- شناسه خبر : 73458
- تاریخ انتشار : 22 مرداد 1402 - 06:28
هر ماده غذایی میتواند شامل یک یا چند ویتامین باشد. اما برخی ویتامینها منابع غذایی کمی دارند و در صورت نیاز با نظر پزشک باید توسط مکملهای غذایی و دارویی تأمین شوند.
این ویتامین در این خوراکی وجود دارد.
۱- منابع ویتامین A
میوهها و سبزیجات برگدار و زرد و نارنجی منابع خوبی از ویتامین A هستند. هویج، پرتقال، اسفناج، سیبزمینی، طالبی، گوشت گاو، شیر و تخممرغ، کدو حلوایی، انبه، کلم سفید، کلم بروکلی، خربزه، هلو، زردآلو و گوجهفرنگی سرشار از ویتامین A هستند.
۲- منابع ویتامین B
انواع حبوبات، تخممرغ، انواع مغزهای گیاهی و آجیل، جوانه گندم، گوشت و مرغ، ماهی تن، غلات و لبنیات، سبزیجات نشاستهای مانند سیبزمینی، ذرت و کدو حلوایی منابع غنی ویتامینهای B1، B2، B6 و B7 هستند. علاوه بر اینها، موز، گلکلم، کلم بروکلی و اسفناج نیز حاوی ویتامین B7 هستند.
۳- منابع ویتامین C
از مرکبات، کیوی، توتفرنگی، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، اسفناج، طالبی، گلکلم، کلم بروکلی، هندوانه، آناناس، انبه و بسیاری از میوهها و سبزیجات دیگر میتوان بهعنوان منابع غنی ویتامین C نام برد.
۴- منابع ویتامین D
بهترین منبع ویتامین D نور خورشید است. اما منابع غذایی زیادی برای این ویتامین وجود ندارد و در بیشتر موارد کمبود این ویتامین با مکملهای دارویی درمان میشود. ماهی سالمون، لبنیات و شیر غنی شده با ویتامین D، آب پرتقال، قارچهایی که زیر نور خورشید رشد کردهاند، جگر و زرده تخممرغ حاوی ویتامین D هستند.
۵- منابع ویتامین E
در مصرف مکملهای ویتامین E لازم است احتیاط کنید و این ویتامین را از طریق موادغذایی دریافت کنید. انواع غلات کامل، روغنهای گیاهی، دانههای مغذی و آجیلها حاوی ویتامین E هستند.
۶- منابع ویتامین K
گیاهانی با برگهای سبز، مانند اسفناج، منبع غنی ویتامین K هستند. گلکلم، کلم بروکلی، جگر، نخود، شلغم، چای سبز و سویا نیز حاوی ویتامین K هستند.