• شناسه خبر : 73080
  • تاریخ انتشار : 18 تیر 1402 - 04:21

پیش‌بینی قیمت آنلاین آهن و میلگرد یک فرایند پیچیده و دقیق است و نیاز به تحلیل حرفه‌ای و کامل دارد.

R13K 444

آهن پرایس: قیمت آهن آلات یکی از مهمترین عواملی است که در تعیین قیمت مصالح ساختمانی و سایر صنایع وابسته اهمیت دارد. آهن آلات در صنایع گسترده‌ای استفاده می‌شود که از جمله کاربردهای آن می‌توان به ساخت و ساز، خودروسازی، تولید لوازم خانگی، تولید ابزارهای کشاورزی و… اشاره کرد. با توجه به گستردگی دامنه مصرف آهن آلات به‌طبع اطلاع از آخرین قیمت آهن آلات و عواملی که در تعیین قیمت آهن آلات مؤثر است، در مقاله حاضر به بررسی مؤلفه‌های بنیادین اثرگذار بر نرخ مقاطع فولادی و نحوه پیش‌بینی آهن آلات پرداخته شده است.

مؤلفه‌های تأثیرگذار بر قیمت آهن

پارامترهای متعددی وجود دارد که به طور روانی و حقیقی در تعیین قیمت آهن آلات دخیل است و میزان اثرگذاری این فاکتورها هم در بازه‌های زمانی مختلف متغیر است اما در ادامه اساسی‌ترین فاکتورهای تعیین‌کننده قیمت آهن آلات که غالبا در دو دسته سیاسی و اقتصادی جای می‌کیرد، تشریح می‌شود.

  1. تقاضا و عرضه: تقاضا و عرضه یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت آهن آلات است. در صورتی که تقاضا برای آهن آلات بیشتر از عرضه باشد، قیمت آن افزایش می‌یابد و برعکس؛ در صورتی که تقاضا کمتر از عرضه باشد، قیمت آن کاهش می‌یابد. به طور سنتی در فصل گرما که بازار ساخت و ساز رونق می‌گیرد، تقاضای آهن آلات نیز افزایش می‌یابد، از همین رو در ایام گرم سال قیمت آهن آلات دچار نوسانات افزایشی می‌شود. البته باید گفت در 2-3 سال اخیر بازار ساخت و ساز رونق چندانی ندارد و تقاضا نیز افت چشمگیری داشته است.
  2. نرخ ارز: با توجه به این که بسیاری از آهن آلات وارداتی هستند، نرخ ارز نیز بر قیمت آهن آلات تأثیر دارد. اگر نرخ ارز بالا باشد، قیمت آهن آلات نیز افزایش می‌یابد و برعکس. علاوه‌بر این از آنجایی که تجهیزات و تکنولوژی تولید آهن آلات نیز معمولا به صورت وارداتی تأمین می‌شود تحت تأثیر قیمت دلار است.

گفتنی است در خرداد و تیرماه 1402 که قیمت دلار نوسان چندانی نداشت و در مرز 50 هزار تومان کنترل شد، به موازات آن قیمت آهن آلات هم نوسانات چشمگیری نداشت.

  1. هزینه‌های حمل و نقل: هزینه‌های حمل و نقل نیز از عواملی هستند که بر قیمت آهن آلات تأثیر می‌گذارند. در صورت کاهش یا افزایش هزینه‌های حمل قیمت آهن آلات نیز به تناسب آن تغییر خواهد کرد. هزینه سوخت، مسافت مبدا تا مقصد و نوع ماشن حمل بار نیز مواردی است که هزینه حمل و نقا به آن وابسته است.

عوامل مؤثر بر قیمت آنلاین آهن و میلگرد

  1. هزینه‌های تولید: هزینه‌های تولید نیز از عواملی هستند که بر قیمت آهن آلات تأثیر می‌گذارند. مواد اولیه، دستمزد نیروی انسانی و هزینه سوخت مجموعه عواملی است که جزو هزینه‌های تولید به شمار می‌رود از همین رو تغییر در قیمت این عوامل، هزینه تولید و به‌ تبع آن قیمت آهن آلات هم افزایشی خواهد شد.
  2. نرخ تورم: نرخ تورم نیز یکی از عوامل مؤثر در قیمت آهن آلات است. با افزایش نرخ تورم، ارزش پول کاهش می‌یابد و بنابراین قیمت مصالح ساختمانی نیز افزایش می‌یابد. اگرچه اقتصاد کشور ما با نرخ تورم بالایی دست و پنجه نرم می‌کند و گریبان همه بازارهای مالی را نیز گرفته است، اما برخی کارشناسان معتقدند تورم بازار فولاد از سایر بازارها عقب مانده است.
  3. بازار جهانی فولاد: شرایط جهانی مانند تحریم‌ها، جنگ‌ها، بحران‌های اقتصادی و… نیز می‌توانند بر قیمت آهن آلات تأثیر گذار باشند. به عنوان نمونه بحران اقتصادی در چین که بزرگترین مصرف‌کننده فولاد است به طور گسترده‌ای بازار جهانی فولاد را تحت تأثیر قرار می‌دهد یا مثلا با وقوع جنگ بین اوکراین و روسیه نیز که از تولیدکنندگان اصلی فولاد در جهان بودند، شاهد بروز نوسانات گسترده‌ای در قیمت آهن آلات بودیم.

