• شناسه خبر : 56615
  • تاریخ انتشار : 14 بهمن 1400 - 02:13

طی روزهای اخیر افرادی که برای دریافت واکسن کرونا خود به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند، پشت درهای بسته می‌مانند که این مسئله سبب ازدحام و تجمعات بی‌مورد در این اماکن می‌شود.

بیمار کرونا


گزارش: زهرا رضازاده

این روزها در حالی که کرونا به اوج پیک پنجم رسیده اما متأسفانه مراکز واکسیناسیون خود محلی برای جولان کرونا تبدیل شده، به طوری که روزانه تمامی افراد مشمول طرح واکسیناسیون به خصوص افراد سالمند و میانسال با تجمع برای دریافت واکسن ساعت‌ها در محل واکسیناسیون تجمع پیدا کرده و بالأخره دست خالی برمی‌گردند.

در حالی که طبق گفته مسئولان سهمیه استان اردبیل برای ارائه واکسن کرونای استان افزایش یافته اما در چند روز اخیر خبری از عملی شدن این وعده‌ها نیست و مردم پشت درهای بسته تا پاسی از روز منتظر می‌مانند.

در شرایطی که انتظار می‌رفت با ورود چندین هزار دوز واکسن به کشور مشکل کندی سرعت ارائه واکسیناسیون در کشور برطرف شود، اما این موضوع همچنان به یک سریال تکراری تبدیل و سبب نارضایتی بسیاری از شهروندان اردبیلی شده که به جای استراحت و ماندن در خانه چندین بار در طول روز به این اماکن مراجعه می‌کنند.

از طرفی اطلاع‌رسانی بسیار ضعیف در این زمینه نیز بر مشکلات افزوده و این موضوع نیز نگرانی‌هایی را به دنبال داشته و کسانی که هم‌اکنون از مدت‌ها پیش منتظر دریافت دوز دوم واکسن هستند، همچنان در انتظار وعده‌های داده شده هستند تا بلکه در این زمینه اقدامات مناسبی انجام یافته و مشکل ارائه واکسن به افراد مشمول هر چه سریع‌تر برطرف شود.

یکی دیگر از مشکلاتی که هم‌اکنون استان اردبیل با آن روبه‌رو است، کمبود تنوع واکسن‌ها نسبت به دریافت دوز اول بود، به طوری که افرادی که واکسن آسترازنکا دریافت کرده‌اند از مدت‌ها پیش زمان دریافت دوز دوم فرا رسیده اما در هیچ کدام از مراکز واکسیناسیون آسترازنکا موجود نیست.

با توجه به این که طبق اظهارات خیل عظیمی از پزشکان ارائه دوز دوم واکسن باید در موعد مقرر انجام یابد و در غیر این صورت اثرات آن بسیار کاهش خواهد یافت، اما با این حال شاهد تعلل در آن بوده و این موضوع را نوعی کم‌کاری و سهل‌انگاری از سوی مسئولان تلقی می‌کنیم که به مشکلات افزایش شیوع کرونا در استان و کشور دامن می‌زند.

برای دریافت واکسن کرونا جان خود را به خطر می‌اندازیم

در این باره نصیبه علی اکبری، یکی از شهروندان اردبیلی می‌گوید: متأسفانه دو هفته از زمان دریافت دوز دوم واکسن من گذشته و تقریباً یک هفته است هر روز به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنم مدتی منتظر می‌مانم و در آخر دست خالی به خانه برمی‌گردم.

وی ضمن انتقاد از عملکرد ضعیف مسئولان در این زمینه گفت: متأسفانه عملکرد و اطلاع‌رسانی بسیار ضعیف مسئولان در این زمینه پذیرفتنی نیست، چرا که با کم‌کاری در این زمینه سبب شده‌اند تا تجمعات بی‌مورد در این مراکز نیز به سایر مشکلات افزوده و کسانی که به خاطر فرار از کرونا واکسن دریافت کرده‌اند نیز در معرض خطر قرار گیرند.

این شهروند اردبیلی ادامه داد: از مسئولان انتظار داریم هر چه سریع‌تر در این زمینه اقدامات لازم را انجام و برای وعده‌های داده شده خود آن طور که لازم است ورود پیدا کنند تا دغدغه و نارضایتی مردم در این زمینه برطرف شود.

واکسن

مشکل کمبود واکسن کرونا در روزهای آینده برطرف می‌شود

اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل در این باره با اشاره به این که مشکل کمبود واکسن در روزهای آینده برطرف می‌شود، اظهار داشت: سهمیه واکسن کرونای استان اردبیل افزایش یافته و طبق قول مساعد وزیر بهداشت در استان اردبیل در طول یک ماه آینده ۶ هزار دوز واکسن به این استان وارد می‌شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر تاکنون بالای ۷۰ درصد از افراد بالای ۶۰ درصد واکسینه شده و ۳۰ درصد باقی مانده در طول یک ماه آینده واکسینه می‌شوند و افرادی که شرایط حضور در مراکز واکسیناسیون و مراکز بهداشتی ندارند نیز در درب منزل به همت بسیج و خدمات درمانی واکسن دریافت می‌کنند.

