• شناسه خبر : 16899
  • تاریخ انتشار : 02 آبان 1398 - 03:48

بدن تان برای اینکه به خوبی و روان کار کنید به مواد مغذی خاصی نیاز دارد،از آنتی اکسیدان هایی که با بیماری ها مقابله می کنندگرفته تا فلزات سنگین که در ساختار استخوان ها استفاده می شوند.بسیاری از این مواد مغذی را می توانید به صورت روزانه از مکمل ها به دست آورید و تقریبا همه آنها در خوراکی هایی که می خورید هم یافت می شوند.

غذای مرغ پلو

 

کدام مواد غذایی ویتامین ها و مواد معدنی را دارند؟

آیا می خواهید ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیازتان را به صورت طبیعی به دست بیاورید؟

پروتئین:

گوشت مرغ

شیر تازه، پودر شیر، بادام زمینی، حبوبات، پنیر، تخم مرغ، ماهی، گوشت قرمز، گوشت مرغ.

ویتامین آ:

 

آب هویج

 

شیر مادر به ویژه آغوز، شیر، كره، تخم مرغ، جگر، سبزی با برگ سبز تیره، كدو تنبل، انبه، هویج.

جگر به اندازه یك تخم مرغ متوسط، یك هویج كوچك، یك انبه كوچك، 1.5 فنجان سبزی های با برگ سبز تیره (خردشده)، یك عدد سیب زمینی شیرین متوسط، یك لیتر شیر پاستوریزه هر كدام تقریبا 500 واحد رتینول

ویتامین آ دارند.

اسید فولیك:

 

پرتقال

 

جگر، ماهی، بادام زمینی، حبوبات، پرتقال، سبزی با برگ سبز مانند اسفناج، روغن دانه ها.

ویتامین ب1 یا تیامین:

 

گوشت قرمز

جگر، شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، ماهی، گوشت پرندگان، حبوبات.

ویتامین ب2 یا ریبوفلاوین:

 

تخم مرغ

 

شیر، تخم مرغ، جگر، گوشت، ماهی.

ویتامین ب12 یا نیاسین:

 

بادام زمینی

 

شیر، گندم، ماست، جگر، گوشت قرمز، ماهی، بادام زمینی.

ویتامین ث:

 

سبزی

 

شیر مادر، شیر تازه، سبزی های با برگ سبز تیره، گوجه فرنگی، فلفل سبز، كدو تنبل، میوه های تازه به ویژه پرتقال، لیمو، شاه توت و توت فرنگی، سیب زمینی، موز رسیده، كلم، هویج، انبه.

ویتامین دی:

 

پنیر

 

شیرهای غنی شده، كره، پنیر، ماهی های چرب، تخم مرغ، جگر، روغن كبد ماهی و نورآفتاب كه منبع اصلی تامین ویتامین د است.

آهن حیوانی یا Haem:

 

ماهی

 

جگر، قلب، گوشت، جوجه، ماهی.

آهن Non Haem:

 

حبوبات

 

غلات، حبوبات، كه مقدار جذب آهن این گروه بستگی به سایر مواد غذایی دارد كه همراه با آنها مصرف می شوند.

اضافه كردن ویتامین ث، گوشت یا ماهی یا مرغ یا جگر به غذا، دریافت یا جذب آهن را زیاد می كند. چای و قهوه جذب آهن را كاهش می دهند.

ید:

 

میگو

 

غذاهای دریایی مثل ماهی، میگو و …، نمك یددار.

پتاسیم:

 

موز

 

بیشتر غذاها منبع خوب پتاسیم هستند.

بهترین منبع پتاسیم عبارتند از میوه ها به ویژه موز، آب آناناس، سبزی ها مثل اسفناج، كدو تنبل، حبوبات و سیب زمینی با پوست

كلسیم:

 

لبنیات شیر

 

شیر مادر، شیر تازه، ماست (لبنیات)، پودرشیر، و … پنیر، ماهی های كوچك كه استخوان ریزی دارند و به طور كامل (با استخوان ها) قابل خوردن هستند.

نخود و لوبیا سبز، سبزی های با برگ سبز تیره.

روی:

 

ذرت

 

شیر مادر، لوبیا (چیتی، قرمز و…) ماهی، گوشت قرمز، ذرت، آجیل، غلات با پوست و حبوبات.

سدیم:

در بیشتر غذاها وجود دارد.

سدیم را به مقدار كافی از غذاهای طبیعی می توان به دست آورد و نیازی به اضافه كردن نمك نیست.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up