• شناسه خبر : 69642
  • تاریخ انتشار : 17 آذر 1401 - 12:54

پایگاه های چند منظوره بعنوان یکی از از اصلی ترین و ضروری ترین موضوعات مدیریت بحران است.

شهرخوان: برنامه ریزی مدیریت پیش از وقوع بحران از مسائل مهمی است که امروزه پیش روی مدیران شهری به ویژه در حوزه مدیریت بحران قرار دارد.

یکی از این پیش بینی ها احداث پایگاه های چند منظوره مدیریت بحران است.

پایگاه های چند منظوره مدیریت بحران به عنوان مکان هایی مناسب در مواقع بحرانی که تمام شرایط و وضعیت های طبیعی به هم خورده است، یکی از راهکارهای مناسب برای کم کردن میزان آسیب ها و خسارات می باشد.

یکی از موارد قابل توجه قبل از احداث این پایگاه ها مطالعه، بررسی و انتخاب مکان جغرافیایی مناسب برای استقرار این نوع کاربری است. مکانی که در شرایط بحرانی محلی ایمن برای پایگاه باشد و همچنین در جهت کارایی هرچه بیشتر پایگاه موثر و مفید واقع شود.

از جمله کارکردهای پایگاه های چند منظوره مدیریت بحران می توان به دپوی اقلام و تجهیزات اضطراری و ماشین آلات امداد و نجات و استقرار تیم‌های امدادی و… اشاره کرد.

این پایگاه ها در حوادث گسترده مانند زلزله برای اسکان آسیب دیدگان درنظر گرفته نشده‌اند و صرفا در حوادث نقطه‌ای و تا زمان تدارک محل مناسب برای استقرار آسیب دیدگان حوادث به شکل محدود از آنها استفاده می‌شود.

در شرایط عادی این پایگاه ها به عنوان مراکز آموزش و ترویج فرهنگ صحیح آمادگی و مقابله با بحران به شهروندان، فعالیت می کند. به علاوه مطابق برنامه این پایگاه‌ها با امکانات ورزشی مناسب تجهیز و از فضای موجود در آنها به عنوان فضای ورزشی بانوان استفاده خواهد شد.

بخش‌های مهم پایگاه ها

اتاق مدیریت: هر پایگاه چند منظوره پشتیبانی مدیریت بحران در واقع محلی است برای استقرار ستاد مدیریت بحران ناحیه که قبل و بعد از زمان بحران فعال خواهند بود. این پایگاه‌ها در آینده می‌توانند در سطح محله نیز گسترش یابند. تا آنجا که هر محله از یک پایگاه مدیریت بحران برخوردار شود.

اتاق های نگهداری تجهیزات: در هر یک از این پایگاه‌ها تجهیزات و وسایل امداد و نجات و تجهیزات مقابله با سوانح نگهداری می‌شود. اقلام مورد نیاز مقابله با بحران در شرایط عادی در انبارها ذخیره می‌شوند و مرتبا مورد بازرسی و تعویض یا سرویس قرار می‌گیرند.

اتاق امداد و نجات/ شورایاری: اتاق امداد و نجات/ شورایاری نیز ممکن است برای برنامه‌ریزی و هماهنگی موارد مربوط به اجرای برنامه‌های آموزشی، تمرین، فراگیری موارد مربوط به نجات و کار با تجهیزات مربوطه. همچنین اعضای شورایاری محلات می‌توانند جهت هماهنگی با ستاد بحران ناحیه در این اتاق مستقر شوند.

اتاق اورژانس: نیروهای مرکز اورژانس شهر تهران در قالب واحدهای ارائه کننده فوریت‌های پزشکی پیش بیمارستانی در این پایگاه‌ها مستقر می‌شوند. به این ترتیب ده‌ها اتاق اورژانس به مجموعه خدمات فوریت‌های پزشکی شهر تهران اضافه خواهد شد که در شرایط عادی و شرایط وقوع بحران قابلیت خدمت‌رسانی خواهند داشت.

اتاق آتش نشانی: اتاق آتش‌نشانی نیز برای شرایط عادی و نیز شرایط وقوع بحران در نظر گرفته شده است و مورد استفاده واحدهای آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و امدادرسانی قرار می‌گیرد.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up