• شناسه خبر : 66571
  • تاریخ انتشار : 18 تیر 1401 - 05:30

رضا بزانه

مراقبت و پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

در آستانه عید سعید قربان لزوم مراقبت و پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

همه ساله با رسیدن عید سعید قربان برخی ها قربانی خود را در منزل ذبح می کنند که با توجه به شیوع بیماری تب کریمه کنگو کاری بسیار خطرناک و احتمال انتقال از دام به انسان وجود دارد.

این بیماری یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

باید توجه داشته باشیم که خوردن جگر خام یا گوشت خوب پخته نشده نیز باعث ابتلا افراد به این بیماری می‌شود. بیماری در حیوانات علائم مشخصی نداشته واز ظاهر دام مشخص نمی شود.

هر ساله با آغاز فصل گرما و افزایش زاد و ولد کنه ها و نزدیک شدن به عید سعید قربان، همچنین بازگشت حجاج بیت ا…الحرام و سایر مراسم مذهبی پیش رو که موارد ذبح دام بیش از حد معمول وجود دارد، از همشهریان گرامی می خواهم در جهت حفظ سلامتی خود و اطرافیان و پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو حتما نکات بهداشتی را رعایت نمایند.

در انسان این بیماری با علایم سردرد، تب شدید، گلو درد، درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم، خونریزی از تمام نقاط بدن بخصوص خونریزی های زیر پوستی بروز کرده و یک تا سه روز بعد از گزش کنه آلوده یا پنج تا شش روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد می‌شود. بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خون ریزی می‌شود. خون ریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ اکثرا به دلیل خونریزی‌های شدید رخ می دهد. مرگ و میر بر اثر این بیماری زیاد می باشد.

باید روش های پیشگیرانه در زمینه این بیماری را بخاطر بسپاریم:

۱. دام را از مراکز عرضه معتبر که تحت نظر دامپزشکی می باشند خریداری کنیم.
۲.در هنگام ذبح دام از دستکش، چکمه و سایر وسایل محافظتی استفاده کنیم.
۳.گوشت تازه را ۲۴ ساعت در یخچال(نه فریزر) گذاشته و بعد از آن استفاده بکنیم.
۴. از مصرف جگر بصورت خام، خودداری کنیم.
۵. در زمان خرد کردن گوشت حتما از دستکش استفاده بکنیم.
۶. درصورت بروز هر گونه علائمی از بیماری، بلافاصله به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنیم.
۷. در صورت مراجعه زودهنگام به مراکز بهداشتی و درمانی با توجه به اینکه از داروهای ضد ویروس برای درمان این بیماری استفاده می شود این کار تاثیر مثبتی در درمان داشته و از مرگ و میر افراد پیشگیری می کند.

با توجه به روند افزایشی موارد ابتلا به کووید ۱۹ در سطح کشور و قرمز و نارنجی شدن برخی مناطق، جهت پیشگیری از پیک هفتم کووید۱۹ نکات زیر را حتما باید رعایت کنیم.

۱.در تجمعات و بازدیدهای اعیاد پیش رو، از ماسک استفاده نموده و شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نماییم.

۲. افرادی که تاکنون واکسن نزده اند و در اولویت تزریق واکسن قرار دارند هر چه سریع تر نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

۳. افراد بالای ۱۸ سال که ۶ ماه از آخرین واکسن آنها گذشته است، جهت دریافت یک دوز یادآور به مراکز بهداشتی مراجعه نمایند.

۴. افراد ۱۲ تا ۱۸ سال که بیماری زمینه ای یا نقایص سیستم ایمنی دارند، نسبت به تزریق دوز سوم واکسن اقدام نمایند.

تب برفکی دام



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up