• شناسه خبر : 30220
  • تاریخ انتشار : 16 تیر 1399 - 02:51

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به اردیبهشت ماه سال ۹۹ برای خانوارهای شهری این استان ۲۹.۳ درصد است.

نمودار تورم قیمت

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به اردیبهشت ماه سال ۹۹ برای خانوارهای شهری این استان ۲۹.۳ درصد است.

فریبرز دهقان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با شاره به اینکه در این مدت نرخ تورم در مناطق روستایی ۳۱.۱ بوده افزود : در اردیبهشت ماه سال جاری عدد شاخص کل برای خانوارهای استان اردبیل به ۲۰۳.۶ رسید که سه درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: شاخص گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات برای کل خانوارهای استان اردبیل به ۲۳۷.۹ شاخص ارتقا یافت و گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدماتی برای خانوارهای استان اردبیل به ۱۸۳.۳ رسید که درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل برای خانوارهای استان اردبیل ۱۷.۶ درصد بوده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل به فرآیند شاخص قیمت مصرف کننده‌ها و آمارگیری از سطح بازار اشاره کرد و افزود: هر ماه هشت آمارگیر با مراجعه به مغازه‌ها و واحدهای تجاری و خدماتی سعی می‌کنند جدیدترین نرخ‌ها را پرس و جو کرده و نسبت به پر کردن فرم‌های تعیین شده در این زمینه اقدام کنند.

دهقان ادامه داد: با مراجعه آمارگیران به صورت ماهانه اطلاعاتی از نرخ کالاهای مختلف اعم از خوراکی‌ها، نوشیدنی‌ها  و  خدمات  گرفته شده و سعی بر این است تا تفاوت نرخ آنها نسبت به ماه‌های گذشته احصا شود.

وی اظهارداشت: در این آمارگیری درصد تغییر ماهانه شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری و روستایی به دست آمده و تغییرات آنها نسبت به ماه‌های گذشته و همچنین میانگین آمار کشوری احصا می‌شود تا نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به همان ماه اعلام شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: در تعیین شاخص قیمت مصرف کنندگان استان اردبیل از آبمیوه گرفته تا آرد گندم، قیمت خودرو، ادکلن، باطری قلمی تا بلیط اتوبوس‌های داخل شهری، پارچه و چادر مشکی، پودر لباسشویی، بنزین، پیتزا و چلوکبابی‌ها تا کفش و لباس به صورت دقیق برآورد شده و نرخ‌ها براساس آنچه که در بازار وجود دارد به ثبت می‌رسد و در نهایت داده‌های آماری بدون کوچک‌ترین دخل و تصرف در اختیار مسوولان امر قرار می‌گیرد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up