7.تغییرات فصل: شرایط جوی نیز می‌توانند بر تولید و مصرف آهن آلات تأثیرگذار باشند. به عنوان مثال در ایام سرد سال با کاهش مصرف آهن آلات مواجه می‌ویم یا در فصل گرما که ساخت و ساز رونق می‌گیرد، قیمت آهن آلات نیز تغییر می‌کند. البته زمستان سال 1401 بازار آهن نوسانات نجومی و عجیبی را تجربه کرد و قیمت آهن آلات به بالاترین میزان در تاریخ بازار آهن رسید درحالی که انتظار می‌رود به دلیل کاهش مصرف فولاد در زمستان، قیمت‌ها کاهش بیابد.

  1. هزینه‌های انرژی: هزینه‌های انرژی نیز در تولید آهن آلات بسیار مهم هستند و می‌توانند بر قیمت آن تأثیر گذار باشند. در صورتی که هزینه‌های انرژی بالا باشد، هزینه تولید آهن آلات نیز افزایش می‌یابد و بنابراین قیمت آهن آلات نیز افزایش خواهد یافت. کمبود و قطعی انرژی برق، گاز و آب که خوراک اصلی صنایع فولادی است در نرخ نهایی قیمت آهن آلات نیز اثرگذار خواهد بود.

در چند سال گذشته که برخی واحدهای تولید فولاد با قطعی و محدودیت مصرف برق و گاز مواجه هستند، تأثیر آن در نرخ محصولات نهایی زنجیره فولاد نیز به وضوح نمایان شده است.

  1. بورس کالا: بورس کالا نهادی برای تعیین نرخ پایه مقاطع فولادی برمبنای عرضه و تقاضا است، استقبال از عرضه‌های بورسی، افزایش یا کاهش قیمت مقاطع عرضه شده در بورس در قیمت آهن آلات بازار آزاد مؤثر خواهد بود.
  2. دستوالعمل‌ها و ابلاغیه‌ها: برخی مواقع بازارساز برای کنترل قیمت‌ها یا تغییر روند بازار آهن، با ابلاغ دستورالعملی به تغییر سیاست کلی بازار آهن منجر می‌شود. به عنوان نمونه کارشناسان معتقدند بازار آهن و فولاد داخلی با سیاست‌های انقباضی دولت کنترل شده و شاهد ثبات قیمت آهن آلات در خرداد و تیرماه 1402 هستیم.
  3. عوامل سیاسی: عامل سیاسی از جمله فاکتورهایی است که بیشتر به طور روانی قیمت آهن آلات را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به عنوان نمونه در خرداد ماه 1402 که شاهد سرازیر شدن حجم زیادی از اخبار سیاسی مثبت در کشور بودیم، ارسال سیگنال‌های مثبت از این اخبار به توقف نوسانات مثبت در این بازار منجر شد. از جمله عوامل و اخبار سیاسی می‌توان به موضوع تحریم‌ها، آزادسازی پول‌های بلوکه شده، توافقات میان ایران و برخی کشورهای همسایه مانند عمان و عربستان و اخبار مذاکرات برجامی اشاره کرد.
  4. قیمت مواد اولیه: موادی که برای تولید آهن آلات به کار می‌رود آهن قراضه، سنگ آهن، نیکل و کروم است، تغییراتی که در نرخ این محصولات ایجاد می‌شود در قیمت نهایی آهن آلات هم اثرگذار خواهد بود.
  5. صنایع وابسته: از آنجایی که آهن آلات در صنایع زیادی کاربرد دارد، تغییر قیمت آهن در صنایع دیگر هم اثرگذار خواهد بود، از طرفی دیگر نیاز صنایع وابسته مانند صنعت ساختمان سازی و خودروسازی نیز عواملی است که در قیمت آهن آلات اثرگذار خواهد بود.

فاکتورهایی که شمرده شد از جمله مهمترین عواملی است که در نرخ روز آهن آلات مؤثر هستند اما در کنار اینها عوامل دیگری مانند جنس و نوع محصول، نحوه تولید محصول، برند و استاندارد تولید محصول، وزن و سایز آهن، قیمت نفت و عواملی از دست در تعیین نرخ نهایی مقاطع فولادی اثرگذار است.

نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که مؤلفه‌هایی که ذکر شد معمولا در کنار هم و همراهی چند عامل با هم توان تغییر قیمت روز آهن و روند بازار را دارند و یک عامل به تنهایی نمی‌تواند سیر کلی بازار آهن را تغییر دهد.

