزنه. این هم چونهامون. حالا یه ذره روی سطح صاف (من این سطح رو تمیز کردم، الکل پاشیش هم کردم، ضدعفونی هست.) یه ذره از توی این ظرمون رو میگیریم، میذاریم توی این آرد، قشنگ این بیرون نونمون رو، قشنگ ورزش میدیم. نگاه کنید این یک چیز استاندارد هست. وسط خمیر کاملاً چسبناک، این جوری که میبینید. بیرون خمیر با توجه به این آردی که روی سطح میزنیم، قشنگ چونهاش میکنیم. خب نگاه کنید این میشه یک چونه استاندارد بربری. حالا اون سبوسهایی که داشتیم، من فرم هم، آهان حالا این رو هم بگم که روشنش کردم، گذاشتم دماش برسه به 250 درجه سانتیگراد. دما از کف، طبقه وسط فر باید بذاریم. الان باید سبوس رو هم پخش بکنیم، بریم سراغ ادامه کار بربری. با من باشید. من دستم رو بشورم.
حالا وقتش هست که سبوس رو، بیا نگاه کنید چه خمیر نرمی به ما داده. این خمیر عالی هست. سبوس رو قشنگ میریزیم کف. من دیدم بعضی از این دوستانمون، حالا نمیدونم بربری آموزش دادن، بربری رو گذاشته تو کاغذ روغنی، آخه این چه کاری هست عزیزدل. خب این هم سبوس. این چونهامون رو یک ذره، نگاه کنید همین جوری بازش میکنیم، به صورت یک ذره دراز. یک ذره بکشیدش. خب حالا این رومالی که داشتیم، نگاه کنید این رو میزنیم روی بربری، قشنگ با دست پخشش بکنید. نگاه کنید به به تازه داره میشه یواش یواش بربری. حالا میریم جایی که باید اسمتون رو روی بربری بنویسید، با تایپ پنجه، نگاه کنید بزنید نترسید، نگاه کنید قشنگ پنجهها رو بزنید که نون باز بشه.
خب این جا، اون جایی که حالا هرچی که میخواید رو میتونید بهش اضافه کنید. یک خرده از این سیاه دونهها روش بریزید با کنجد. بربری باید کنجدی باشه دیگه. کنجدش رو هم پر بزنید چون این خمیر یک خرده باز میشه، خودش فاصله میافته. یک دونه ظرف بذارید، ظرف فلزی. باید این رو بازش کنید، بندازید روش. همین که بلندش میکنید، با دست، یه ذره دستتون رو فاصله بدید، قشنگ باز میشهو یک خرده نیاز به تمرین و مهارت هم داره ولی اصلاً ازش نترسید، برید توی دلش. این هم از این. ین الان آماده است. باید بذارید همین جوری تقریباً یک پنج دقیقه، ده دقیقه استراحت میکنه. روش هم دوباره این پارچه رو میندازم. نگاه کنید همون پارچه مرطوب بودش، میندازم روش. یک خرده که استراحت بکنه، این دوباره حجمش زیاد میشه، بعد آماده است که بره تو فر. روی 250 درجه، یک چیزی حول و حوش یک ربع طول میکشه تا بپزه.