• شناسه خبر : 20147
  • تاریخ انتشار : 27 آذر 1398 - 01:56

رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر اردبیل می گوید: متاسفانه در سال‌های اخیر اغلب نماهای رومی اجرا می‌شود که این رویه زنگ خطر را برای همه ما به صدا درآورده که بعد از ۲۰ سال هیچ اثری را از معماری ایرانی – اسلامی دیگر شاهد نباشیم.

علیرضا غریبی

اردبیل رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر اردبیل گفت: اعضای شورای شهر در طرحی خواستار شکل‌گیری کمیته نما در شهرداری اردبیل شدند تا ضمن ارتقای نمای شهری ساماندهی در سیما و منظر شهر اردبیل نیز اتفاق بیفتد.

علیرضا غریبی در جلسه شورای شهر اردبیل اظهار کرد: در دومین اجلاس سراسری کمیسیون‌های معماری و شهرسازی که با محوریت کلانشهرها برگزار شد، یکی از معضلات اصلی شهرها عدم ساماندهی نماهای شهری اعلام شد تا براساس یک برنامه‌ریزی و هدفگذاری مشخص در این حوزه ساماندهی و مدیریت مطلوب به انجام برسد.

وی خاطرنشان کرد: اگر در این حوزه یک مدیریت جامع اتفاق بیفتد دیگر هر کس به خود اجازه نمی‌دهد به دلخواه در احداث ساختمان‌ها نما اجرا کند که در شهر اردبیل نیز به نظر می‌رسد نماهای اجرا شده هیچ سنخیتی با فرهنگ، تاریخ، تمدن و اصالت شهر دارالارشاد اردبیل ندارد.

رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر اردبیل افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر اغلب نماهای رومی اجرا می‌شود که این رویه زنگ خطر را برای همه ما به صدا درآورده که بعد از ۲۰ سال هیچ اثری را از معماری ایرانی – اسلامی دیگر شاهد نباشیم.

استفاده از نماهای سنگی در ساختمانهای بلند مرتبه استاندارد نیست

غریبی ادامه داد: در شهر اردبیل اغلب نماهای سنگی اجرا می‌شود که گاه در ساختمان‌های بلندمرتبه‌سازی شده این نماها به رغم نظارت نظام مهندسی غیراستاندارد به نظر می‌رسد در حالی که باید طرحی جامع و کامل در این زمینه با محوریت شهرداری اردبیل تهیه شود تا نماهای ساختمان‌ها یک وضعیت آراسته به خود بگیرد.

 

نمای رومی

 

عضو شورای شهر اردبیل بیان کرد: در اجلاسی که در تهران برگزار شد، علاوه بر موضوع نما و بهبود سیما و منظر شهری قرار بود دو طرح زیست شبانه و تالار شهری نیز مطرح شود که قرار شد در اجلاس‌های بعدی روی این موضوع بحث و تبادل نظر شود.

غریبی تصریح کرد: با هدف جلوگیری از بروز ناهماهنگی بصری در فضاها و کالبد شهری و به منظور ساماندهی و ارتقای نماهای شهری ضروری است لایحه ساماندهی وضعیت سیما و منظر شهری و تشکیل کمیته نما با رویکردی متفاوت در شورای شهر ارائه و زمینه اجرای آن فراهم آید.

وی عملیاتی شدن این برنامه را در راستای حفظ و تقویت هویت و اصالت شهرسازی و معماری ایرانی – اسلامی، احیا و حفظ میراث فرهنگی، بازسازی چشم‌اندازهای عمومی، سازماندهی و یکپارچه‌سازی فرآیند نظارت، آموزش و فرهنگسازی در سطح جامعه و ارتقای کیفی سیما و منظر شهری اعلام کرد.

 

نورپردازی

 

رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر اردبیل اظهار کرد: تشکیل کمیته نما برای بررسی کیفی و اظهارنظر در مورد طرح معماری نماهای اصلی و فرعی و تدوین سندی جامع با هدف ارتقای کیفی سیما و منظر شهری ضروری به نظر می‌رسد.

نظارت بر نمای ساختتمانی در فرآیند صدور پروانه

غریبی ضرورت بررسی نماهای ساختمانی را در فرآیند صدور پروانه ساختمانی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در این زمینه باید از نظرات علمی و تخصصی صاحبنظران در طراحی شهری و معماری خارج از مجموعه مدیریت شهری استفاده کرد.

وی همچنین خواستار تشکیل دبیرخانه‌ای ویژه در شورای شهر برای بررسی دائمی و پایش عملکرد کمیته‌های نما شد و افزود: تفکیک نحوه بررسی ساختمان‌های عادی در سطح شهر با ساختمان‌هایی که ویژگی خاص داشته باشد در این حوزه مورد توجه است.

غریبی ادامه داد: در برخی از شهرها نظیر اصفهان و یزد اقدامات خوبی در راستای اجرایی شدن ضوابط نمای ساختمان‌ها انجام شده اما در شهر اردبیل ما از این حیث و در بهبود سیما و منظر شهری وضعیت مطلوبی نداریم.

وی پیشنهاد کرد؛ در طرح تفصیلی به موضوع نمای ساختمان‌ها دیدگاهی متفاوت اعمال شود تا در شهر اردبیل از ساخت و سازهای دندانه‌ای جلوگیری شده و ضوابط خاص در طراحی ساختمان‌ها و نماها تدوین و عملیاتی شود.

غریبی بیان کرد: شهرداری باید در صدور پروانه نمای ساختمان را مشخص کند تا سازنده هنگام دریافت پایان کار مغایربا تعهد خود عمل نکرده باشد و نمایی که در صدور پروانه قید شده عملیاتی و اجرایی شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up