• شناسه خبر : 56558
  • تاریخ انتشار : 13 شهریور 1400 - 09:14

مردم روستاها این روزها علاوه بر مشکلات بسیار با کمبود آب نیز دست و پنجه نرم می‌کنند اما مسئولان همچنان زیر بار عملکرد خود نمی‌روند.

کانال آبرسانی و آبخیزدازی

 

گزارش نسرین آذرکیش

آب از جمله مهمترین نیاز اولیه هر فرد برای زنده ماندن است، این روزها نیز با توجه به شرایط کرونایی و وجود گرما نیاز به این مایه حیات بیشتر از گذشته شده است.

طبق گفته‌های مدیر هواشناسی استان اردبیل و تجزیه و تحلیل نقشه‌های بلند مدت هواشناسی وضعیت بارندگی‌های استان مطلوب نبوده و کاهش میزان بارندگی را در سطح استان اردبیل نسبت به سال قبل روبرو بودیم.

کاهش بارندگی و افزایش تبخیر از سطح حوضه‌های آبریز، مصارف آب در سرشاخه‌ها و نبود ذخیره برف کافی در کوهستان و هزاران مشکل دیگر از جمله دلایل کمبود آب می‌تواند به‌شمار برود.

امسال بارش‌ها در حوضه آبریز سدهای مهم استان اردبیل نظیر یامچی، سبلان و قوری چای تا ۷۰ درصد کاهش داشته که فقط حجم ورودی آب به سد یامچی در سال‌جاری به میزان ۱۷ میلیون متر مکعب برآورد شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۲ درصد کاهش دارد.

اردبیل با مشکل جدی بحران آب روبرو است

در این میان فرماندار اردبیل از کمبود آب در اردبیل خبر داد و افزود: با توجه به کاهش بارندگی‌های امسال تنش آبی جدی بوده و احتمال کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی در این شهرستان بیشتر شده است و نیاز است شهروندان از مصرف بی رویه آب خودداری کنند.

امامی‌یگانه همچنین با اشاره به کاهش ذخیره آب سد یامچی اردبیل بیان کرد: در صورت نبود مدیریت صحیح مصرف آب با مشکل کمبود آب در این شهرستان مواجه خواهیم شد و ضروری است با فرهنگ‌سازی و آموزش از هدررفت آب سالم جلوگیری کرد.

روستاها از دیرباز درگیر مشکلات آب بودند امروزه نیز با وجود خبرهای فراوانی درباره پروژه های آبرسانی اما هنوز در واقعیت در اکثر روستاها اقدامات عملی مشاهده نمی‌شود و مسئولین همچنان بر گفته‌های ود پافشاری می‌کنند.

قصه پر غصه کمبود و نبود آب در شبکه آبرسانی روستاهای کشور سال‌هاست که مطرح است، روستاهای استان اردبیل نیز از این قضیه استثنا نبوده اما مسئولین در هرمناسبت خبر از افتتاح پروژه‌های آبرسانی به روستاهای استان می‌دهند این درحالی است که هنوز همین روستاها فاقد آب حتی برای رفع نیازهای اولیه خود محتاج هستند.

بخش موران شهرستان گرمی که بنا به دارا بودن طبیعت بکر گردشگری و زمین حاصلخیز برای کشاورزی می‌توان به‌عنوان یکی از معادن ثروت استان از آن یاد شود نیز در بحران نبود آب در رنج است و هر بار به نحوی این مسئله را به گوش مسئولان می‌رسانند اما همچنان مسئولان زیر بار نمی‌روند.

لازم به ذکر است بخش موران با ۶۳ روستا در شهرستان گرمی استان اردبیل قرار دارد که پروژه آبرسانی این بخش از سال ۹۴ آغاز شده و اهالی این بخش مرزی چشم انتظار پایان وعده ها برای حل مشکل آب خود هستند.

وعده‌های تکراری

در چند روز اخیر مدیر عامل آب و فاضلاب استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرده بود که پروژه آبرسانی به بخش موران شهرستان گرمی که درگیر بی آبی شدید است تا پایان سال تکمیل می‌شود، این درحالی است که تکمیل این پروژه حتی پیشرفت ۵۰ درصدی هم ندارد و کمتر از یک ماه از فصل کاری مانده است.

یکی از اهالی این روستا با انتقاد از عملکرد ضعیف اهالی اظهار داشت: در فصل تابستان ما همیشه با کمبود آب روبرو هستیم و در این ایام کرونا نیز بیش از پیش به آب نیازمندیم و برای تهیه اب مورد نیاز خود به چشمه‌های روستاهای دیگر مراجعه می‌کنیم، آنجاهم صف‌های طولانی وجود دارد که پر کردن ظرف‌هایمان تا شب طول می‌کشد.

آذرمی گفت: مسئولین هربار وعده تکمیل پروژه آبرسانی را می‌دهند اما کاش در عمل نیز انجام می‌دادند و دل اهالی را شاد می‌کردند.

این درحالی است که سلطانی، مدیر عامل آب و فاضلاب استان اردبیل افزود: برای رفع مشکل تامین آب بخش موران، پروژه آبرسانی این منطقه در دو فاز در حال انجام است که پیشرفت قابل قبول دارد و با تکمیل آن از سال آینده مشکل تامین آب شرب روستای این بخش حل می‌شود.

تلاش برای تکمیل پروژه آبرسانی تا پایان سال

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان گرمی نیز از اجرایی کردن قول خود به مردم خبر داد و افزود: مشکل آب بخش موران را ظرف چند ماه آتی با ذهکشی و اصلاح ایستگاه پمپاژ حل می‌کنیم.

خداداد بیان کرد: کارهای اجرایی نیاز به زمان دارد ولی طبق قولی که به اهالی به خصوص مردم روستاهای سلاله و رحیملو دادیم در سال ۱۴۰۰ با انجام برخی اقدامات، بخشی از مشکلات را حل خواهیم کرد.

وی ادامه داد: در فصل تابستان که با پیک مصرف مواجه هستیم بیشتر مشکل آب مطرح می‌شود که در پیک مصرف هم آبرسانی سیار داریم ولی در کل تا چندماه آتی مشکل را حل خواهیم کرد تا مردم با کمبود آب روبه‌رو نباشند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up