بهنامجو ادامه داد: ۴۴۰ هزار والدین دانش‌آموز نیز در استان اردبیل با توجه به قرارگیری شروع آستانه تحصیلی باید در اولویت دریافت واکسن قرار گیرند و به علاوه کارگران و عوامل کارخانه‌جات بزرگ و بالای ۲۰۰ نفر نیز در اولویت تزریق واکسن قرار گرفته‌اند که برای واکسینه شدن در اولویت قرار گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: تمامی ظرفیت‌ها برای تزریق واکسن به اقشار جامعه و افزایش دوز آن در دستور کار قرار گرفته و مهم‌ترین هدف ما کنترل روند مرگ و میر کرونایی در استان است که علاوه بر واکسیناسیون از مردم استان انتظار داریم با رعایت فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی نسبت به جلوگیری از عادی‌انگاری اقدامات لازم را انجام دهن.

بهنامجو ادامه داد: کاهش مراجعان به مراکز درمانی و کاهش بستری‌ها و مرگ و میر در استان اردبیل با مشارکت همه‌جانبه مردم و مسئولان تحقق‌یافتنی است، چنان که در پیک‌های قبلی نیز این اتفاق را شاهد بودیم که در سایه همکاری‌ها توانستیم پیک‌های قبلی را مهار کنیم.

سرعت واکسیناسیون کرونا در استان اردبیل تسریع می‌شود

حجت الاسلام سید کاظم موسوی، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس با اشاره به افزایش هر چه سریعتر سهمیه واکسن کرونا به استان نیز اظهار کرد: طبق قول مساعد وزیر بهداشت منتظر ورود واکسن کرونا به استان هستیم تا مشکلات ناشی از کمبود واکسن‌ها به طور کامل برطرف شود.

وی بیان کرد: برای تأمین سلامتی مردم و نیز حفظ جان آن‌ها از مرگ باید سرعت واکسیناسیون در کشورمان افزایش یابد تا هر چه سریع‌تر تمامی هم‌استانی‌ها واکسن خود را دریافت و در مقابل بیماری واکسینه شوند که این موضوع امری مهم و اساسی است که باید مورد توجه واقع شود.

تب سنج کرونا

موسوی تصریح کرد: تأمین امکانات درمانی و بیمارستانی نیز با توجه به شرایط بحرانی کرونا اولویت اساسی است که به همین منظور انتظار می‌رود با تسریع در احداث بیمارستان یک هزار تخت‌خوابی هر چه سریع‌تر در این زمینه نیز پیگیری‌های لازم برای تحقق اهداف مورد نظر محقق شود.

وی بیان کرد: با توجه به کمبود تجهیزات پزشکی و دستگاه‌های تشخیصی و درمانی در شهرستان‌های استان درصدد هستیم هر چه سریع‌تر مشکلات مربوطه را برطرف کرده و با تأمین تجهیزات مورد نیاز به اهداف خود در این زمینه جامه عمل بپوشانیم.

جمعیت بالای ۱۸ سال تا آخر مهر ماه واکسینه می‌شوند

بابک نخستین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در این باره رسیدن به وضعیت باثبات و پایدار به شرط واکسیناسیون مطلوب در استان گفت: توصیه واکسیناسیون استان اردبیل بیش از هر مسئله‌ای در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی اولویت لازم و اساسی بوده که طبق تلاش‌های انجام یافته ظرفیت واکسیناسیون به بیشتر از ۳۰ هزار دوز می‌رسد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: شبانه‌روز در تلاش هستیم واکسیناسیون گروه‌های سنی مختلف را محقق کنیم که به همین منظور پیش‌بینی می‌شود تا آخر مهرماه عمده جمعیت استان که بالای ۱۸ سال هستند، واکسینه شده و دوز اول و حتی دوم خود را دریافت کنند.

وی بیان کرد: متأسفانه استفاده از ماسک در استان اردبیل ۴۵ درصد است که انتظار داریم با رعایت همه‌جانبه مردم و همکاری بیشتر در این زمینه استفاده از ماسک در استان روند رو به رشدی به خود بگیرد تا خطر پیک پنجم کاهش پیدا کند، چرا که هم‌اکنون شرایط بسیار سختی در استان حاکم است.

نخستین ادامه داد: وضعیت شکننده است و در شرایط فعلی مراقبت‌های بهداشتی باید جدی گرفته شده و از سهل‌انگاری‌ها جلوگیری به عمل آید تا شاهد افزایش مرگ و میر در استان نباشیم.

وی بیان کرد: خوشبختانه تاکنون علایمی از ویروس جهش یافته جدید لامبدا مشاهده نشده و انتظار می‌رود با تلاش‌های انجام یافته نیروی انتظامی برای جلوگیری از ترددها و منع ورود این ویروس به استان وارد نشود.

امید می‌رود با همت دستگاه‌های اجرایی استان واکسیناسیون در استان اردبیل تسریع پیدا کرده و مشکلات موجود در این زمینه نیز به حدأقل برسد، چرا که در کنار تمامی رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک واکسینه شدن افراد برای تأمین ایمن آن‌ها اولویت اساسی و ضروری است.

بیمارستان کرونایی

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up