• شناسه خبر : 68746
  • تاریخ انتشار : 07 آبان 1401 - 08:37

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اردبیل:

سگ های ولگرد به معضل اجتماعی تبدیل شده است

به گفته اسدی افزایش جمعیت سگ های ولگرد به یک معضل اجتماعی تبدیل‌ شده است گفت: از ابتدای سال ۱۰۰۰ قلاده سگ عقیم سازی شده است.

سگ های ولگرد به معضل اجتماعی تبدیل شده است

سال هاست تردد سگ های ولگرد درسطح شهر به معضل مهمی تبدیل شده که نارضایتی شهروندان را در پی داشته است؛ از این‌رو، اکیپ‌هایی متولی جمع ‌آوری این سگ ها شده اند.

اکیپ‌های جمع‌آوری سگ های ولگرد ابتدا سگ ها را بیهوش کرده و سپس آن ها را طبق شرایطی که دارند ساماندهی، معدوم و یا واگذار به متقاضیان می‌کنند.

متأسفانه بسیاری از محله‌های منطقه به دلیل قرار گرفتن در حاشیه‌ شهر و داشتن فضاهای بی دفاع شهری، بستر مناسبی برای زاد و ولد و افزایش جمعیت سگ های ولگرد شده است.

اگر منصفانه قضاوت کنیم تاکنون شهرداری منطقه اقدامات مختلفی برای جمع‌آوری سگ‌ها انجام داده است اما باز شاهد افزایش جمعیت کنترل نشده این حیوانات هستیم.

تجمع سگ های بدون صاحب به‌ویژه در اطراف مدارس و معابر باعث وحشت و ترس اهالی شده و شهروندان نگران بیمار بودن این سگ‌ها و انتقال بیماری مشترک انسان و حیوان هستند. علاوه بر این، تصویر نازیبایی از محله‌های منطقه ایجاد شده است.

آمارها نشان می‌دهد شهرداری تاکنون 160 قلاده سگ از محله‌های مختلف منطقه جمع کرده است، اما هنوز در جای جای محله ها این سگ های بی صاحب پرسه می‌زنند.

به گزارش شهرخوان، بهزاد اسدی در این مورد گفت: طی ۷ ماهه گذشته بیش از ۱۰۰۰ قلاده سگ بلاصاحب از سطح شهر اردبیل جمع‌آوری شده و این تعداد سگ های بلاصاحب و ولگرد، پس از واکسیناسیون آماده عقیم سازی شده اند.

وی افزود: سامانه ۱۳۷ به‌صورت روزانه آماده دریافت گزارش های مردمی در خصوص جمع آوری ساماندهی سگ های بلاصاحب‌ است.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اردبیل بیان کرد: با تاکید بر اینکه نمی توانیم در برابر تهدید سلامت و امنیت شهروندان بی تفاوت باشیم، ادامه داد: این روزها افزایش جمعیت سگ های بلاصاحب و آسیب هایی که به شهروندان به‌ویژه کودکان وارد می شود، به یک معضل اجتماعی تبدیل‌ شده که نسبت به رفع آن اقدام خواهیم کرد.

اسدی گفت: طبق دستورالعمل اجرایی کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب، پس از جمع‌آوری به پناهگاهی که توسط شهرداری تجهیز شده، منتقل و پس از واکسیناسیون و انگل زدایی آماده عقیم سازی می شوند

وی عنوان کرد: سگ‌های بلاصاحب پس از عقیم‌سازی، پلاک‌کوبی و در نهایت رهاسازی می‌شوند.

اسدی اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۶۰ قلاده سگ بلاصاحب با سنین مختلف در محل پناهگاه در انتظار عقیم سازی هستند.

باید گفت سگ ها جزئی از اکوسیستم منطقه هستند و وجود آن‌ها برای حفظ اکوسیستم ضروری است، اما این به معنی کنترل نکردن آن‌ها نیست. به نظر می رسد نگاه مدیریتی به این قضیه باید تغییر کند تا با برخورد اصولی و تعریف شده، هزینه های کمتری به شهرداری و سازمان‌های ذی‌ربط تحمیل شود و از سوی دیگر بتوان با فراهم کردن الزام های قانونی، جمعیت این حیوانات را کنترل کرد.

در این باره بخوانید: تبعات سنگین سگ ها برای کشور

.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up