• شناسه خبر : 16542
  • تاریخ انتشار : 30 مهر 1398 - 01:10

به نظر متخصصان میزان کم خوابی با بالا رفتن سن افزایش می یابد و در افراد بالای 65 سال این میزان از درصد بالاتری برخوردار است، اما به طور کلی اختلالات خواب در همه سنین حتی در سنین کودکی نیز دیده می شود.

خواب

 

کم خوابی چه عوارضی برای سلامتی بدن دارد؟

 

خواب

 

با عوارض کم خوابی بیشتر آشنا شوید.

شهرخوان، تحقیقات پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد افرادی که کمتر از 6 ساعت در شبانه روز می‌خوابند، بیشتر در معرض اختلالات غیرطبیعی قند خون و ابتلا به دیابت نوع دو هستند.

در این مطالعه مشخص شد خطر افزایش قندخون و ابتلا به دیابت، در افرادی که کمتر از 6 ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند، نسبت به افرادی که ساعات بیشتری می‌خوابند، 4.5 برابر افزایش می یابد.

در دیابت نوع دو که تا حد زیادی به شیوه زندگی وابسته است، حساسیت سلول ها به هورمون انسولین کاهش می یابد، وضعیتی که مقاومت به انسولین نامیده می‌شود.

در دیابت نوع دو که تا حد زیادی به شیوه زندگی وابسته است، حساسیت سلول ها به هورمون انسولین کاهش می یابد.

کم خوابی و بی خوابی موجب ابتلا به کدام بیماری می شود؟

 

قندخون

 

تحقیقات پیشین حاکی از این است که کم خوابی و بی خوابی با ابتلا به چاقی، افزایش فشارخون، بیماری های قلبی- عروقی و افسردگی همراه است.

برای انجام پژوهش اخیر، تعداد ساعات متوسط خواب شبانه روزی و تغییرات قندخون گروهی از افراد در یک دوره زمانی 6 ساله ثبت شد.

نتایج نشان داد افرادی که کم‌خوابی دارند، نسبت به افرادی که 6 تا 8 ساعت می‌خوابیدند، با احتمال بیشتری دچار افزایش قند خون ناشتا و دیابت نوع دو می‌شوند.

این نتایج پس از در نظر گرفتن اثر سن، چاقی، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و سابقه دیابت در افراد خانواده به دست آمد.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up