print


بافت «اجاق قیراغی» در پارس‌آباد احیا می‌شود

w w w . s h a h r k h a n . i r

گلیم فرش و جاجیم

فریده سرودی اظهار کرد: «احیا و باز زنده‌ساری صنایع‌دستی از جمله برنامه‌ها و اولویت‌ها در راستای حفظ این صنایع و هنرها در شهرستان است.»

او از برنامه‌ریزی برای احیای بافت اجاق قیراغی خبر داد و افزود: «بافت اجاق قیراغی از جمله هنرهای سنتی و صنایع‌دستی بومی در شهرستان به شمار می‌رود که برگزاری کارگاه آموزشی برای باز زنده‌سازی آن امسال انجام می‌شود.»

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پارس‌آباد بیان کرد:‌ «قرار بود این دوره آموزشی تا بعد از عید در اردبیل برگزار شود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا به تأخیر افتاد.»

او  گفت: «بافت اجاق قیراغی یا اجاق کناری شبیه گلیم و جاجیم به شکل مکعب مستطیل است و در کنار اجاق و در حمل‌ونقل لوازم عشایری به‌عنوان صندوق استفاده می‌شود، در شهرها نیز برای رویه مبل مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

سرودی از برگزاری دوره آموزشی ورنی خبر داد و افزود:‌ «بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده این دوره آموزشی نیز برای علاقه‌مندان به این رشته، امسال برگزار خواهد شد.»


شماره خبر : 27644 - سه‌شنبه 13 خرداد 1399 ساعت 09:49:54
1400 copyright.