- شناسه خبر : 70191
- تاریخ انتشار : 20 دی 1401 - 02:57
گزیدههایی از یک قانون مهم؛ جرائم علیه حیثیت معنوی و روانی
شهرخوان: درصورت بروز و تداوم خشونت خانگی علیه زنان و البته طرح شکایت، پای قانون به ماجرا باز میشود. درسیستم حقوقی ایران نیز مانند بسیاری از کشورها به دعاوی و اختلافات خانوادگی بهطور تخصصی در دادگاههایی با عنوان دادگاه خانواده رسیدگی میشود.
ماده 17- توهین به زنان از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد، مستوجب مجازات تعزیری درجه 6 است.
ماده 18- هرکس به هر وسیلهای به زنی موضوعی را صریحا نسبت دهد یا آن را منتشر نماید که مطابق قانون آن موضوع جرم محسوب میشود و نتواند بهوسیله شاهد شرعی یا قراین و امارات موجب علم قاضی صحت آن را در دادگاه ثابت کند، جز در مواردی که موجب حد است، به یکی از مجازاتهای درجه 6 محکوم خواهد شد.
ماده 19- هرکس بهصورت کتبی، شفاهی یا هر طریق دیگری جنس زن یا جامعه زنان یا مقام مادر یا شأن زن خانهدار را هجو کرده یا متن توهینآمیز یا هجویه را منتشر کند، به یکی از مجازاتهای معنوی (محرومیت اجتماعی) درجه 7محکوم میشود.
ماده 20- هرکس بدون رضایت زنی به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا هر وسیله دیگری صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار وی را با تحریف یا بدون آن منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، بهنحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به یک یا 2مورد از مجازاتهای درجه 6 محکوم میشود.
ماده 21- هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم زنان شود یا با الفاظ و حرکات مخالف شؤن و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس و شلاق درجه 6 محکوم میشود.
ماده 22- هرگاه مردی با ارسال پیامهای نامتعارف به وسیله سامانههای مخابراتی، فضای مجازی یا هر وسیله دیگری موجب آزار روحی یا روانی زنی شود به جزای نقدی درجه 7 محکوم میشود و درصورتی که پیامهای ارسالی مستهجن باشد یا بعد از درخواست زن به عدمارسال پیام مجددا پیام دهد، به جزای نقدی درجه 6 و درصورت تکرار به شلاق درجه 6 محکوم میشود.
ماده 23- هرگاه کسی زنی را به قتل یا ضررهای جسمی، عرضی، مالی یا افشای سر تهدید کند، درصورتی که در مقابل تهدید مالی درخواست کرده یا از وی درخواست رابطه نامشروع داشته باشد، به یکی از مجازاتهای درجه 6 و در غیر این صورت به یکی از مجازاتهای درجه 7 محکوم میشود.