- شناسه خبر : 72235
- تاریخ انتشار : 10 اردیبهشت 1402 - 12:33
این روزها تعبیری که از شوراها میشود این است که شوراها بیشتر شورای شهرداری هستند.
به مناسبت 9 اردیبهشت ماه روز شورا
شوراها اعم از شوراهای کلانشهرها، استانها، شهرستانها و حتی محلات و … براساس مشورت شکل گرفتهاند؛ نهادی مردمی که با بیش از 2 دهه قدمت توانسته علاوه بر کلانشهرها در مناطق هم مشکلات کوچک و بزرگ را حل کند؛ چرا که نمایندگان شوراها توسط مردم انتخاب میشوند و حلقه میانی و اتصال بین مردم و مدیران هستند. در واقع نمایندگانی که به شوراها راه مییابند مطالبات مردم را به مدیران منتقل میکنند. البته در این میان اگر نیاز به طرح هم باشد آن را در صحن شوراها ارائه میدهند و تصویب میکنند. این کار فرایند رفع مشکلات را تسریع و تسهیل میکند.
شوراها ظرفیتی هستند که مردم نقشآفرین اصلی آن محسوب میشوند. این نهاد مردمی متعلق به شهروندان است و با مشارکت آنها در انتخابات شکل میگیرد. شوراها تشکیل شدهاند تا مشکلات شهروندان به مسئولان منتقل و فرایند خدمترسانی به مردم مطلوبتر شود. ازاینرو حلقه میان مردم و مدیران بهترین تعبیر برای این نهاد است.
نهاد مردمی شورا یک نهاد اجتماعی محسوب میشود و ازاینرو نمایندگان بهتر است دارای تخصص در حوزههای مختلف اعم از شهرسازی، فرهنگی، عمران و … باشند. در چنین شورایی میتوانیم شاهد افزایش اثرگذاری در تصمیمات نظام شورایی و کارآمدی باشیم.
این روزها تعبیری که از شوراها میشود این است که شوراها بیشتر شورای شهرداری هستند تا شورای شهر؛ یعنی فقط به موضوعات شهری نظارت دارند؛ درحالیکه نباید اینگونه باشد و شوراها باید به هر آنچه در یک شهر اتفاق میافتد، نظارت داشته باشند و موضوعات را مدیریت کنند.
شوراهای شهر بهعنوان یک عنصر از مدیریت شهری در اداره شهرها در سطح محلی نقش مهمی برعهده گرفتهاند و تشکیل شوراهای اسلامی شهرها، میتواند نقطه عطفی برای مدیریت مشارکتی در کشور باشد تا گامهای مؤثری در جهت پیشبرد اهداف شهری برداشته شود که البته این امر نیازمند همفکری و همبستگی و تعامل در سطح ملی است.
تا زمانی که در این جایگاه قرار نگیرید و قبول مسئولیت نکنید، قطعا نگاهی که به این مسئله دارید با آنچه در واقعیت و کالبد این امر نیازمند تمرکز و توجه است، متفاوت خواهد بود. اما زمانی که بهصورت مستقیم در این جایگاه قرار میگیرید رسیدگی و نگاه به مسائل موجود بسیار متفاوت و پرمسئولیت خواهد بود.