• شناسه خبر : 40675
  • تاریخ انتشار : 24 آبان 1399 - 11:38

  تالاب‌های دریاچه میل مغان و کشت و صنعت پارس‌آباد، تالاب توپراق کندی، سد گیلارلو، سد سبلان، سد ملااحمد، شورابیل، نئور، سد یامچی و پته‌خور…

 

تالاب‌های دریاچه میل مغان و کشت و صنعت پارس‌آباد، تالاب توپراق کندی، سد گیلارلو، سد سبلان، سد ملااحمد، شورابیل، نئور، سد یامچی و پته‌خور از جمله مکان‌هایی هستند که پاییز و زمستان هر سال میزبان جمعیت فراوانی از انواع پرندگان مهاجر هستند.

به گفته سعید شهند، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، بیش از ۵۲ هزار هکتار عرصه تالابی در استان وجود دارد که همه ساله میزبان پرندگان مهاجر هستند.

مسئولان حفاظت محیط زیست استان اردبیل می‌گویند که با اقدامات ضروری از جمله اعلام ممنوعیت شکار در تالاب‌ها و مناطق حفاظت‌شده در فصل مهاجرت، تشکیل گروه‌های گشت و کنترل و نیز آماده باش محیط ‌بانان به ویژه در شمال استان در حراست از پرندگان مهاجر تلاش می‌شود.

به گفته آنها، فرهنگ‌سازی مراقبت از پرندگان مهاجر در بین شهروندان بومی نیز باعث شده تا کمتر کسی سراغ شکار این موجودات زیبای طبیعت رفته و به ندرت شاهد ایجاد بازار پرندگان حتی به نوع پنهان آن در منطقه هستیم.

پرندگان مهاجر از جمله انواع قو، غاز، چنگر، باکلان، درنا، حواصیل، آبچلیک، خودکا، اردک سیاه کاکول، فلامینگو، هواسیل‌ها، کاکائی نقره‌ای و سرسیاه، بالابان، طرلان، مرغابی، اردک سرسبز، سرحنایی و گونه‌های دارای اهمیت بین‌المللی از جمله درنای سیبری و غاز پیشانی سفید کوچک پاییز از نواحی سرد شمالی به ویژه منطقه سیبری وارد کشور شده و گروهی از آن‌ها تا فرا رسیدن بهار در استان اردبیل باقی می‌مانند و تعدادی نیز پس از مدتی استراحت و تغذیه، به مناطق گرم ‌تر از جمله حاشیه دریای خزر مهاجرت می‌کنند.

همچنین جمعیت کثیری از پرنده حمایت شده زنگوله‌بال که به نوعی پرنده بومی مناطق شمالی استان هستند هر سال از جمهوری آذربایجان به تالاب‌های شهرستان‌های بیله سوار، پارس‌آباد و اصلاندوز مغان شمالی اردبیل مهاجرت می‌کنند.

بهنام برزگر، رئیس اداره حفاظت محیط زیست بیله ‌سوار مغان هفته پیش از مهاجرت ده ها هزار قطعه پرنده حمایت شده زنگوله‌بال به زیستگاه‌های طبیعی شهرستان‌های شمالی استان اردبیل خبر داد و گفت: ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان حین انجام ماموریت گشت و کنترل دسته‌ای از پرندگان مهاجر حمایت شده زنگوله بال را در حال ورود از کشور همسایه جمهوری آذربایجان به زیستگاه‌ها و مناطق طبیعی این شهرستان مشاهده کردند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up