• شناسه خبر : 5150
  • تاریخ انتشار : 06 شهریور 1397 - 11:49

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل شاخص اهدا عضو در این استان را بالاتر از شاخص کشوری و بیش از ۱۴.۱ درصد عنوان کرد.

به گزارش شهرخوان، قدرت اخوان اکبری در اولین مراسم جشن نفس در اردبیل افزود: شاخص اهدا عضو در جهان ۲۵ و در کشور ۱۱.۲ درصد است که این آمار نشان می دهد شاخص این استان از آمار کشوری بالاتر است.

وی در عین حال با بیان اینکه در این زمینه اردبیل و شاخص کشوری با شاخص جهانی فاصله بسیار زیادی دارد، برضرورت فرهنگ سازی در جامعه و ارتقا فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی در بین افراد و خانواده ها تاکید کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل جایگاه این استان از نظر شناسایی بیماران مرگ مغزی را در کشور، رتبه اول عنوان کرد و ادامه داد: به لحاظ اهدا عضو نیز اردبیل در رده ۱۲ کشوری قرار دارد.

 

 

قدرت اخوان اکبری

وی با بیان اینکه طی سال های اخیر اهدا عضو در اردبیل افزایش و سیر صعودی داشته است، متذکر شد: این افزایش از سال ۸۷ آغاز شده اما با یک روند کاهشی نسبی از سال ۹۱ روند صعودی قابل توجهی داشته که این روند تاکنون تداوم داشته است.

اخوان اکبری با اشاره به وجود ۵۰۸ بیمار دیالیزی در این استان بیان داشت: ۴۰۰ نفر از این افراد نیازمند پیوند هستند که امیدواریم با توسعه فرهنگ اهدا عضو این بیماران به زندگی عادی خود برگردند.

وی تعداد مرگ و میر سالانه بیماران در انتظار اهدا عضو را در این استان ۵۰ نفر برشمرد و یادآور شد: این در حالی است که تعداد افراد مرگ مغزی با شرایط اهدا عضو ۴۰ نفر هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۱۷ خانواده به اهدا عضو عزیزان خود رضایت داده اند، اضافه کرد: این آمار امسال هشت نفر بوده است.

وی با تاکید بر اینکه هر فرد مرگ مغزی با اهدا یک تا هشت ارگان می تواند جان یک تا هشت نفر را نجات دهد، عنوان کرد: با اهدا نسوج فرد مرگ مغزی نیز یک تا ۵۳ نفر از معلولیت نجات خواهند یافت.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up