• شناسه خبر : 73004
  • تاریخ انتشار : 11 تیر 1402 - 06:21

پرویز سروری

وظیفه اجتماعی شهرداری

هر قدر جلو می‌رویم به‌علت پیچیدگی‌های زندگی شهری، شهرداری مجبور است از یک سازمان خدماتی به سازمان اجتماعی و خدماتی تبدیل شود؛ بنابراین وقتی چنین تغییر رویکرد و نگرش و حتی ساختاری در شهرداری ایجاد شده طبیعی است که شهرداری نمی‌تواند نسبت به معضلات و مسائل مختلف اجتماعی که در شهر رخ می‌دهد و شهروندان با آن درگیر هستند و چهره شهر را تخریب می‌کند و مشکلاتی برای مردم ایجاد می‌کنند، بی‌تفاوت باشد؛ بنابراین شهرداری در کنار وظیفه ذاتی‌اش که نگهداشت شهر و خدمت‌رسانی در حوزه خدمات شهری است، وظایفی هم به لحاظ مسئولیت اجتماعی و رفع مشکلات شهروندان انجام می‌دهد.

مهم‌ترین موردی که می‌توان اشاره کرد، مسکن است. این روزها که قیمت مسکن بی‌قاعده در مدار رشد قرار گرفته به‌نوعی امور شهر را هم تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و شهرداری نمی‌تواند از کنار چنین موضوعاتی بی‌تفاوت عبور کند. گرچه وظیفه ذاتی و مستقیمی در این حوزه ندارد اما در چارچوب حمایتی و اقدامات تکمیلی می‌تواند سبب کاهش مشکلات شهروندان در این مقوله باشد تا بار سنگینی از دوش مردم برداشته شود.

مورد دیگر کودکان کار و خیابان و معتادان متجاهر و… است. سازمان بهزیستی متولی اصلی این حوزه است و شهرداری وظیفه مستقیمی ندارد اما پذیرفته اگر دستگاه‌های متولی مایل به واگذاری مسئولیت این حوزه باشند، حاضر است آن را بپذیرد و کارهای اساسی انجام دهد. در غیراین صورت مسئولیتش در حد همکاری و مشارکت خواهد بود. به‌هرحال ورود شهرداری به برخی از موضوعات فقط حمایتی و تکمیلی است و اصلا به معنی دخالت در امور سایر دستگاه‌ها یا ترک وظایف ذاتی نیست.

شهرداری نهاد خدماتی و اجتماعی است و وقتی در دوران کنونی معضلات اجتماعی هر روز گسترده‌تر می‌شود پرداختن به موضوعات صرف خدماتی منطقی نیست چرا که امروز مسائل خدماتی و اجتماعی با هم گره‌خورده‌اند و این گره باز شدنی نیست.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up