• شناسه خبر : 74428
  • تاریخ انتشار : 19 آذر 1402 - 03:52

فساد صرفا برای دوره خاصی از مدیریت نیست، چرا که عمر فساد، در ازای عمر پیدایش آدمی در کره زمین است.

اگر بخواهیم درباره فساد و مبارزه با فساد صحبت کنیم باید در ابتدا تعریفی دقیق از فساد داشته باشیم. هرچند که فساد در هر حد و ساحتی که باشد، به اعتماد مردم خدشه وارد کرده و از طرفی ثبات سیاسی و هنجار‌های اجتماعی را نیز متزلزل می‌کند. همچنین موجب تخریب رقابت منصفانه در بازار شده و به ناکارآمدی منتهی می‌شود و موانع جدی بر سر راه توسعه اقتصادی ایجاد می‌کند. در بحث خدمات‌دهی نیز وقتی فساد وجود داشته باشد، بی‌اعتمادی بالا می‌گیرد.

فرقی نمی‌کند در کدام بخش از جامعه فساد روی می‌دهد، درواقع مخاطب هر خدمتی در کشور باید متوجه شود که یک مسئول و نماینده امانتدار، مناسب و درخور روی صندلی خدمت مردم نشسته تا در ادامه بتوانیم اعتماد مردمی را جلب کرده و رضایت مردم را بالا ببریم.

فساد صرفا برای دوره خاصی از مدیریت نیست، چرا که عمر فساد، در ازای عمر پیدایش آدمی در کره زمین است. همواره شیطانی هست که انسان را اغوا کند و وی را به محدوده مفسده ‌بکشاند، ولی اگر یک سیستم بتواند فرایندی را تعریف کند که ارزش‌های حاکم بر سازمانش در برابر هرگونه فساد محکم بایستد و ذره‌ای در مقابل آن کوتاه نیاید، راه صلاح و ثواب را رفته است.

فسادستیزی در برابر گسترش بیش از حد فرایندهای سازمانی قرار دارد. وقتی سامانه‌ها شفاف باشند، فرایندها هوشمند شوند و هوش مصنوعی بتواند در هر گام و اقدامی به‌عنوان ناظر در برابر فساد قد علم کند، می‌توانیم با هرگونه فساد مبارزه کنیم، بعد از آن می‌توانیم بگوییم که یک سیستم درست عمل کرده است.

حمایت قانونی و استفاده از ظرفیت گزارشگران فساد ازجمله اقداماتی است که باید انجام شود؛ باید توجه داشت نمی‌توان با فساد به‌صورت اداری برخورد کرد و به نتایج مطلوب برسیم؛ لذا باید در این زمینه از روش‌های نوین استفاده شود. اصلاح فرایندها در شهرداری ازجمله هوشمندسازی می‌تواند بیشترین تأثیر را در مقابله با فساد داشته باشد.

شفاف‌سازی‌ یکی از راه‌های مبارزه با فساد است که باید به همراه هوشمند‌سازی‌ به‌صورت گام‌به‌گام پیش ببریم تا اقدامات بازدارنده داشته باشد؛ چراکه معتقدم نمی‌توانیم در زمان کوتاه یک طرح جامع را برای مبارزه با فساد عملیاتی کنیم و این موضوع نیازمند فعالیت‌های کارشناسی دقیق و بیشتر است؛ دوره ششم رویکرد ضد‌فساد دارد و باید از ظرفیت گزارشگران فساد استفاده شده و گزارش‌هایشان نیز پیگیری شود. بنابراین ضرورت دارد ظرفیتی ایجاد شود تا مردم دسترسی کامل و جامعی داشته باشند تا گزارش‌های خود را جهت اعلام یک فساد ارائه دهند و نتیجه لازم را دریافت کنند.

ارتقای نظام‌مند سلامت اداری هم در راستای مبارزه با فساد مورد توجه قرار گرفته و نکته قابل‌ تأمل این است که در مجموعه شهرداری یک موضوع مربوط به سوت‌زنی است که نشان می‌دهد فساد رخ‌ داده و باید با آن مقابله شود و مقوله دیگر هوشمند و شفاف‌سازی و اصلاح فرایندهاست که در راستای جلوگیری از بروز فساد انجام می‌شود. یعنی در مدیریت شهری باید به‌گونه‌ای عمل شود تا اجازه بروز و ظهور فساد را ندهیم که پس از آن بخواهیم با فساد و فاسد مقابله کنیم.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

up