• شناسه خبر : 73898
  • تاریخ انتشار : 09 مهر 1402 - 02:56

ساخت پادکست بایدونبایدهایی دارد که رعایت کردن آن می‌تواند روی بیشتر شنیده‌شدن و موفقیت آن تاثیر بگذارد.

ترفندهای ساخت پادکست برای تازه کارها

اگر جزو افرادی هستید که بدتان نمی‌آید پادکستری را امتحان‌کنید، باید مرحله به مرحله پیش بروید. فراموش‌نکنید دنیای پادکست آن‌قدر بزرگ و بی‌انتهاست که می‌شود با پیداکردن مخاطب و ارائه موضوعات خوب، پول هم درآورد. البته قبل از هرچیز باید ویژگی‌های یک پادکست خوب را بشناسید که در دیگر قسمت‌های پرونده از آن نوشته‌ایم.

با تلفن‌همراه شروع‌کنید

برای ساخت یک پادکست وقتی هنوز تازه‌کار هستید و می‌خواهید خودتان را محک‌بزنید به هیچ چیز جز تلفن همراه نیاز ندارید. می‌توانید اتاق کارتان را با چند آکاستیو یا پتو عایق‌کنید تا صدا بهتر‌ ضبط‌شود. برای ضبط‌صدا می‌توانید از ضبط صدای تلفن‌همراه، ضبط‌کننده‌ها یا میکروفون استفاده‌کنید و بعد از حرفه‌ای شدن می‌توانید به استودیو هم بروید. پس از ضبط، نرم‌افزارهای مختلف ویرایش صدا می‌تواند به کمک‌تان بیاید. با این نرم‌افزارها می‌‌شود ویرایش‌های قابل قبولی روی صدای ضبط‌شده انجام دهید. «adobe audition» یکی از معروف‌ترین نرم‌افزارها در این زمینه است که می‌توانید آن را روی تلفن همراه نصب‌کنید و قلق کار با آن بعد از چندبار استفاده، دست‌تان می‌آید.

ضبط و تدوین پادکست

اگر فکرمی‌کنید ساخت پادکست در قدم‌های ابتدایی به تجهیزات عجیب‌و‌غریبی نیازدارد، سخت در اشتباهید. البته ابزار خوب روی کیفیت کار تاثیرگذار است اما بهتر است بعد از چندبار آزمون‌و‌خطا به سراغ خرید تجهیزات ضبط‌صدا بروید. لازم نیست از روز اول به فکر تامین تجهیزاتی مثل میکروفن‌های حرفه‌ای یا تهیه نرم‌افزارهای حرفه‌ای ضبط صدا باشید. می‌توانید در برنامه‌ریزی بلندمدت به فکر ضبط پادکست‌تان با رایانه و تهیه میکروفن باشید. تدوین پادکست موضوع مهم دیگری است که نباید از آن غافل‌شد و بعد از ساخت و انتشار چند قسمت اول حتما باید مجدد آن را بررسی‌کنید. این که از چه نوع موسیقی استفاده‌می‌کنید، زمان و حجم نهایی پادکست چقدر باشد، تناسب موسیقی و کلام‌ را رعایت‌ می‌کنید یا نه، نوع روایت‌تان نیاز به اصلاح دارد یا خیر و جزئیاتی از این دست که روی کیفیت پادکست نهایی تاثیرگذار است.

وقت بارگذاری است!

قبل از شروع ضبط پادکست یک چک‌لیست از موضوعات و جزئیاتی که دوست‌داشتید در پادکست بگنجانید، بنویسید. بعد از ضبط نهایی همه آن موارد را بررسی‌کنید تا چیزی از قلم نیفتاده‌باشد. برای بارگذاری پادکست قبل از هرچیز به اینترنت پرسرعت نیازدارید. گام بعدی نوبت انتخاب بستر انتشار پادکست است. اگر اول راه هستید و می‌خواهید هزینه‌نکنید سرویس‌های رایگانی وجوددارد که می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب‌کنید و اگر بعد از چند اپیزود هنوز ذوق‌وشوقی برای ادامه کار داشتید و خواستید کارتان را جدی‌تر دنبال‌کنید، می‌توانید روی همان سرویس برنامه‌تان را ارتقادهید یا سراغ سرویس‌های دیگربروید. مهم‌ترین شرطی که یک میزبان حرفه‌ای پادکست باید داشته‌باشد این است که برای پادکست شما یک آدرس فید مستقل درست‌کند. تقریبا همه سایت‌های میزبانی پادکست خدمات انتقال پادکست را دارند. اگر این گزینه وجود نداشت هم نگران‌نباشید چون منتقل‌کردن چند اپیزود به یک میزبان جدید کار وقت‌گیر و سختی نیست. نگران اشتراک‌گذاری‌ها هم نباشید چون از دست‌نمی‌روند. نکته مهم دیگری که یک پادکست‌ساز از میزبانش می‌خواهد ارائه آمار دقیق و با جزئیات مخاطبان است. این‌طور می‌توانید برای پادکست‌های بعدی برنامه‌ریزی بهتری داشته‌باشید، مخاطب‌تان را زیاد و حامی مالی پیداکنید.

Podcast making tricks for beginners



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up