R13K 445

نحوه تعیین روزانه قیمت آهن آلات

تعیین قیمت آهن آلات به صورت روزانه و بر اساس قیمت بازار صورت می‌گیرد. قیمت بازار در هر روز توسط بازاریابان و فروشندگان تعیین می‌شود و به عواملی که بالاتر ذکر شد، وابسته است. علاوه بر این، قیمت آهن آلات به صورت مستقیم توسط کارخانه‌های تولیدکننده نیز تعیین می‌شود. در این روش، هزینه‌های تولید، نرخ ارز و هزینه‌های حمل و نقل در قیمت تعیین شده در نظر گرفته می‌شوند.

در نهایت، باید گفت که قیمت آهن آلات به دلیل تأثیر عوامل مختلف، ممکن است در بازار روزانه تغییر کند. برای اینکه خریداران و فروشندگان از قیمت مناسبی برای خرید و فروش آهن آلات بهره‌مند شوند، باید با توجه به شرایط بازار، زمان مناسبی برای خرید و فروش را انتخاب کنند. از همین رو توصیه می‌شود قیمت کلیه آهن آلات را که به طور روزانه در سایت آهن پرایس به‌روزرسانی می‌شود، بررسی کنید و سپس با کمک مشاوران متخصص این مجموعه خرید امن و راحتی را تجربه کنید.

قیمت آهن آلات چگونه پیش بینی می‌شود؟

پیش‌بینی قیمت آهن آلات به دلیل پویایی بالای بازار، به علت تأثیر عوامل مختلفی مانند تقاضا و عرضه، نرخ ارز، هزینه‌های حمل و نقل، هزینه‌های تولید، شرایط جهانی، تکنولوژی تولید، شرایط جوی و هزینه‌های انرژی و … بسیار دشوار است و به تجربه بالا و تخصص و علم لازم در این حیطه نیاز دارد؛ اما با این حال، می‌توان گفت پیش‌بینی قیمت آهن آلات، به روش‌های زیر انجام می‌شود.

  1. تحلیل تکنیکال: در این روش، قیمت آهن آلات در گذشته مورد بررسی قرار می‌گیرد و با توجه به الگوهایی که در نمودارهای قیمت آهن آلات مشاهده می‌شوند، پیش‌بینی برای آینده انجام می‌شود. به همین منظور نمودار قیمت آهن آلات در بازه‌های زمانی مختلف در وبسایت آهن پرایس درج شده و امکان تحلیل تکنیکال بازار آهن را برای مخاطبان تسهیل کرده است.
  2. تحلیل بنیادی: در این روش، عوامل مختلفی که بر قیمت آهن آلات تأثیر می‌گذارند مانند تقاضا و عرضه، نرخ ارز، هزینه‌های حمل و نقل، هزینه‌های تولید، شرایط جهانی، تکنولوژی تولید، شرایط جوی و هزینه‌های انرژی، مورد بررسی قرار می‌گیرند و بر اساس آن‌ها، پیش‌بینی قیمت آهن آلات انجام می‌شود.
  3. استفاده از مدل‌های پیش‌بینی: مدل‌های پیش‌بینی ریاضی مانند مدل‌های رگرسیون و شبکه‌های عصبی، می‌توانند برای پیش‌بینی قیمت آهن آلات استفاده شوند. این مدل‌ها با استفاده از داده‌های گذشته و عوامل مختلفی که بر قیمت آهن آلات تأثیر می‌گذارند، می‌توانند پیش‌بینی دقیقی از قیمت آهن آلات ارائه دهند.
  4. استفاده از خبرها و رویدادهای جهانی: خبرهایی که در مورد تقاضا و عرضه، تحریم‌ها، جنگ‌ها و بحران‌های اقتصادی و… منتشر می‌شوند، می‌توانند برای پیش‌بینی قیمت آهن آلات استفاده شوند.
  5. استفاده از خبرهای داخلی: خبرهایی که در مورد تولید آهن آلات، دستوراتی که از سوی دولت‌ها صادر می‌شود، تغییرات در قوانین و مقررات و… منتشر می‌شوند، می‌توانند برای پیش‌بینی قیمت آهن آلات استفاده شوند.

R13K 446

با توجه به پویایی بازار، پیش‌بینی قیمت آهن آلات به دقت بالایی نیاز دارد و هیچ روشی نمی‌تواند به صورت کامل و دقیق قیمت آینده را پیش‌بینی کند. بهترین روش برای پیش‌بینی قیمت آهن آلات، استفاده از ترکیبی از روش‌های مختلف است، که در نتیجه آن، پیش‌بینی دقیقی از قیمت آهن آلات ارائه می‌شود. گفتنی است بر همین مبنا اخبار بازار آهن و فولاد که به طور روزانه بر روی وبسایت آهن پرایس و شبکه‌های اجتماعی این مجموعه درج می‌شود، با استفاده از مجموع روشها تحلیل از اوضاع بازار آهن در دسترس مخاطبان قرار می‌دهد. گرچه باید گفت با اوضاع حاکم بر اقتصاد کشور ارائه پیش‌بینی و تحلیل دقیق امر دشوار و احتمالی است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up