- شناسه خبر : 57940
- تاریخ انتشار : 17 مهر 1400 - 09:34
هر فرد حدود ۱۰۰ هزار “فولیکول مو” دارد و طول عمر هر فولیکول هزار روز است بنابراین هر فرد در طول روز به صورت طبیعی ۱۰۰ عدد تار مو از دست میدهد اما در ریزش موی ناشی از ابتلا به کرونا (تلوژن افلوویوم) میزان ریزش مو به ۳۰۰ تا ۴۰۰ تار مو در روز میرسد.
دکتر امیررضا درخشان درباره عارضه ریزش مو پس از ابتلا به بیماری کرونا اظهار کرد: ریزش مو یکی از عوارض کووید۱۹ است و در درمانگاهها شاهد هستیم که بسیاری از بیماران پس از ابتلا به کرونا مدتی دچار ریزش مو میشوند.
وی افزود: نوع ریزش موی ناشی از ابتلا به کرونا در اصطلاح پزشکی به “تلوژن افلوویوم” شهرت دارد؛ تلوژن افلوویوم نوعی ریزش ناگهانی مو است که به صورت ریزش کلی موهای سر ایجاد میشود.
این درماتولوژیست درباه علل ریزش موی ناشی از کرونا تصریح کرد: این نوع ریزش مو در اثر التهاب ناشی از ویروس کرونا، استرس، تغذیه نامناسب و کمبود آهن، برهم خوردن سیکل خواب و … ممکن است ایجاد شود.
وی با بیان اینکه این نوع ریزش مو در بارداری، استرس، تروما و اختلالات تغذیهای نیز رخ میدهد، گفت: شیوع ریزش مو پس از ابتلا به کرونا در مقالات مختلف متفاوت است اما میتوان گفت حدود ۲۰ درصد بیماران ممکن است به این مشکل دچار شوند.
وی با بیان اینکه انواع دیگری از ریزش مو را نیز شاهد هستیم، بیان داشت: «آلوپسی» یا ریزش سکهای مو نیز به دلیل استرس ناشی از کرونا، ممکن است رخ دهد. در این نوع ریزش مو، موهای ریش، سر یا نقاط دیگر بدن به صورت سکهای میریزند.
درخشان درباره میزان طبیعی ریزش مو بیان کرد: هر فرد حدود ۱۰۰ هزار “فولیکول مو” دارد و طول عمر هر فولیکول هزار روز است بنابراین هر فرد در طول روز به صورت طبیعی ۱۰۰ عدد تار مو از دست میدهد اما در ریزش موی ناشی از ابتلا به کرونا (تلوژن افلوویوم) میزان ریزش مو به ۳۰۰ تا ۴۰۰ تار مو در روز میرسد.
این متخصص پوست و مو درباره درمان ریزش موی ناشی از کرونا اظهار کرد: افرادی که دچار ریزش موی پس از کرونا میشوند باید میزان ویتامین دی، فریتین و ویتامین «ب۱۲» خود را بررسی کنند؛ کمبود پروتئین و آهن میتواند از علل این ریزش مو باشد. ریزش موی برخی بیماران پس از بهبودی از بیماری کرونا به صورت خودبهخودی بهبود مییابد اما برخی دیگر نیاز به درمانهای تغذیهای و رفع کمبود ویتامینها و مواد معدنی خود دارند. به این افراد توصیه میکنیم از شامپوهای “بدون سولفات” و “بدون پارابن” استفاده کنند.
وی ادامه داد: تخم مرغ، ماهی، مرغ و میوهها و سبزیجات و آجیل باید به میزان کافی مصرف شوند تا افراد دچار کمبود آهن نشوند. همچنین در صورتی که فرد دچار کمبود پروتئین است باید به میزان کافی از گوشت، لبنیات و منابع گیاهی پروتئین استفاده کند.
تسنیم