• شناسه خبر : 15502
  • تاریخ انتشار : 25 مرداد 1401 - 11:42

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ابتدای فروردین تا پایان شهریور ماه امسال ۳۰ هزار و ۶۸۹ نام در پایگاه اطلاعات جمعیت این سازمان به دلیل جایگزینی یا اصلاح نام تغییر یافت.

شرایط تغییر نام ها از طرف ثبت احوال

شهرخوان: سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ابتدای فروردین تا کنون ماه امسال ۳۰ هزار و ۶۸۹ نام در پایگاه اطلاعات جمعیت این سازمان به دلیل جایگزینی یا اصلاح نام تغییر یافت.

سیف الله ابوترابی افزود: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته  ۴۲ هزار و ۸۹۸ نام در پایگاه اطلاعات جمعیت این سازمان به دلیل جایگزینی یا اصلاح نام تغییر یافته بود.

چه نام های قابل تغییرند؟

ابوترابی در مورد نامهای قابل تغییر گفت: به موجب ماده ۲۰ قانون ثبت احوال و تبصره های آن، انتخاب نام های در فهرست نام های ممنوعه، قدغن است و دارندگان آنها می توانند با رعایت مقررات مربوطه نسبت به تغییر آن اقدام کنند.

نام های ممنوعه

وی در خصوص نام های ممنوع توضیح داد: نامهایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می شود مانند «عبدالات»، «عبدالعزی» (لات و عزی نام ۲ بت در مکه معظمه دوران قبل از اسلام است) یا اینکه اسامی مرکبی که به اصطلاح یک نام، محسوب نمی شوند و به آنها مرکب ناموزون می گویند هم قابل تغییرند.

چه کسانی می توانند برای تغییر نام اقدام کنند

وی خصوص اینکه چه کسانی می توانند برای تغییر نام، اقدام کنند، گفت: هر یک از اشخاص ۱۸ سال به بالا، افراد کمتر از ۱۸ سال که دارای حکم رشد باشند.

پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود برای فرزندان کمتر از ۱۸ سال، سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد با رعایت موارد نامهای قابل تغییر می توانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال نسبت به درخواست تغییر نام اقدام کنند.

مدارک مورد نیاز

سخنگوی سازمان ثبت احوال، مدارک مورد نیاز را شامل ارائه اصل شناسنامه و ۲ برگ تصویر آن، تکمیل فرم درخواست تغییر نام، پرداخت هزینه متعلقه طبق تعرفه جاری عنوان می کند.

وی ادامه می داد: برای تغییر نام، تمامی ادارات ثبت احوال سراسر کشور آمادگی دریافت مدارک یادشده را در ساعات و ایام اداری دارند و تنظیم و تسلیم درخواست تغییر نام در غیر از محل صدور شناسنامه بلامانع است که در این گونه موارد پس از پذیرش درخواست و ارسال آن به اداره ذیربط (محل صدور شناسنامه) و طرح در هیات حل اختلاف اقدام لازم معمول و نتیجه برای اطلاع متقاضی به اداره ارسال کننده اعلام خواهد شد.

تصمیم گیری برای تغییر نام

ابوترابی خاطر نشان کرد: نظر به اینکه درخواست تغییر نام باید در هیات حل اختلاف اداره ذیربط (محل صدور شناسنامه) مطرح و نسبت به آن با رعایت قوانین و مقررات مربوطه اتخاذ تصمیم شود، بنابراین موافقت با تغییر نام مورد درخواست موکول به رای صادره از سوی هیات حل اختلاف خواهد بود، پس از وصول رای هیات حل اختلاف در صورتیکه رای صادره، موافق خواسته درخواست کننده صادر شده باشد پس از رویت متقاضی و تقاضای اجرا، نسبت به تعویض شناسنامه با نام جدید اقدام خواهد شد.

سخنگوی سازمان ثبت احوال افزود: چنانچه رای صادره، مخالف خواسته درخواست کننده صادر شده باشد، متقاضی، پس از رویت آن در صورت تمایل می تواند باستناد ماده ۴ قانون ثبت احوال ظرف مهلت مقرر ( ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ) نسبت به تصمیم متخذه به دادگاه محل اقامت خود مراجعه و اعتراض کند.

وی به خانواده ها و کسانی که صاحب فرزند می شوند توصیه می کند که بر اساس حدیث نبوی بر پدر و مادر است که نام، نیکو بر فرزند خود بگذارد تا درآینده مجبور به تغییر نام وی نشوند.

فراوان ترین نام های انتخابی برای دختران و پسران

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: ۱۰ نام، انتخاب شده برای پسران متولدشده در نیمه اول امسال به ترتیب بیشترین فراوانی شامل امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس، سامیار، محمدطاها و آریا بود.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: همچنین ۱۰ نام انتخاب شده برای دختران متولدشده در نیمه اول امسال به ترتیب بیشترین فراوانی شامل فاطمه، زهرا، حلما، زینب، یسنا، آوا، مرسانا، نازنین زهرا، باران و فاطمه زهرا است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up