- شناسه خبر : 69031
- تاریخ انتشار : 17 آبان 1401 - 01:33
دهه هاست وانت های خرید ضایعات با ملودی مخصوص خود در اساعات و مکان های مختلف شهر تردد می کنند که باعث گلایه بسیاری از شهروندان شده است.
شهرخوان: وانت هایی که ضایعات خریداری می کنند، از خیابانی به خیابانی دیگر، دوره می چرخند، با بلندگوهایی که این صدا از داخل آن بیرون میآید: «ضایعات، آهنآلات، شیرآلات، آلومینیوم، مس، روی، چدن، خردهریز انباری، چرخخیاطی، پنکه و رادیاتور خریداریم.»، صدای نوستالژیک اما گوشخراشی دارند.
امرار معاش راننده های وانت های خرید ضایعات از یکسو و از سویی دیگر آلودگی صوتی برای اهالی محله ها بر اهمیت موضوع اضافه کرده است.
این وانت ها معمولا در ساعات مختلف در کوچه پس کوچه ها تردد می کنند و بدون توجه به اینکه زمان استراحت شهروندان است باعث سر و صدا و آلودگی صوتی و در نتیجه آزار و اذیت برای شهروندان می شوند.
برخی از این خودروها به گفته نیروهای پلیس و انتظامی نه تنها آلودگی صوتی ایجاد می کنند بلکه موجب ناهنجاری های بسیاری در شهر می شوند که باید به آن ها رسیدگی شود.
برخی میگویند بازار فروش اجناس خریداری شده از آنها حسابی سکه است و شبکههای اصلی متصل به آنها، پولهای میلیاردی در ماه از این کار به جیب میزنند، اما برای مردم هرچه هست، گوش خراشی این دسته از وانتیهاست که از صبح زود در کوچههای شهر تردد میکنند و آرامش اهالی محلهها را برهم میزنند.
طبق قانون شهرداری نمیتواند در عمل جلوی کار آنها را بگیرد و تجربههای ناخوشایندی از برخورد نیروهای معبربان و شهربان با آنها به ثبت رسیده است.
محمدمهدی که با وانت خود فعالیت میکند، میگوید: تقریبا هر روز کار میکنم و 14، 15سالی است که کارم خرید و فروش ضایعات است. در کوچه و خیابان میچرخم و ضایعات خریداری میکنم، اما مشتری هم دارم که تلفنی زنگ میزند و سفارش فروش ضایعات میدهد.
وانتیهای سیار ممکن است در یک روز تا 2میلیون تومان درآمد داشته باشند، ولی این احتمال هم هست که در یک روز تنها 50هزار تومان دشت کنند.
محمدمهدی میگوید: روزی، دست خداست ولی این روزها کاروکاسبی سخت است. اگر از ضایعات سر درنیاورید، نمیتوانید وارد این کار شوید.
جواد یکی دیگر از افرادی است که ضایعات خرید و فروش میکند، میگوید: هماکنون بازار خراب است و اگر مشتری نداشته باشید، کار کردن در این شرایط سخت است. کار نیست و تعداد خریداران ضایعات زیاد شده است.
جواد عنوان میکند: من به کسی پیشنهاد نمیکنم که وارد این حرفه شود. الان سود زیادی ندارد و وضعیت خرید و فروش ضایعات خیلی خراب است.
محمدمهدی میگوید: هیچ ضایعاتی نباید بلندگو داشته باشد، اما ما هم مجبور هستیم کار کنیم و پول دربیاوریم. برای همین، سروصدا ایجاد میشود، بعد بازیافت شهرداری ایراد میگیرد یا گشت معبر هم جلوی فعالیت ما را میگیرد.» او البته یادآور میشود؛ «برای اینکه سروصدای ما اهالی یک محله را اذیت نکند، باید برخی از مسایل را رعایت کنیم؛ مثلا وقتی قصد داریم با وانت از خیابان اصلی وارد خیابان فرعی شویم، بهتر است صدای بلندگو را کم کنیم. با این کار مشکلی ایجاد نمیشود.