• شناسه خبر : 69279
  • تاریخ انتشار : 29 آبان 1401 - 10:08

کاهش دما از یک سو و بی احتیاطی از سوی دیگر سبب شده این روزها افراد زیادی بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دهند.

مصدوم گازگرفتگی

به گزارش شهرخوان، هوا سرد شده است و شهروندان برای گرم کردن منزل و محل کارشان سراغ سیستم‌های گرمایشی (بخاری، شومینه، شوفاژ و...) رفته‌اند؛ وسایلی که خوراک سوختشان گاز است.

سوختی که به‌دلیل قرارگرفتن در جرگه سوخت‌های پاک محبوب مردم است، بر اثر سهل انگاری می‌تواند به قاتل مرموزی تبدیل و مرگ خاموش را رقم بزند.

در سال 1400، 19 نفر در اثر گازگرفتگی فوت کردند

به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل، بیش از ۹۹ درصد آتش سوزی‌ها و مرگ ناشی از گازگرفتگی، ناشی از عامل انسانی و سهل انگاری است و در سال گذشته در سطح استان ۱۹ نفر بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادند و فرهنگ سازی مصرف ایمن و بهینه گاز می‌تواند این خسارت‌ها را کاهش دهد.

به همین دلیل در آستانه آغاز فصل سرما آگاهی بخشی به شهروندان لازم و ضروری است تا آمار قربانیان این قاتل خطرناک (منوکسیدکربن) کاهش یابد.

علایم مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن سردرد، سرگیجه، تاری دید، ضعف و بی‌حالی، تشنج، کما و در نهایت مرگ را به‌همراه دارد. در مواردی که گازگرفتگی با مونواکسیدکربن اتفاق می‌افتد لازم است که خونسردی خود را حفظ کنید، بلافاصله وسایل گرمایشی را خاموش کرده و پنجره‌ها را باز کنید. درصورت امکان، فردی که دچار مسمومیت شده را از محل خارج کرده و اگر فاقد علایم حیاتی بود بلافاصله برای وی احیای قلبی و ریوی را آغاز کنید.

8 نکته حیاتی برای پیشگیری از حوادث گازگرفتگی

رعایت نکته‌هایی ساده اما در عین حال مهم و حیاتی، می‌تواند از وقوع بسیاری از حوادث گازگرفتگی پیشگیری کند که به 8مورد از مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم:

هرگز به بخاری‌های بدون دودکش اطمینان نکنید. روشن بودن مداوم این بخاری‌ها، اکسیژن اتاق را تخلیه کرده و باعث خفگی می‌شود.

قرار دادن دودکش در سطل آب، باور غلطی است که به هیچ وجه گاز سمی منواکسیدکربن را تخلیه نمی‌کند. عاقلانه‌ترین راه استفاده از دودکش و کلاهک ایمن است.

تغییر سایز دهانه دودکش‌ها یکی از علل اصلی نشت گاز به محیط خانه است. دقت کنید که برای وسایل گرمایشی باید از لوله‌ای استاندارد و هم اندازه دهانه دودکش استفاده کنید.

خروجی دودکش باید در نزدیک‌ترین فاصله ممکن قرار داشته باشد. هرچه طول دودکش بیشتر شود، احتمال نشت گاز از آن نیز بیشتر می‌شود. این نکته را جدی بگیرید.

استفاده از سه راهی و دودکش‌های مشترک برای وسایل شعله دار بسیار خطرناک است؛ چرا که احتمال نشت گاز در محیط را به میزان بسیار زیادی افزایش می‌دهد.

کلاهکی که در انتهای دودکش وسایل گازسوز استفاده می‌شود حتما باید استاندارد و از نوع اچ باشد. همچنین هنگام راه‌اندازی وسایل گازسوز، حتما باید کلاهک‌ها کنترل و از باز بودن خروجی آنها مطمئن شوید.

استفاده از آبگرمکن و بخاری، بدون دودکش، نوعی خودکشی است. برای این وسایل حتما از دودکش و کلاهک استاندارد استفاده کنید.

دودکش‌های آکاردئونی، استاندارد و قابل اطمینان نیستند؛ چرا که هر لحظه ممکن است در آنها روزنه‌ای ایجاد شده یا از جای خود خارج شوند و گاز نشت کند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up